Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Σχεδίαση κάναβου στο autocad


Recommended Posts

Ωραία, αν και διαφωνω με αυτές τις ρουτίνες γιατί πιο εύκολα σε μπερδεύουν παρά σε ξεμπερδεύουν, ειδικά

αν δε τις δουλεύεις καιρό, θα βάλεις απευθείας τον καναβο σε κλίμακα. Πχ θες αποσταση καναβου ανα Χ μέτρα?

Θα δεις σε πόσα εκατοστά αντιστοιχούν τα Χ μέτρα σε 1:500 και ανα τόσο θα βάλεις τις γραμμές-σταυρούς-σημεία ή όπως 

αλλιώς θες να ορίσεις τον καναβο.  Μετα θα τυπώσεις 1:1.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

irakkyri, απαντώντας στο ερώτημά σου.

 Λάθος δεν είναι εφόσον στο αποτέλεσμα=εκτύπωση είναι σωστή. Απλά εγώ είπα την πιο ορθή πρακτική στο σχεδιασμό με AutoCAD. Δηλαδή είναι ο σχεδιασμός με κλίμακα 1:1 στον υπολογιστή και κατόπιν η εκτύπωση του σχεδίου στην κλίμακα που επιθυμούμε. Δηλαδή, επιλέγουμε την κλίμακας λίγο πριν την εκτύπωση. Ο σχεδιασμός στο λογισμικό καλό-δόκιμο-σκόπιμο είναι να γίνεται στις πραγματικές διαστάσεις. Δεν χρειάζεται να έχουμε κομπιουτεράκι και να κάνουμε μετατροπές σε κλίμακα, [γιατί αυτό θα κάνεις αν θέλεις να προσθέσεις κι άλλα πράγματα στο σχέδιο].  

Αυτό γιατί ακόμα και στην περίπτωση που π.χ. κάποιο μέρος του σχεδίου θέλουμε να το δείξουμε σε μεγαλύτερη ή μικρότερη κλίμακα από το υπόλοιπο σχέδιο αυτό θα γίνει κατά την εκτύπωση με χρήση των σωστών παραμέτρων εκτύπωσης. πχ. στο AutoCAD, για εκτύπωση λεπτομερειών χρησιμοποιούμε Viewport με μεγαλύτερη κλίμακα. Γενικότερα η σχεδίαση σε 1:1 στο λογισμίκό, στον υπολογιστή, απλουστεύει τα πράγματα.

Δηλαδή αν π.χ. σχεδιάζουμε την κάτοψη ενός δωματίου με διαστάσεις 4x3 m τότε το περίγραμμα του δωματίου στο AutoCAD θα είναι ένα τετράγωνο με διαστάσεις 4x3. Μετά, θα επιλέξουμε κλίμακα. Αν επιλέξουμε κλίμακα 1:100 τότε στο χαρτί το περίγραμμα του δωματίου θα είναι 4x3 cm. Αν η κλίμακα μας είναι 1:50 τότε το περίγραμμα του δωματίου θα είναι 8x6 cm.

Φαντάσου ότι αν έχεις σχεδιάσει στον υπολογιστή το οικόπεδο απευθείας στην 1:500 και την κάτοψη του σπιτιού στην 1:500 και ότι άλλα στοιχεία θες στην 1:500 και πρέπει π.χ. να τυπώσεις καποια στιγμή το τοπογραφικό στην 1:1000 και την κάτοψη στην στην 1:50, θα πρέπει (αφού ήδη έχεις χρησιμοποιήσει το κομπιουτεράκι αρχικά στον σχεδιασμό) ξανα πάλι να αρχίζεις να μετατρέπεις για αν εκτυπώσεις την 1:500 σε 1:1000 και την 1:500 στην 1:50. Το πράγμα μπερδέυει ακόμη περισσότερο αν θέλεις να έχεις στο ίδιο σχέδιο διαφορετικές κλίμακες.

Οπότε κράτα την ουσία, δηλαδή λάθος δεν είναι εφόσον στο αποτέλεσμα=εκτύπωση είναι σωστό, αλλά να προτιμάς (στα επόμενα σχέδια που θα κάνεις) τον πιο απλο τρόπο.
 

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Για να δουλέψει σωστά το canavos και το embado_pin που προφανώς θα έχεις δεί,κάνε τις ρυθμίσεις που σου δείχνω στην φώτο,σε μέτρα δουλεύουμε οι Τοπογράφοι,μάθε να δουλεύεις με viewport,μέσα στο layout "τσιμπάς" το viewport και βάζεις στο custom scale το αποτέλεσμα του 1000/κλίμακα που θέλεις,φτιάξε το χαρτί σου λίγο πρώτα,κατέβασε και το Επίλυση έχει πολύ καλές ρουτίνες για αυτά που θέλεις,ετοίμασε το σχεδιάκι σου πάνε στο φωτοτυπάδικο (συνήθως ξέρουν τα παιδιά εκεί) και τύπωσε.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.png

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Εγώ θέλω να μου πείτε πως γίνεται σε μια φώτο που έχω στο pc και θέλω να κάνω κουτάκια για μεγέθυνση

ανά εκατοστό με ποιό πρόγραμμα μπορώ να το κάνω ;

Σημειώνω πως θέλω να μεγεθύνω την φωτο σε πραγματικό καμβά με λίγα λόγια 

να βλέπω την φώτο απο το pc και να την μεγεθύνω σε πραγματικό τελάρο - καμβά ευχαριστώ.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.