Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόστιμα για πολεοδομικές αυθαιρεσίες 1,6 εκατ. ευρώ μέσα σε 4 μέρες στην Μύκονο


Engineer

Recommended Posts

Μια θέση στο... βιβλίο Γκίνες διεκδικεί η Πολεοδομία της Σύρου μετά το τελευταίο σαρωτικό της πέρασμα από το Νησί των Ανέμων. Κλιμάκιο της υπηρεσίας μέσα σε τέσσερα μόλις 24ωρα επέβαλε πρόστιμα ύψους 1,6 εκατ. Ευρώ για πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

Ωστόσο το εντυπωσιακό είναι ότι παρά τα τσουχτερά πρόστιμα, οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων συνεχίζουν απτόητοι να χτίζουν χωρίς άδειες, μην υπολογίζοντας ούτε την Εισαγγελία Σύρου, ούτε την Αστυνομία, ούτε και την αρμόδια Πολεοδομία βασιζόμενοι στη λογική ότι τα κέρδη που θα αποκομίσουν από την φετινή σεζόν επαρκούν και για να καλύψουν τα βαρύτατα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί.
 
Σύμφωνα λοιπόν με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, το κλιμάκιο της Πολεοδομίας Σύρου που κατέβηκε για επιτόπιες αυτοψίες σε αυθαίρετες κατασκευές πριν απο λίγες μέρες επέβαλε πρόστιμα ύψους 1,6 εκατ. Ευρώ σε διάστημα τεσσάρων ημερών. 

Στο στόχαστρο των πολεοδομικών Αρχών μπήκαν και τα εκατοντάδες κοντέινερ που τείνουν να αλλάξουν την φυσιογνωμία του νησιού, έπειτα κι απο παρέμβαση της δημοτικής Αρχής, που ζήτησε από τους κατόχους τους να τα απομακρύνουν το συντομότερο δυνατό.

Χαρακτηριστική περίπτωση, η παραλία της Ελιάς, όπου εντοπίστηκαν πλήθος κοντέινερ, κάποια εκ των οποίων χρησιμοποιούνταν ως αποθηκευτικοί χώροι κι άλλα ως χώρος φιλοξενίας εργαζόμενων.
 
Στη συγκεκριμένη παραλία επεβλήθη και το υψηλότερο πρόστιμο, πάνω από 300.000 ευρώ για την ύπαρξη κοντέινερ γιγαντιαίων διαστάσεων, όπως βλέπετε και στο σχετικό φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε το protothema.gr

containers1

 

 

containers

O δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, μιλώντας στο protothema.gr για την εικόνα που παρουσιάζει το νησί εξαιτίας των κοντέινερ, ανέφερε ότι: “Ως Δημοτική Αρχή διαπιστώσαμε εγκαίρως το πρόβλημα και μάλιστα με σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , η οποία προηγήθηκε των δημοσιευμάτων σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και ζητήσαμε την άμεση παρέμβαση όλων των συναρμόδιων ελεγκτικών αρχών, προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος”.

Και συνέχισε: “Οι αρμόδιοι ελεγκτές της Πολεοδομίας Σύρου, αντέδρασαν σε χρόνο ρεκόρ και με την αμέριστη υποστήριξη τόσο του Λιμενικού όσο και της Αστυνομίας, προέβησαν στους πρώτους ελέγχους και στην επιβολή προστίμων, ανάλογων με τις παραβάσεις που σημειώθηκαν.Μάλιστα, αρκετά κοντέινερ έχουν ήδη απομακρυνθεί, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να απομακρυνθούν πολλά περισσότερα.Οι έλεγχοι από την Πολεοδομία Σύρου θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δε θα υπάρξει επανάληψη του φαινομένου.Έχουμε δεσμευτεί ως Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του τόπου, ότι δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με το φυσικό κάλλος και να αλλοιώσει το μοναδικό κυκλαδίτικο τοπίο της Μυκόνου!Θα πρέπει όλοι να σεβαστούμε τα αυτονόητα και να αναλογιστούμε ποιο νησί θέλουμε να κληρονομήσουμε στη νέα γενιά Μυκονιατών, που σε λίγα χρόνια θα αναλάβει τις τύχες του τόπου μας.»


