Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σε δημοπράτηση η ανάπλαση ενός ολόκληρου τετραγώνου με υπόγειο πάρκινγκ στη Νέα Ιωνία με 11,5εκατ.ευρώ


Engineer

Recommended Posts

Σε δημοπράτηση βγήκε ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής παρέμβασης στην Αθήνα. Συγκεκριμένα μιλάμε για την ανάπλαση ενός ολόκληρου οικοδομικού τετραγώνου με την παράλληλη κατασκευή υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Φορέας Υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Αττικής.

Πρόκειται για τη διαμόρφωση πλατείας 5,5 στρεμμάτων καθώς και τριώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης, δυναμικότητας 350 θέσεων στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Νέας Ιωνία, σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Ν. Ιωνίας στο Ο.Τ. 150, που περικλείεται από τις οδούς Γυμνασίου (προέκταση Δ. Σολωμού) - Πατριάρχου Ιωακείμ - Χρυσοστόμου Σμύρνης. Το έργο θεωρείται εξόχως σημαντικό καθώς είναι σχεδόν δίπλα από τον σταθμό του Μετρό "ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ".

Το κόστος ανέρχεται σε 11,5εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 9,27εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου και η αποσφράγιση των προσφορών στις 23 Ιουλίου 2018. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Η διάρκεια του έργου είναι 18 μήνες και πρακτικά αυτό σημαίνει πως αν το έργο ξεκινήσει την Άνοιξη του 2019 πως θα ολοκληρωθεί προς τα τέλη του 2020.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η ανάπλαση του οικοπέδου 150 περιλαμβάνει την πλήρη μετατροπή του σε χώρο πρασίνου και περιπάτου με σημαντικά ανεπτυγμένο δίκτυο διαμορφμένων πεζοδρόμων συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας 10.546 τ.μ., με δυναμικότητα 350 θέσεων στάθμευσης σε τριώροφο υπόγειο χώρο.

Η πλατεία θα είναι ελεύθερη κτιριακών εγκαταστάσεων, με διευρυμένες περιοχές πρασίνου, σκιερές καθιστικές περιοχές και μονοπάτια περιπάτου, ενώ ως μνημείο της βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης, θα αναδειχθεί και η διατηρητέα καμινάδα στο κέντρο της.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.