Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικών ινών από Ισραήλ, Κύπρο, Ελλάδα στην Ισπανία


Engineer

Recommended Posts

Το Quantum Cable, δυναμικότητας 160Tbps, θα τοποθετηθεί παράλληλα με την ηλεκτρική διασύνδεση ισχύς 2000 MW EuroAsia Interconnector

Υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικών ινών, το Quantum Cable, μήκους 7.700 χιλιόμετρα, θα περάσει από τα στενά του Γιβραλτάρ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο διευθυντής της εταιρείας, Νάσος Κτωρίδης, ο οποίος εξασφάλισε τη στήριξη του πρωθυπουργού του Γιβραλτάρ, Φαμπιάν Πικάρντο, στο έργο.

Το Quantum Cable συνδέει το Ισραήλ με την Κύπρο, την Κρήτη και την Αττική στην Ελλάδα και επεκτείνεται σε Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία, όπου θα φθάσει το υποθαλάσσιο καλώδιο MAREA, δυναμικότητας 160 Tbps, που επεκτείνεται σε 6.600 χιλιόμετρα στον Ατλαντικό Ωκεανό, από το Virginia Beach στο Μπιλμπάο της Ισπανίας.

Το Quantum Cable, δυναμικότητας 160Tbps, θα τοποθετηθεί σε βάθος μεγαλύτερο από 3.000 μέτρα, παράλληλα με την ηλεκτρική διασύνδεση ισχύς 2000 MW EuroAsia Interconnector και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι τον Οκτώβριο του 2020.

Το καλώδιο έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται έως και το 60% της παγκόσμιας διαδικτυακής κίνησης σε ώρες αιχμής ή αρκετή χωρητικότητα για να διαχειρίζεται ταυτόχρονα δεκάδες εκατομμύρια κλήσεις τηλεδιάσκεψης υψηλής ευκρίνειας μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

«Τα υπάρχοντα υποθαλάσσια καλώδια στη Μεσόγειο έχουν σήμερα μία μέση χωρητικότητα 3-4 Tbps, ενώ το Quantum Cable θα είναι έως 40 φορές ταχύτερο», εξήγησε ο κ. Κτωρίδης.

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 200.000.000 δολάρια και το αναλαμβάνει η εταιρεία Quantum.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Και γιατί δεν πάει κατευθείαν Βαρκελώνη για να κοστίσει πιο φθηνά, παρά μόνο κάνει ολόκληρη την γύρα της χερσονήσου για να καταλήξει στο Μπιλμπάο χωρίς μάλιστα να διασυνδέεται η Λισαβόνα;

Τι περίεργα πράγματα συμβαίνουν στον κόσμο!

Link to comment
Share on other sites

Ίσως επειδή εκεί καταλήγουν τα καλώδια από Αμερική και Βρετανία. https://www.submarinecablemap.com/#/

Το περίεργο είναι γιατί δεν συνδέει και την Πορτογαλία. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.