Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προτάσεις για αγορά φωτοτυπικού/scanner έως A3.


gnusselt

Recommended Posts

Αυτή την περίοδο σκέφτομαι να αγοράσω ένα νέο φωτοτυπικό έγχρωμο για Α4 και Α3 γιατί το παλιό που είχα, μετά από 10 χρόνια βγάζει όλο βλάβες.

Άνοιξα λοιπόν το Google και είπα να αρχίσω το ψάξιμο.... χάθηκα. Φωτοτυπικά με μελάνια σαν inkjet που τα γεμίζεις εσύ, έγχρωμα laser toner από την άλλη.

Ταχύτητες έως 65 σελ/λεπτό (δεν λένε με ποια κάλυψη εγγράφου).

Θα ήθελα τη βοήθεια σας στην επιλογή κατάλληλου μηχανήματος καθώς οι εταιρείες είναι πολλές και έχω χαθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Εγώ έχω ένα έγχρωμο laser πολυμηχάνημα της ricoh το οποίο υποτίθεται πως έχει 5000 σελίδες ανα τόνερ (4άδα τόνερ... Μαύρο Cyan magenta κίτρινο) με 100+€ το τόνερ και πραγματικές σελίδες ούτε τις μισές. Δεν συμφέρει...

Αν αγόραζα τώρα θα έπαιρνα ένα κλασσικό ασπρόμαυρο φωτοτυπικό/εκτυπωτη με φθηνό γραφίτη για τις μαζικές εκτυπώσεις και ένα inkjet με οικονομικά μαϊμου μελάνια για τα έγχρωμα. Επίσης για φωτοτυπίες μεγάλη ευκολία είναι το ADF ("automatic document feeder" Αυτό που βάζεις τις σελίδες απο πάνω) και για οικονομία στο χαρτί βολεύει να τυπώνει αυτόματα μπρός πίσω.

Αν το δεις αριθμητικά, Υπολόγισε "κόστος αγοράς + (κόστος σελίδας * Μέσο όρο εκτυπώσεων) * 2 ~ 5 χρόνια" και αγόρασε την οικονομικότερη λύση.

Προσοχή στους Lexmark γιατί έχουν την τάση να ανεβάζουν την τιμή του toner στα παλιά τους μοντέλα και στα καινούρια να είναι σχεδόν μισή.

Α3 πέραν απο τα στελέχη αίτησης δόμησης, σπάνια χρειάζεται να εκτυπώσεις. Επίσης μπορείς με λίγο υπομονή να το εκτυπώσεις και στο plotter ή να μπεις στο πρώτο βιβλιοπωλείο που θα βρείς μπροστά σου και να κάνεις μεγέθυνση απο Α4.

Link to comment
Share on other sites

επίσης μπορείς κάλιστα να σώσεις τα αρχεία (που τυπώνονται σε Α3) σε ένα stick και να τα τυπώσεις σε ένα βιβλιοπωλείο που θα βρίσκεται κοντά.

Επίσης εγώ ένα πολυμηχάνημα epson έχω, είμαι κάπως ευχαριστημένος με τις δυνατότητες, κάνει αντίγραφα, σκανάρει και τυπώνει φωτογραφίες.

Πρόσφατα έδωσα ένα 1320 hp τζάμπα καθώς πολλά ασπρόμαυρα Α4 ΔΕΝ τυπώνω πια. Δεν γνωρίζω κάποιο καλό printer που να τυπώνει Α3 έγχρωμα κιόλας. Θεωρώ ότι ο Gousgounis σου έδωσε 2 καλές συμβουλές, οπότε έχεις από κάπου να αρχίσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

ανασύρω το θέμα αφού ψάχνω εκτυπωτή για το σπίτι-γραφείο κάθως η γυναίκα μου είναι πολιτικός μηχανικός. Τα τελευταία 10 χρόνια μας έβγαλε ασπροπρόσωπους ένας HP 6500A Officejet 709n με θύρα δικτύου (απαραίτητο), αξιόπιστο WiFi, fax (απαραίτητο),  και αυτόματο τροφοδότη scanner(απαραίτητο).

Κοιτάζω σε αντίστοιχες σειρές δύο μοντέλα:

1)HP OfficeJet Pro 6970 AiO περίπου στα 120€ τελική τιμή αρκετα οικονομικό για αυτά που λέει ότι κάνει.

2)HP OfficeJet Pro 7740 AiO ξεκινάει απο περίπου 200€ λόγω δυνατότητας Α3 εκτύπωσης/σκαναρίσματος. Αυτή η έξτρα δυνατότητα Α3 προσφέρει κάτι αξιόλογο σε έναν πολιτικό μηχανικό που δεν μπορείς να πεις ότι σκίζεται και στις μελέτες;

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, geodimis said:

.....

Κοιτάζω σε αντίστοιχες σειρές δύο μοντέλα:

.....

Δες κι άλλες μάρκες (π.χ. Epson). Δες τις κριτικές (αν υπάρχουν). Επίσης, κι επειδή το σκανάρισμα είναι από τα βασικότερα, να έχει αυτόματο διπλής όψης.