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Ξυπνήστε λεβέντες….. Η Μύκονος δεν είναι τα αυθαίρετα κοντέϊνερ….  Φανφάρες,  μεγάλα λόγια και μηδέν αποτέλεσμα….  Ασχολείστε με τον πονόδοντο του ασθενή στο τελεταίο στάδιο καρκίνου…. Φωνάζουν τα παπαγαλάκια σας για να μάθει ο κόσμος ότι κάνατε τη δουλειά σας….  Ξυπνήστε,  ούτε  στη Ζιμπάμπουε να είσασταν…..  Ξυπνήστε, δεν τρώμε άλλο κουτόχορτο…..  Αν θέλατε να κάνετε τη δουλειά σας,  θα την κάνατε…  Τώρα  βαυκαλίζεστε…. 

Καλή εκλογή Δήμαρχε…. .

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Like 3
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Like 1
  • Thanks 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έχουν λυσσάξει κάθε χρόνο με την Μύκονο όταν φτάνει καλοκαίρι. Από τη μια κάθονται και γράφουν τα ΜΜΕ για την ακρίβεια και το ποσό κοστίζει το σετ ομπρέλες.. Τι να κάνουμε δεν είναι για τον κάθε βλάχο έλληνα, αυτός μπορεί να πάει στη λούτσα να βάλει κάτω πετσέτα και να φάει κεφτεδάκια. Από την άλλη λένε για τις αυθαιρεσίες. Λες και δεν υπάρχουν πουθενά αλλου. Εγώ ξέρω ολόκληρα χωριά της Κρήτης αυθαίρετα.. αλλα δεν πουλάει το θέμα. Αφήστε λοιπόν τη Μύκονο να φέρει κανα χρήμα και μάθετε από τους επιχειρηματίας και τις υπηρεσίες που προσφέρουν εκεί. 

  • Upvote 1
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Καλά κάνουν και αναδεικνύουν κάποιοι την δυσώδη οσμή της πολεοδομικής παραβατικότητας, όπως και  της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου καυσίμων - καπνών κ.λ.π απ΄όπου και αν αυτή αναδύεται και όσο κι αν τα επιχειρηματικο-πολιτικά συμφέροντα διαιωνίζουν την ύπαρξη της.....  Όποιος διαβάζει και δεν ξεχνά, θυμάται π.χ  το όργιο παραβατικότητας μέσα στην χαρακτηρισμένη περιοχή "NATURA 2000"  στον Σχοινιά Αττικής  δίπλα στον συνεταιρισμό δικαστικών όπου εκκρεμούν από το 1999 οι κατεδαφίσεις (και με τελεσίδικες αποφάσεις) οκτώ ταβερνών δίπλα στο κύμα. Ακόμη κάποιες  λειτουργούν και μία έκανε πέρισυ το καλοκαίρι  και   «full moon party» με... φωτιές στην παραλία, δίπλα στο προστατευόμενο δάσος.!!!!

Ο συνεταιρισμός δικαστικών όμως παίρνει 50.000 - 60.000 € ετησίως από τις παράνομες ταβέρνες για τα ενοίκια. Ο Δήμος Μαραθώνα παρανόμως παρατείνει άδειες λειτουργίας, ενώ ο Δ/χος Ψινάκης ονειρεύεται αύξηση των εσόδων του Δήμου προτείνοντας να εγκαταστήσει μέσα  στην περίμετρο του Δήμου εκατό μπουρδέλα !!!

Όσο για την πολιτεία για άλλη μία φορά τραβά το χαλί από κάτω  με το αρ. 63του ν.4280 παρατείνοντας την λειτουργία των τελεσίδικα κατεδαφιστέων ταβερνών  αρχικά για ένα χρόνο....

