Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οριζόντια ιδιοκτησια


betonik

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω ένα οικόπεδο μισού στρέμματος επί του οποίου υπάρχει διπλό κατοικία ισογείου και πρώτου ορόφου 80 τμ  η κάθε ιδιοκτησια ,έχει συσταθεί οριζόντια ιδιοκτησία όπου ο πρώτος όροφος παίρνει 500 χιλιοστά και το ισόγειο 400 Χιλ. στο οποίο έχει δοθεί και ο αέρας στο δώμα με 100 χιλιοστα, επί πλέον στο ισόγειο έχει δοθεί η αποκλειστική  χρήση της αυλής του ισογείου δηλαδή τα υπόλοιπα  420 τμ. Ο Σ.Δ είναι 2 και Σ.Κ 0,6 επιτρέπεται μόνο ένας ακόμη όροφος άρα ο του ισογείου καλύπτει ακόμα 220 τ.μ συν 300 του 2ου σύνολο 600 τμ ενώ ο  του 1ου ορόφου δικαιούται υπόλοιπα 220 ,συνολικά 300 τ.μ. Άρα συνολική δόμηση 900 τ.μ από τα 1000 όπου τα τ.μ του ιδιοκτήτη του ισογείου είναι διπλάσια του ιδιοκτητη του 1ου οροφου ,έτσι δηλώνει ότι δεν συμφωνει και η ΥΔΟΜ ζητάει τη συναίνεση του ,τι γίνεται?

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, betonik said:

 ,έτσι δηλώνει ότι δεν συμφωνει και η ΥΔΟΜ ζητάει τη συναίνεση του ,τι γίνεται?

Σε τι δεν συμφωνεί ο ιδιοκτήτης του ισογείου;

Οι ψήφοι που του αναλογούν ξεπερνούν τις 500 /1000;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι συγνώμη  για τη καθυστέρηση αλλά επέστρεφα από παραμεθόριο. Ο ιδιοκτήτης του ισογείου θέλει να κτίσει ,οχι ο του 1ου ορόφου. Τα χιλιοστά ειναι από 500 ο κάθε ιδιοκτήτης, 500 ο του 1ου ορόφου και 500 ο του ισογείου (400 το ισόγειο και 100 ο αέρας του δώματος που ανήκει  στο ισόγειο σύμφωνα με την οριζόντια ιδιοκτησία). Οπως ειναι συντεταγμένο το συμβόλαιο και με τους επιτρεπόμενους συντελεστές ο ιδιοκτήτης του 1ου ορόφου περιορίζεται μόνο στη φέτα του 1ου ορόφου (με κάλυψη   500 χ0,6  = 300 τ.μ) αρα τόση και η δόμηση του, αφου δεν δικαιούται χιλιοστά στο δώμα ουτε και στο ισόγειο και για αυτό δεν συμφωνεί. Εχει αυτό το δικαίωμα? 

Link to comment
Share on other sites

δεν μπορω να ξερω ούτε "πώς" συνταχθηκε το συμβολαιο αυτο και ούτε  τι ορους περιεχει.

Παντως,  δεν  μπορει  εχει γινει  συσταση ΟΙ και να οριζει ποσοστα 500 χιλ. για 80 τμ. στον οροφο και 400 χιλ στο ισογειο  για επισης 80 τμ.  με δικαιωμα 100 χιλ στον αερα  απο το ισογειο...οταν το οικοπεδο εχει σδ 2....

Δες τι αλλους ορους περιεχει η συσταση

και να μιλησεις με τον συμβ/φο.

Οποιαδηποτε  "αοριστια"  ή "παραλειψη" υπαρχει, μπορει να διορθωθει,  αν συμφωνησουν.....

χωρις να χρειαζεται να τρεχετε στα δικαστηρια....

 

 

Link to comment
Share on other sites

Η σύσταση γράφει: " Τον οπισθεν της οικοδομής ακάλυπτο χώρο ο οποίος ομως θα ειναι της αποκλειστικής χρήσεως του ισογείου αυτού ορόφου δηλαδή της πρώτης οριζοντίου ιδιοκτησίας της οικοδομής."  Η αναφορά "σε αποκλειστική χρήση "μήπως παραπέμπει σε κάθετη? Για  1024/71 ομως δεν γραφει τίποτα.Το συμβόλαιο  αναφέρει: "υπήγαγε στις διατάξεις του Ν.3741/1929 και των αρθρων 1002 και 1117 Α.Κ το εξης αστικό ακίνητο..." ακολουθεί περιγραφή του ισογείου και 1ου ορόφου ..και συνεχίζει ..ποσοστό εξ αδιαιρετου οικοπέδου (για ισόγειο) (400/1000) ,1ο οροφο 500/1000 και δώμα 100/1000.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.