Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατασκευή μεταλλικού σκελετού για γυψοσανίδα


Nomad7

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη.

Να αρχίσω λέγοντας ότι είμαι ιδιώτης (όχι μηχανικός), αλλά επειδή πιάνουν τα χέρια μου, αποφάσισα να κάνω μια κατασκευή διαχωριστικού με γυψοσανίδα, στην οποία θα ενσωματώσω και διαμπερές ενυδρείο. Έχω διαβάσει αρκετά και έχω δει αρκετά videos σχετικά με την διαδικασία τοποθέτησης γυψοσανίδας στον μεταλλικό σκελετό που αποτελείται από στρωτήρες και ορθοστάτες, όμως δεν έχω καμία εμπειρία στο αν αυτό που έχω στο μυαλό μου σαν σχέδιο και που έχω προσπαθήσει να το αποτυπώσω για να το δείτε, αν τελικά είναι εφικτό και ασφαλές.

Πριν σας δείξω την εικόνα που έχω φτιάξει, να σας περιγράψω λίγο την κατάσταση. Υπάρχει εναιαίος χώρος τραπεζαρία με σαλόνι. Περίπου στο κέντρο ολόκληρου του τοίχου, υπάρχει δοκάρι/κολώνα που προεξέχει από τον τοίχο. Σε αυτό το σημείο, θέλω να κάνω το χώρισμα. Μερικές μετρήσεις:

α) Μήκος δοκαριού/κολώνας: 49,5 cm

β) Ύψος δοκαριού/κολώνας (μέχρι ταβάνι): 290 cm

γ) Μήκος γυψοσανίδας (κάθετα στο δοκάρι): 160 cm

Θα ήθελα να μου πείτε αν είναι εύκολο, αν έχω σχεδιάσει σωστά τον μεταλλικό σκελετό που θα ντυθεί με την γυψοσανίδα, καθώς και ό,τι άλλες σκέψεις έχετε πάνω σε αυτό.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Aqua_Sketch.jpg

Link to comment
Share on other sites

Χωρις να είμαι ειδικός δεν νομίζω ότι οι στρωτήτες / κολώνες που χρησιμοποιούνται για τοίχους γυψοσανιδας μπορούν να σηκώσουν τα 300+ κιλα που θα ζυγίζει το ενυδρείο.

Θεωρω ότι το κάτω κομμάτι που θα πατάει το ενυδρειο θα πρεπει να γινει με στραντζαριστα σιδερα (καταλληλης διατομης) που θα κολληθουν με οξυγονοκολληση και πάνω στα οποία θα βιδωθούν οι γυψοσανιδες.

Ασ δούμε τι θα πούν και οι πολιτικοι μηχανικοι...

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, απλά να διευκρινήσω ότι το ενυδρείο δεν θα στηρίζεται καθόλου ούτε σε στρωτήρα ούτε σε ορθοστάτη. Θα μπει δικιά του βάση μέσα στο κενό των 39,5cm που θα δημιουργήσουν οι γυψοσανίδες (στην εικόνα της κάτοψης, αναφέρομαι στο κενό μαρκαρισμένο με πράσσινο χρώμα).

Ουσιαστικά ο μεταλλικός σκελετός θα είναι υπεύθυνος για να στηρίξει αποκλειστικά και μόνο το βάρος των κομματιών γυψοσανίδας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

όσο αναφορά την γυψοσανίδα στα δοκάρια , πρέπει να τα αγκαλιάζουν , ώστε να αποφευγετε η μελλοντική ρωγμή

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.