Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ληξιπρόθεσμες Οφειλές ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ


aware

Recommended Posts

  • 2 months later...
  • Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνεχίζω το θέμα αν και ρώτησα σε άλλο τοπικ (και πήρα απάντηση από συνάδελφο και ευχαριστώ) γιατί στην περίπτωσή μου συμβαίνει το εξής (και ελπίζω να μην κουράζω τους συναδέλφους):

Καταρχήν, έχω κάνει αίτηση και έχω διαγραφεί από το ΤΣΜΕΔΕ (σύμφωνα με τα σχετικά με την αποδέσμευση ασφάλισης λόγω ιδιότητας, αφού έχω κλειστά βιβλία από 22.12.2015, είμαι κάτοικος εξωτερικού και προσκόμιζα πάντα το έντυπο Α1 για τις καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές ως εργαζόμενη στο εξωτερικό οπότε είχα απαλλαγή από υποχρέωση καταβολής εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ), δεν είχα ποτέ εκπρόθεσμο λογαριασμό, ήταν όλα τα ειδοποιητήρια πληρωμένα εντός προθεσμίας και επίσης, όλα τα αναδρομικά που αναρτώνται στο ΤΣΜΕΔΕ πάντα στην ώρα τους, δεν έχασα κανένα. 

Τον Ιούνιο εμφανίζονται οφειλές μέχρι 31.12.2016 261€. Υπέθεσα ότι ήταν αναδρομικά.

Πήγα στο τοπικό ΤΣΜΕΔΕ, και μου είπαν ότι δεν υπάρχει κάτι στην καρτέλα μου. Δεν υπάρχει οφειλή. Δε βλέπουν κάτι πέραν των αναδρομικών που θα έληγαν στις 30.06.2019 (348€) και τα είχα πληρώσει στις 28.06.2019 και το ποσό που έβλεπαν είναι αυτό που είχε το ειδοποιητήριο. Μου είπαν να ξαναμπω σε κανένα μήνα να δω και μάλλον θα έχουν σβηστεί.

Λοιπόν, ακόμα εκεί είναι και πήραν και τόκο.

Ιούνιος:

image.png.ca0fbc00635a0b17803beeee6ada1d91.png

 Αύγουστος: 

image.png.d62025dda97774784c4637ad93fe2e71.png

Δεδομένου ότι αυτό που προτείνετε σε όλους να πανε επί τοπου και να ζητήσουν τις οφειλές τους, στην περίπτωσή μου έχει ήδη γίνει και δεν φαίνεται τίποτα, ξέρει κανείς τι μπορεί να είναι? Έχει τύχει σε κανέναν κάτι παρόμοιο? Εννοείται ότι ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΣΜΕΔΕ δεν απαντάει κανείς όσες μέρες και να το αφήσω να χτυπάει. Επίσης από το εξωτερικό δεν μπορεί κάποιος να καλέσει το 1555 του ΕΦΚΑ (ακόμα και με ελληνικό νούμερο).  

Υπάρχει περίπτωση να βλέπουν στην Αθήνα κάτι που δε βλέπουν στην Κατερίνη??? (...)

Τι άλλο να σκεφτώ, δεν ξέρω! Απλά θέλω να τα πληρώσω και να μην τα ξαναδώ στο ΕΦΚΑ!

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
7 λεπτά πριν, Fade2Black said:

Καλησπέρα, έχουμε καθόλου εικόνα πότε αναμένεται το επόμενο ειδοποιητήριο;;;

Τώρα βλέπω ότι είχα ξεχάσει να ξαναμπώ να μοιραστώ τι έγινε τελικά, και ίσως είναι και απάντηση στην ερώτησή σου.

Τα ειδοποιητήρια που αναρτώνται στο ΤΣΜΕΔΕ με τα αναδρομικά εμφανίζονται μόνο τις πρώτες 10 ημέρες του Ιουνίου και του Δεκεμβρίου, μετά κατεβαίνουν επομένως δεν μπορείς να τα δεις στο ΤΣΜΕΔΕ.gr. Αυτό μου εξήγησαν από το τηλέφωνο στα κεντρικά του ΤΣΜΕΔΕ Αθήνα, γι' αυτόν το λόγο δεν καταλάβαινα τι ήταν αυτές οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι το 2016. Ήταν αναδρομικές χρεώσεις κάποιου εξαμήνου από τα παλιά, που εμφανίστηκαν 10 ημέρες όταν εκδόθηκαν τα ειδοποιητήρια το Δεκέμβριο του 2018, δεν το πήρα χαμπάρι, και μετά (και μέχρι να βγάλω άκρη με το τηλέφωνο αυτό) δεν καταλάβαινα τι ήταν (οι υπάλληλοι στο Τοπικό δεν ήξεραν, και μόνο όταν τους εξήγησα εγώ μπόρεσαν και έκοψαν παραστατικό ωστε να μπορέσω να πληρώσω αυτό το ποσό). 

Άρα έχε το νου σου το Δεκέμβριο, τις 10 πρώτες μέρες. Μετά, το πρόβλημα εξαφανίζεται δια μαγείας και αρχίζει να τοκίζεται. Διαστροφικό!!!

Link to comment
Share on other sites

Δες πιο πανω, στην προηγούμενη ανάρτησή μου. Εμφανιζόταν μονο στο ΕΦΚΑ. Και επαιρνε και τόκο. 
Μου εξηγησαν απο το ΤΣΜΕΔΕ οτι ειναι απο τις αναδρομικές (μειωμένες) εισφορές προηγούμενων εξαμήνων, που αν και  ήταν εξοφλημένα, τελικά κρίθηκαν νόμιμες οι αυξησεις τους ( το ΤΕΕ προσεβαλλε τις αποφάσεις αυτές στα δικαστήρια οποτε τα ειδοποιητήρια έρχονταν με μειωμένα ποσα) και απο τοτε αναρτωνται στο Τσμεδεστο Δεκέμβριο και τον Ιούνιο μεχρι να εξοφληθεί το συνολικό ποσό. Εγώ δεν εβλεπα κάτι γιατι τα κατεβάζαν σε δεκα μερες, επομένως πηγε ως οφειλή μεχρι το 2016 (γιατί αφορα εκεινο το διάστημα)στο ΕΦΚΑ, οπου και το είδα και άρχισα να το ψαχνω.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ενημερώνω ότι έχει βγει ανακοίνωση από το ΤΣΜΕΔΕ για αναδρομικές εισφορές 2015 Α.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.