Μήπως να θυμηθούμε και τα περί του αυθαίρετου οικισμού "τα αστυνομικά"  που ευνόητη βεβαίως είναι η προέλευση του...... ή τις 7000 βίλες επωνύμων που ξεφύτρωσαν με τον μανδύα "αναψυκτήρια" και "πολιτιστικά κέντρα"  στον προστατευόμενο Υμηττό ...!!!!

Λοιπόν το τσουβάλι με τα σάπια έχει πολλά κι είναι βαρύ, όσο για την Μύκονο, αν εκεί για ένα μόνο καλοκαίρι λειτουργούσαν κανονικά όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί (Δίωξη ναρκωτικών, ΣΔΟΕ, ΙΚΑ, Ακτοφυλακή, Πολεοδομία, κ.λ.π) θα είχε αποπληρωθεί από τα πρόστιμα και τις κατασχέσεις το δημόσιο χρέος. Κι ας μην βαυκαλίζεται κανείς ότι αφού μπαίνει το χρήμα καλό μας κάνει. Εκτός αν αρκείται στα μεγάλα μεροκάματα και τα φιλοδωρήματα  που ανοίγονται στους ξαπλωστριέρηδες, τα γκαρσόνια και τους διάφορους εποχικούς barmen ή κατά το στιλάτο baristas...... Τα χοντρά λεφτά, που μπαίνουν εκεί, πολλοί αφελείς τα γιορτάζουν στην απ΄έξω,  αλλά λίγοι τα χαίρονται στην τσέπη τους και φυσικά όχι το κράτος! .......

Όσο δε ακόμη για το ποιοί  ονειρεύονται μία selfie σε ξαπλώστρα των 350+€ εκεί θα βρούμε  ανεγκέφαλες νεόπλουτες βλαχίτσες και βλαχοκάγκουρες, αεριντζήδες και λαμόγια του easycoming-easygoing money, τα  lifestyle victims, τηλεπερσόνες που προβάλουν τα στρογγυλά τους για κανένα ξεβράκωτο tv-πρωινάδικο της νέας σαιζόν και βεβαίως αυτούς με τ άσπρα λινά και την άσπρη σκόνη στη μύτη.....!!!

Εμένα τον Αθηναίο (τρεις γεννιές )  δεν με "χαλάει" ν΄απλώσω μακρυά απ΄το κοπάδι την καθαρή μου πετσέτα, έστω και αν δεν έχει τα σκοτσέζικα τετραγωνάκια της  "μπουρμπουρού" και να φάω το κεφτεδάκι μου έστω κι αν δεν είναι πλαστικό μέσα σε χαρτονάκι που να λέει "goodys" ή "Mc Donald's"......     

 

 

 

  • Upvote 8
Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω το εξής, λένε οτι οι παραβάτες πιστεύουν οτι με τα κέρδη που θα βγάλουν θα καλύψουν τα όποια πρόστιμα, και ποιος λέει όμως οτι δεν φάνε και άλλα πρόστιμα αργότερα; Μετά απορώ και για κάτι άλλο, αν έκαναν οτι δουλειές έχουν να κάνουν με νόμιμο τρόπο θα πλήρωναν λιγότερα από τα πρόστιμα; Γενικά πιστεύω δεν άξιζε το ρίσκο.

Link to comment
Share on other sites

Μα βασικά δεν πρόκειται για δουλειές που θα μπορούσαν να γίνουν νόμιμα. Μιλάμε για τουριστικές μονάδες από απλώς σε μη άρτια οικόπεδα, μέχρι και π.χ κρεμασμένες στον γκρεμό της Καλντέρας στην Σαντορίνη με απαγορευτικούς - εγκληματικούς εκβραχισμούς στο ασταθές ηφαιστιακό υπόβαθρο που έχει ήδη παρανόμως γίνει σουρωτήρι, ενώ  ο κίνδυνος κατάπτωσης έχει  επισημανθεί από τους καθηγητές Δ. Παπανικολάου και Ε. Λέκκα. Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι ένα στρέμμα στην Καλντέρα μπορεί να φτάσει το 1,5 εκατ. ευρώ......

Edited by Anton_civeng
συντακτικώς
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.