Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νέα δεδομένα για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Σε τρία κομμάτια οι διαγωνισμοί


Engineer

Recommended Posts

Ανατροπή δεδομένων για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, «σπάνε» σε κομμάτια οι διαγωνισμοί.

Σύμφωνα με ανώτατα στελέχη του υπουργείου Μεταφορών, αποφασίστηκε να μην προκηρυχθεί ο ΒΟΑΚ ως ενιαίο έργο, ύψους 1,65 δις. ευρώ, εξαιτίας της χαμηλής κυκλοφοριακής κίνησης που εμφανίζουν ορισμένα τμήματά του.

Έτσι, με τη μέθοδο της σύμβασης παραχώρησης, θα προκηρυχθεί το αρχικό τμήμα, το Χανιά – Ηράκλειο, συνολικού μήκους 154 χλμ. περίπου και αρχικού προϋπολογισμού 1,1 δις.

Σε αυτό, έχουν περιληφθεί και τα συνολικά μήκη των παρακάμψεων Χανίων και Ηρακλείου μέχρι την Χερσόνησο, με το συνολικό μήκος, προς αναβάθμιση, να φτάνει τα 111,5 χλμ.

Το εν λόγω τμήμα θεωρείται το πλέον επιβαρυμένο κυκλοφοριακά τμήμα του ΒΟΑΚ και προφανώς το τμήμα, το οποίο θα αναβαθμιστεί σε αυτοκινητόδρομο κατά προτεραιότητα με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, μεσαία διαχωριστική νησίδα και ΛΕΑ.

Το δεύτερο τμήμα, από το Ηράκλειο (Χερσόνησος) μέχρι τη Νεάπολη, μήκους 20 χλμ., θα κατασκευαστεί μέσω ΣΔΙΤ, με εκτιμώμενο κόστος 250 εκατ.

Τέλος, το τμήμα έως τον Άγιο Νικόλαο, το οποίο παρουσιάζει τη μικρότερη κυκλοφοριακή κίνηση, εξετάζεται να κατασκευαστεί ως δημόσιο έργο.

Τα δυο τελευταία τμήματα θα έχουν δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, αλλά όχι ΛΕΑ.

Ο ΒΟΑΚ είναι το πρώτο έργο παραχώρησης που θα δημοπρατηθεί με βάση τον καινούριο νόμο για τις παραχωρήσεις, τον νόμο 4413/2016.

Φ. Φωτ.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.