Το κακό με αυτά τα μηχανήματα είναι ότι έχουν χαμηλή (σχετικά) τιμή αγοράς, αλλά πανάκριβα αναλώσιμα (μελάνια)

  • Like 1
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

αγόρασα το hp 7740 τον Ιούλιο σε  προσφορά στα 154€ (έδινε και 30€ cashback - επιστροφή μετρητών σε λογαριασμό, άρα πλήρωσα 124 και με το φπα μειον βγήκε κα΄τω απο 100). Προς το παρόν με έχει καλύψει απόλυτα, χρειαζόμουν ενα Α3 scanner κυρίως για σχέδια και άδειες. Είναι απο τα λίγα μηχανήματα που έχει flat bed A3 scanner. Έχει και αυτόματο τροφοδότη αλλά σκανάρει Α4 μόνο. Η ταχύτητα είναι πολυ καλή και οι εκτυπώσεις με καλύπτουν. Τα μελάνια που έχει μέσα (test ) είναι για περίπου 700σελίδες και μετα θέλουν αντικατάσταση , το πακέτο όλων κάνει 95€ και βγάζει 2000σελ. υπάρχει και ένα μεγάλο μάυρο 3000 για πιο πολλές σελίδες σε καλή τιμή (hp 957xl). Φυσικά κυκλοφορούν και συμβατά μελάνια στη μισή τιμή αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει γιατί  έχω 3ετη εγγύηση και προς το παρόν θα βάζω τα μαμίσια

Edited by killertomato
Link to comment
Share on other sites

Eγω αν έπαιρνα τώρα εκτυπωτή θα έπαιρνα lazer ασπρόμαυρο. Συμφέρει οικονομικά γιατί τα μελάνια...πονάνε στα inject...
To scaner A3 είναι χρήσιμο μεν-μικρό δε. Διότι τα περισσότερα σχέδια είναι σε Α0 Α1 κλπ. Αρα ή θα κάνεις συρραφές ή
εφόσον είσαι τυχερός θα σου χωράει πχ μια κάτοψη χωρίς την πινακίδα...
 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα 

Πλέον θα χρειαστώ άμεσα στο γραφείο πολυμηχάνημα εώς Α4 ( Το Α3 εάν και θα με βόλευε ξεφεύγει σε χρήματα) , γιατι με τα μελάνια δέν με συμφέρει  , ψάχνω μόνο ασπρόμαυρο , αυτόματη διπλή όψη , scan , fax ( ακόμη χρειάζεται σε δημόσιες υπηρεσίες ) , και καλό θα ήταν και με ethernet καθώς στο χώρο υπάρχουν 2  Η/Υ. 

Παλιότερα είχα 1 Samsung SCX4521F .

Αξίζει να αγοραστεί μεταχειρισμένο ; Εγγυήση δίνουν 6 μήνες . Θα προτιμούσα να παίρνει και συμβατά toner.

Μπορώ να διαθέσω εώς και 300€ 

Σε μερικά μεταχειρισμένα ξεχώρισα :

https://www.lexmark.com/el_gr/printer/5074/Lexmark-X364dn

https://www.lexmark.com/el_gr/printer/7650/Lexmark-MX611de

Υπάρχουν άλλες εταιρείες που να δέχονται και συμβατά αναλώσιμα χωρίς προβλήματα αναγνώρισης ;

Ευχαριστώ 

Edited by thanasis1
Link to comment
Share on other sites

εγώ έχω καλύψει τις ανάγκες μου (+Α3) με 2 μηχανήματα.

1)HP OFFICEJET PRO 7740 https://www.skroutz.gr/s/9892861/HP-OfficeJet-Pro-7740-AiO.html

το είχα αγοράσει βέβαια στα 140€ προσφορά και έδιναν και μια επιστροφή 30€ οπότε βγήκε οικονομικό. Το έχουμε μόνο για εκτυπώσεις/φωτοτυπίες/σκανάρισμα Α3 . Μελάνια μπαίνουν συμβατά με χαμηλό κόστος

2)Kyocera Ecosys P5021cdn https://www.skroutz.gr/s/10540286/Kyocera-Ecosys-P5021cdn.html

και αυτός σε προσφορά στα 99€.

Για φαξ μπορείς πολύ εύκολα να στείλεις μέσω web απο διάφορες ιστοσελίδες 

Όλα τα έγγραφα τα σκανάρουμε στον ΗΡ που έχει σκάνερ διπλής όψης (μόνο Α4  για Α3 χειροκίνητα) και  τα εκτυπώνουμε στον άλλον αν θέλουμε οικονομική φωτοτυπία. 

Βέβαια εσυ μπορεί να πάρεις ενα καλό φτηνό laser μονόχρωμο με διπλή όψη και να μειώσεις το κόστος , αλλά με τα 2 μηχανήματα θα θέλεις περισσότερο χώρο. Ένα θετικό που έχουμε είναι ότι αμα παρουσιάσει κάτι το ένα μηχάνημα έχουμε και το δεύτερο. 

Εχω καταλήξει ότι και μόνο ο ΗΡ μας καλύπτει αφού τα συμβατά είναι φτηνά και άμα εκτυπώνεις ένα μέσο όρο 8000σελ/ χρόνο είσαι οκ.

Παίρνει 4 μελάνια και με 10€ έκαστο βγαίνουν 2-3000 έγχρωμες σελίδες 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.