Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οριοθέτηση ρέματος σε περιοχή εκτός σχεδίου


eiranton

Recommended Posts

Μεταξύ δυο αγροτεμαχίων Συμπληρωματικής Διανομής του Υπουργείου Γεωργίας παρεμβάλλεται ρέμα. Τα δύο αγροτεμάχια ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη, ο οποίος όπως ήταν αναμενόμενο ένωσε τα δυο αγροτεμάχια καταπατώντας το ρέμα.

Τώρα όμως ενδιαφέρεται για εγκατάσταση Φ/Β οπότε πρέπει να κάνω οριοθέτηση του ρέματος και να ξεχωρίσω τα δύο αγροτεμάχια.

Ψάχνοντας στο φόρουμ κατάλαβα πως στοιχεία για τα ρέματα διατηρεί η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας, αλλά είδα πως αναφέρεστε σε προσωρινή και οριστική οριοθέτηση ρέματος, τι ακριβώς είναι η κάθε περίπτωση?

Ποιά είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για την οριοθέτηση του για το συγκεκριμένο σκοπό?

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε eiranton

μην μπερδεύεις τα πράγματα

θα επανεφαρμόσεις την διανομή δηλ επανεφαρμογή ορίων των δύο γεωτεμαχίων

το ρέμα έχει διαφορετικό κτηματολογικό αριθμό

δεν σε αφορά το υδραυλικό-υδρολογικό μέρος της οριοθέτησης του ρέματος

μείνε στο 'Τοπογραφικό μέρος'

για τα εκτός σχεδίου υπάρχει πρόβλεψη για απόσταση οικοδόμησης απο ρέματα

Link to comment
Share on other sites

Γενικά μια οριοθέτηση ρέματος έχει μια συγκεκριμένη διαδικασία.έκανα πρόσφατα μια εντός σχεδίου βεβαια.χρειάζεται να καταθέσεις αίτηση στη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της νομαρχίας όπου θα ζητάς να σου βεβαιώσουν ότι δεν έχει γίνει οριοθέτηση του συγκεκριμένου ρέματος(καταθέτεις 2 τοπογραφικά).στη συνεχεια,αφού πάρεις αυτήν την βεβαίωση,καταθέτεις στην πολεοδομία φάκελο επίσης με τοπογραφικά και την αίτηση που πήρες από τις τεχνικές υπηρεσίες και ζητάς να σου κάνουν προσωρινή οριοθέτηση ρέματος για να μπορείς να προχωρήσεις με τον πελάτη σου.αυτά...δεν ξέρω αν επειδή είναι εκτος σχεδίου χρειάζεται και κάτι άλλο..ρωτα στην πολεοδομία..

 

 

παρακαλώ

μην γράφετε με κεφαλαία

κάντε edit και διορθώστε

 

───────────────────

Διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής.

Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχήν ευχαριστώ για την συμμετοχή σας.

Συνάδελφε Θεοχάρη μου αναφέρεις να κάνω επανεφαρμογή των ορίων των 2 αγροτεμαχίων μου, αλλά από την πλευρά που είναι το ρέμα δεν έχω κανένα στοιχείο.

Εννοώ πως μπορώ να "βγάλω" όλες τις άλλες πλευρές των αγροτεμαχίων (τα όρια τους δηλαδή) εκτός από τις πλευρές που εφάπτονται στο ρέμα, καθώς ακολουθούν τις καμπύλες του ρέματος.. αυτός είναι ο λόγος που με έκανε να σκεφτώ την οριοθέτηση ρέματος.. κάνω λάθος?

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να εξάγεις γραφικά τα όρια του ρέματος, τσεκάροντας και με τα τελικά εμβαδά των τεμαχίων της διανομής αφού έχεις τα υπόλοιπα στοιχεία.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε eiranton, με την οριοθέτηση του ρέματος ορίζεται η απόσταση δόμησης από το φρύδι του ρέματος, δεν έχει να κάνει με το όριο του εφαπτόμενου στο ρέμα γηπέδου. Νομίζω πως το καλύτερο θα ήταν να ακολουθήσεις τις συμβουλές των συναδέλφων παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

εγώ έχω ένα ερώτημα. αφού το ΠΔ για την εκτός σχεδίου δόμηση αναφέρει σαφέστατα οτι: (άρθρο 1, παρ.5γ) οι αποστάσεις του κτιρίου οριζονται....από την όχθη τυχόν ρέματος 10μ.

γιατί εφαρμόζουμε το άρθρο του κτιριοδομικού ο οποίος παραπέμπει στο άρθρο 6 του 880/75 που αναφέρεται στα εντός σχεδίου και εντός οικισμού?

δεν συνάγεται προφανώς από τα παραπάνω οτι εκτός σχεδίου πάμε απ'ευθείας στα 10μ?

και εγώ για 20 ήξερα,αλλά τώρα που τα κοίταξα έχω αμφιβολίες. Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος γιατί έχω τώρα και εγώ ένα τέτοιο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

οταν δεν υπάρχει οριοθέτηση ρέματος με την διαδικασία που προβλέπεται και έχει αναφερθεί (Δ/νση τεχνικών υπηρεσιών και περιφέρεια) τότε η απόσταση του κτηρίου από όχθη όπως αυτή ληφθεί στο έδαφος ή από ΓΥΣ πρέπει να είναι 20 μ.

Link to comment
Share on other sites

από που προκύπτει αυτό για τα εκτός σχεδίου και εκτός οικισμού?

η διαδικασία που αναφέρεται στο 880/79 (άρθρο 6) αναφέρεται στα εντός σχεδίου και εντός οικισμού. Ή κάνω λάθος?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.