Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Tuned City: μια βόλτα 360 στην αρχαία Μεσσήνη


Engineer

Recommended Posts

Αρχαία Μεσσήνη, Η πόλη ιδρύθηκε το 370 π.Χ.όταν ο Θηβαίος στρατηγός Επαμεινώνδας απελευθέρωσε τη περιοχή από τη σπαρτιατική επιρροή και επέλεξε τους πρόποδες του όρους Ιθώμη για να χτίσει την πρωτεύουσα των ελεύθερων Μεσσηνίων. Εδώ σε αυτόν τον αρχαιολογικό χώρο η Στέγη προοετοιμάζει ένα project που θα ζωντανέψει ξανά την αρχαία πόλη, μέσω του ήχου.

Το Tuned City είναι ένα διεθνές project που εξερευνά την ιστορία, την αρχιτεκτονική και την παράδοση του αστικού χώρου, μέσω του ήχου και της ακρόασης. Οι προηγούμενοι σταθμοί του Tuned City συνήθως λαμβάνουν χώρα σε κεντρικές ευρωπαϊκές μητροπόλεις, όπως το Βερολίνο (2008), το Ταλίν (2011) και οι Βρυξέλλες (2013). Αυτή τη χρονιά, το Tuned City πραγματοποιείται στην Αρχαία Μεσσήνη και αναζητά την υποδειγματική «ιδεατή πόλη»: την αρχαιοελληνική πόλιν. 

https://player.vimeo.com/video/261124275?title=0&byline=0&portrait=0&color=07a2c1&wmode=transparent

messini_360_doctvgr_b.jpg

messini_360_doctvgr_c.jpg

messini_360_doctvgr_d.jpg

messini_360_doctvgr_e.jpg

Τι θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε μέσω του Tuned City στην Αρχαία Μεσσήνη:

Έχει ήχο σήμερα μια αρχαία πόλη που έχει μετατραπεί σε ιστορικό μνημείο;  Και πώς την αφουγκραζόμαστε εμείς ως ιστορία, ως τοποθεσία, ως μυθολογία και ως περιβάλλον; Η Αρχαία Μεσσήνη μεταμορφώνεται σε ένα ανεξάντλητο ηχοτοπίο και μας επανασυστήνεται.

Ηχητικές εγκαταστάσεις, μουσικά και διαδραστικά δρώμενα, ομιλίες και περίπατοι, μας προσκαλούν να εξερευνήσουμε τη μνήμη της ιστορίας, μέσα από μια εντελώς νέα και ταυτόχρονα προσωπική προοπτική, που έχει ως άξονα της τον ήχο και την ακρόαση. Κάθε ημέρα των εκδηλώσεων είναι εστιασμένη σε ένα κεντρικό θέμα: Πολιτικές της Ακρόασης, Μέσα και Υλικότητες, Φασματικές Ατμόσφαιρες.  

Η Στέγη καλύπτει το αντίτιμο του εισιτηρίου για την είσοδο του κοινού στον αρχαιολογικό χώρο. Δυνατότητα προκράτησης δελτίων εισόδου.

Δείτε πληροφορίες για τη διαμονή και τη μεταφορά του κοινού από και προς την Αρχαία Μεσσήνη: http://www.sgt.gr/gre/SPG2027/

Info: Tuned City, Αρχαία Μεσσήνη, 1-3 Ιουνίου. Είσοδος ελεύθερη.ι ένα διεθνές project που εξερευνά την ιστορία, την αρχιτεκτονική και την παράδοση του αστικού χώρου, μέσω του ήχου και της ακρόασης. Οι προηγούμενοι σταθμοί του Tuned City συνήθως λαμβάνουν χώρα σε κεντρικές ευρωπαϊκές μητροπόλεις, όπως το Βερολίνο (2008), το Ταλίν (2011) και οι Βρυξέλλες (2013). Αυτή τη χρονιά, το Tuned City πραγματοποιείται στην Αρχαία Μεσσήνη και αναζητά την υποδειγματική «ιδεατή πόλη»: την αρχαιοελληνική πόλιν. [Πηγή: www.doctv.gr]

Το Tuned City είναι ένα διεθνές project που εξερευνά την ιστορία, την αρχιτεκτονική και την παράδοση του αστικού χώρου, μέσω του ήχου και της ακρόασης. Οι προηγούμενοι σταθμοί του Tuned City συνήθως λαμβάνουν χώρα σε κεντρικές ευρωπαϊκές μητροπόλεις, όπως το Βερολίνο (2008), το Ταλίν (2011) και οι Βρυξέλλες (2013). Αυτή τη χρονιά, το Tuned City πραγματοποιείται στην Αρχαία Μεσσήνη και αναζητά την υποδειγματική «ιδεατή πόλη»: την αρχαιοελληνική πόλιν. [Πηγή:


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.