Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βεβαίωση ΕΦΚΑ για φορολογική χρήση έτους 2017


georgegaleos

Recommended Posts

Ο Ε.Φ.Κ.Α. ενημερώνει ότι οι βεβαιώσεις ασφαλιστικών εισφορών 2017 Μη Μισθωτών Ασφαλισμένων, για φορολογική χρήση, έχουν αναρτηθεί στον ατομικό λογαριασμό κάθε ασφαλισμένου στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες σε νέα επιλογή "ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΦΚΑ".

Υ.Γ. Όποιος το βρει που είναι αναρτημένα στον ατομικό λογαριασμό μας (για τον ΕΦΚΑ, όχι για το τ.ΤΣΜΕΔΕ) ας μας πει.

Τώρα μόλις εμφανίσθηκε...πάμε να δούμε τα φίδια που θα έχουν ...

1.jpg

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Η ίδια άχρηστη πληροφορία όπως η αντίστοιχη του τ.ΤΣΜΕΔΕ διότι δεν αφορά τις εκπιπτόμενες εισφορές για το 2017 αλλά τις ημερολογιακά καταβληθείσες. Αναγράφει τις καταβληθείσες που αφορούν από 1/1/2017-31/12/2017 (πρακτικά αντλώντας την πληροφορία από την εκκαθάριση) αγνοώντας π.χ. την εμπρόθεσμη πληρωμή της 1η δόσης που εκπίπτει στο 2017, η την τυχόν καταβολή όλων των δόσεων (κατ' εφαρμογή της εγκ.21/2018) (φροντίζοντας εμείς να υπάρχει ως πιστωτικό στην καρτέλα το ποσό αυτό όλων των δόσεων).

Επομένως ως δικαιολογητικό στην φορολογική δήλωση, συμπληρωματικά στην βεβαίωση (ή στα ειδοποιητήρια με συνημμένα τα παραστατικά πληρωμών μας) θα πρέπει να έχουμε και τα ανάλογα των δόσεων.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Να αναφέρω και την περίπτωση που το 2017 συνυπήρχαν οι ιδιότητες "μπλοκάκι" (καταβολή μέρους των εισφορών από την εταιρεία και μέρους των εισφορών από τον εργαζόμενο) και "Ε.Ε." (καταβολή του συνόλου του ποσού από τον εργαζόμενο). Στην καρτέλα "Βεβαιώσεις ΕΦΚΑ" μου έχει εμφανίσει μόνο τις εισφορές που έχω πληρώσει εγώ κι αντιστοιχούν στο χρονικό διάστημα με την ιδιότητα "Ε.Ε." ενώ δεν έχει εμφανίσει καθόλου τις εισφορές που αντιστοιχούσαν στο χρονικό διάστημα με την ιδιότητα "μπλοκάκι". Το λογικό είναι να συμπεριλάβουμε στη Φορολογική Δήλωση και τους δύο τύπους εισφορών κι ο Θεός βοηθός με την εκκαθάριση που ακόμη δεν έχει εκδώσει ο ΕΦΚΑ λόγω του ότι δεν έχει υποβληθεί η Φορολογική Δήλωση (φαύλος κύκλος).

 

Link to comment
Share on other sites

Μπάχαλο η κατάσταση .Δεν βγάζω άκρη με τίποτα στη καρτέλα του ΕΦΚΑ για το τι πληρώνω και τη χρωστάω ....Πληρώνω δεν χρωστάω και κάνει να ενημερωθεί κάνα 6 μήνο. Σε email δεν απαντάνε,στα τηλ δεν απαντάνε ..Στα υποκαταστήματα δεν ξέρουν να σου πούνε ..Σκ@τ@ απο τότε που μπήκε στη ζωή μας αυτό το καφενείο.Θα τα κλείσω όλα στο τέλος και θα  πάω να γίνω γκαρσόνις 

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά η βεβαίωση του ΕΦΚΑ, μου είναι αδιάφορη έως άχρηστη σε κάθε περίπτωση, όπως έχω γράψει.
Παρ' όλα αυτά αν η βεβαίωση που έλαβες από τον εργοδότη που αναφέρει, μεταξύ άλλων, τις εισφορές σου ως κρατήσεις ή ως σημείωση του ποσού των εισφορών σου σε αυτή, είναι σωστή, δηλαδή το ποσό των εισφορών σου εμφανιζόμενο ως κρατήσεις στην βεβαίωση του εργοδότη να συμφωνεί-αναλογεί στις τιμολογήσεις που έκανες, αυτό είναι και το εκπιπτόμενο ποσό. Το τι γράφει η βεβαίωση του ΕΦΚΑ είναι αδιάφορο.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

42 λεπτά πριν, civeng said:

Εμένα στην παραπάνω βεβαίωση αναφέρει ότι κατέβαλα 0,00€... Όλη τη χρονιά ήμουν στο άρθρο 39 /παρ.9

Που προφανώς δεν ισχύει, γιατί σου παρακρατούσε και απέδιδε ο εργοδότης (οπότε στο Ε3 δεν βάζεις απο την ΕΦΚΑ βεβαίωση το ποσό, αλλά απο τις βεβαιώσεις αποδοχών)

Link to comment
Share on other sites

Στη βεβαίωση του εργοδότη όμως δεν αναγράφεται όλο το ποσό που μου παρακρατήθηκε. Έχω μιλήσει με το λογιστήριο και το ερευνούν...

Link to comment
Share on other sites

Και όσοι ζήτησαν επιστροφή από τον ΕΦΚΑ με την εκκαθάριση; Τι κάνουν; Η δική μου (άχρηστη όντως) βεβαίωση αναφέρει όλο το ποσό παρόλο που έγινε εκκαθάριση και λογικά θα μου επιστραφεί ένα σημαντικό ποσό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.