Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
gnusselt

Προτάσεις για αγορά φωτοτυπικού/scanner έως A3.

Recommended Posts

Αυτή την περίοδο σκέφτομαι να αγοράσω ένα νέο φωτοτυπικό έγχρωμο για Α4 και Α3 γιατί το παλιό που είχα, μετά από 10 χρόνια βγάζει όλο βλάβες.

Άνοιξα λοιπόν το Google και είπα να αρχίσω το ψάξιμο.... χάθηκα. Φωτοτυπικά με μελάνια σαν inkjet που τα γεμίζεις εσύ, έγχρωμα laser toner από την άλλη.

Ταχύτητες έως 65 σελ/λεπτό (δεν λένε με ποια κάλυψη εγγράφου).

Θα ήθελα τη βοήθεια σας στην επιλογή κατάλληλου μηχανήματος καθώς οι εταιρείες είναι πολλές και έχω χαθεί.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ έχω ένα έγχρωμο laser πολυμηχάνημα της ricoh το οποίο υποτίθεται πως έχει 5000 σελίδες ανα τόνερ (4άδα τόνερ... Μαύρο Cyan magenta κίτρινο) με 100+€ το τόνερ και πραγματικές σελίδες ούτε τις μισές. Δεν συμφέρει...

Αν αγόραζα τώρα θα έπαιρνα ένα κλασσικό ασπρόμαυρο φωτοτυπικό/εκτυπωτη με φθηνό γραφίτη για τις μαζικές εκτυπώσεις και ένα inkjet με οικονομικά μαϊμου μελάνια για τα έγχρωμα. Επίσης για φωτοτυπίες μεγάλη ευκολία είναι το ADF ("automatic document feeder" Αυτό που βάζεις τις σελίδες απο πάνω) και για οικονομία στο χαρτί βολεύει να τυπώνει αυτόματα μπρός πίσω.

Αν το δεις αριθμητικά, Υπολόγισε "κόστος αγοράς + (κόστος σελίδας * Μέσο όρο εκτυπώσεων) * 2 ~ 5 χρόνια" και αγόρασε την οικονομικότερη λύση.

Προσοχή στους Lexmark γιατί έχουν την τάση να ανεβάζουν την τιμή του toner στα παλιά τους μοντέλα και στα καινούρια να είναι σχεδόν μισή.

Α3 πέραν απο τα στελέχη αίτησης δόμησης, σπάνια χρειάζεται να εκτυπώσεις. Επίσης μπορείς με λίγο υπομονή να το εκτυπώσεις και στο plotter ή να μπεις στο πρώτο βιβλιοπωλείο που θα βρείς μπροστά σου και να κάνεις μεγέθυνση απο Α4.

Share this post


Link to post
Share on other sites

επίσης μπορείς κάλιστα να σώσεις τα αρχεία (που τυπώνονται σε Α3) σε ένα stick και να τα τυπώσεις σε ένα βιβλιοπωλείο που θα βρίσκεται κοντά.

Επίσης εγώ ένα πολυμηχάνημα epson έχω, είμαι κάπως ευχαριστημένος με τις δυνατότητες, κάνει αντίγραφα, σκανάρει και τυπώνει φωτογραφίες.

Πρόσφατα έδωσα ένα 1320 hp τζάμπα καθώς πολλά ασπρόμαυρα Α4 ΔΕΝ τυπώνω πια. Δεν γνωρίζω κάποιο καλό printer που να τυπώνει Α3 έγχρωμα κιόλας. Θεωρώ ότι ο Gousgounis σου έδωσε 2 καλές συμβουλές, οπότε έχεις από κάπου να αρχίσεις.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ανασύρω το θέμα αφού ψάχνω εκτυπωτή για το σπίτι-γραφείο κάθως η γυναίκα μου είναι πολιτικός μηχανικός. Τα τελευταία 10 χρόνια μας έβγαλε ασπροπρόσωπους ένας HP 6500A Officejet 709n με θύρα δικτύου (απαραίτητο), αξιόπιστο WiFi, fax (απαραίτητο),  και αυτόματο τροφοδότη scanner(απαραίτητο).

Κοιτάζω σε αντίστοιχες σειρές δύο μοντέλα:

1)HP OfficeJet Pro 6970 AiO περίπου στα 120€ τελική τιμή αρκετα οικονομικό για αυτά που λέει ότι κάνει.

2)HP OfficeJet Pro 7740 AiO ξεκινάει απο περίπου 200€ λόγω δυνατότητας Α3 εκτύπωσης/σκαναρίσματος. Αυτή η έξτρα δυνατότητα Α3 προσφέρει κάτι αξιόλογο σε έναν πολιτικό μηχανικό που δεν μπορείς να πεις ότι σκίζεται και στις μελέτες;

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 ώρα πριν, geodimis said:

...Αυτή η έξτρα δυνατότητα Α3 προσφέρει κάτι αξιόλογο ...

ναι

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 ώρες πριν, geodimis said:

.....

Κοιτάζω σε αντίστοιχες σειρές δύο μοντέλα:

.....

Δες κι άλλες μάρκες (π.χ. Epson). Δες τις κριτικές (αν υπάρχουν). Επίσης, κι επειδή το σκανάρισμα είναι από τα βασικότερα, να έχει αυτόματο διπλής όψης.

Το κακό με αυτά τα μηχανήματα είναι ότι έχουν χαμηλή (σχετικά) τιμή αγοράς, αλλά πανάκριβα αναλώσιμα (μελάνια)

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

αγόρασα το hp 7740 τον Ιούλιο σε  προσφορά στα 154€ (έδινε και 30€ cashback - επιστροφή μετρητών σε λογαριασμό, άρα πλήρωσα 124 και με το φπα μειον βγήκε κα΄τω απο 100). Προς το παρόν με έχει καλύψει απόλυτα, χρειαζόμουν ενα Α3 scanner κυρίως για σχέδια και άδειες. Είναι απο τα λίγα μηχανήματα που έχει flat bed A3 scanner. Έχει και αυτόματο τροφοδότη αλλά σκανάρει Α4 μόνο. Η ταχύτητα είναι πολυ καλή και οι εκτυπώσεις με καλύπτουν. Τα μελάνια που έχει μέσα (test ) είναι για περίπου 700σελίδες και μετα θέλουν αντικατάσταση , το πακέτο όλων κάνει 95€ και βγάζει 2000σελ. υπάρχει και ένα μεγάλο μάυρο 3000 για πιο πολλές σελίδες σε καλή τιμή (hp 957xl). Φυσικά κυκλοφορούν και συμβατά μελάνια στη μισή τιμή αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει γιατί  έχω 3ετη εγγύηση και προς το παρόν θα βάζω τα μαμίσια

Edited by killertomato

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eγω αν έπαιρνα τώρα εκτυπωτή θα έπαιρνα lazer ασπρόμαυρο. Συμφέρει οικονομικά γιατί τα μελάνια...πονάνε στα inject...
To scaner A3 είναι χρήσιμο μεν-μικρό δε. Διότι τα περισσότερα σχέδια είναι σε Α0 Α1 κλπ. Αρα ή θα κάνεις συρραφές ή
εφόσον είσαι τυχερός θα σου χωράει πχ μια κάτοψη χωρίς την πινακίδα...
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.