Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δάνειο για Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ


Recommended Posts

Εάν μπορούσε κάποιος να βοηθήσει...

1. Υπάρχει τράπεζα που να μην απαιτεί  ο εγγυητής να είναι α΄ βαθμού συγγένειας;  Έχω ήδη αποκλείσει την Εθνική και Πειραιώς.

2. Σε περίπτωση που δεν προεγκριθεί το δάνειο και χρειαστεί να καλύψω τις παρεμβάσεις με ιδιωτικό κεφάλαιο, μπορώ να μειώσω το κόστος των τελικών παρεμβάσεων από το θεωρητικό αρχικό σχέδιο, μη καταναλώνοντας όλο το ποσό που δεσμεύτηκε από το πρόγραμμα;

Δηλαδή, μπορώ π.χ. να αφαιρέσω τελείως την εξωτερική θερμομόνωση (θερμοπρόσοψη), που υπήρχε στο αρχικό σχέδιο παρεμβάσεων; Χρειάζεται να γίνει κάποια αλλαγή στο πρώτο ΠΕΑ (υποθέτω αφαίρεση θερμοπρόσοψης) και έκδοση νέου; Ανήκω στην εισοδηματική κατηγορία 1, οπότε βάσει οδηγού, πρέπει να επιτευχθεί ετήσια  εξοικονόμηση  πρωτογενούς  ενέργειας  μεγαλύτερης  από  το  40%  της κατανάλωσης του κτηρίου αναφοράς (ασχέτως το είδος των παρεμβάσεων).

Το σπίτι είναι μονοκατοικία 124 τ.μ.  και σύμφωνα με το πρώτο ΠΕΑ, έχω εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση  πρωτογενούς ενέργειας 69 %.

Δεν είμαι μηχανικός, οπότε  συγχωρέστε τυχόν λάθη.

Ευχαριστώ πολύ.

Edited by ngkoulou
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα!

1. Δυστυχώς σε αυτό δεν μπορώ να σου απαντήσω, το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως όντως αυτά που εξετάζουν σε πρώτη φάση η Πειραιώς και η Εθνική, είναι:

  • Ετήσιο ατομικό εισόδημα ενεχόμενου >10000€ και
  • Εγγυητής: πρώτου βαθμού συγγενείας ( αν είναι γονιός, να είναι κάτω από 70 ετών)

και στη συνέχεια, αν υπάρχουν κόκκινα δάνεια, αν είσαι καλοπληρωτής κ.λπ. Ακολουθούν τη διαδικασία ενός οποιουδήποτε δανείου. Όπως εξελίσσεται η διαδικασία δυστυχώς αρκετοί απορρίπτονται αλλά αυτό μην σε πτοεί.

2. Σχετικά με τον τελικό προϋπολογισμό (τελικά τιμολόγια): λογικά, το ποσό που έχεις δηλώσει είναι το μέγιστο επιτρεπτό επομένως φυσικά και τα τελικά τιμολόγια μπορούν να είναι μικρότερα και άρα μικρότερη και η δική σου συμμετοχή. Στην περίπτωση όμως που κινηθείς με ίδια κεφάλαια θέλει προσοχή στο ποσό της προκαταβολής που θα δώσεις. (Όταν βρω λίγο χρόνο θα σου απαντήσω σχετικά, αναλυτικότερα αν και μπορείς να βρεις όλες τις πληροφορίες στον οδηγό). Να θυμάσαι, όλες οι κινήσεις να είναι ηλεκτρονικές και όχι με μετρητά!

Σχετικά με τις παρεμβάσεις:  μπορεί να γίνει αλλαγή του συνδυασμού παρεμβάσεων αρκεί να επιτυγχάνεται ο ενεργειακός στόχος, στην περίπτωσή σου εξοικονόμηση 40%. Αυτό όμως θα σου το πει ο Ενεργειακός επιθεωρητής που εξέδωσε το πρώτο ΠΕΑ. Δεν χρειάζεται νέο ΠΕΑ, αλλά αλλαγή του αρχικού εντύπου παρεμβάσεων που όμως θα την κάνει ο Εν. Επιθεωρητής πριν την ολοκλήρωση του Προγράμματος (εκείνος γνωρίζει). Με τον τρόπο αυτό θα γίνει και αναπροσαρμογή του ποσού επιδότησης και του ποσού των ιδίων κεφαλαίων (εδώ θέλει προσοχή το ποσοσστό της προκαταβολής!).  Ακόμη, να γνωρίζεις ότι η αλλαγή του συνδυασμού παρεμβάσεων (αφαίρεση υπάρχουσας παρέμβασης, προσθήκης νέας κ.λπ.) επιτρέπεται μόνο εφόσον ο τελικός επιλέξιμος προϋπολογισμός δεν υπερβαίνει τον αρχικό. Αν υπερβαίνει τον αρχικό, τότε απαιτείται ακύρωση της αίτησης και υποβολής νέας, κάτι που απ' ότι καταλαβαίνω βέβαια, δεν σε αφορά, απλά ενημερωτικά.

Ελπίζω να σε κάλυψα!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα και καλό μήνα!

Μήπως γνωρίζει κάποιος αν η Εθνική ζητά φορολογική ενημερότητα στην περίπτωση ωφελούμενου άνεργου, με εισοδήματα από ενοίκια;  Ο σύζυγος είναι δημόσιος υπάλληλος. Είχαν κάνει αίτηση στην Πειραιώς η οποία δεν ζήτησε φορολ. ενημ. αλλά απορρίφθηκαν και τώρα η Alpha Bank τους ζητά φορολογική ενημερότητα την οποία για κάποιο προσωπικό λόγο δεν μπορούν να προσκομμίσουν.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

αν κάποιος κανει δουλειές 10000 χιλιάδες με δάνειο. Άρα δικαιούται με 60% επιδότηση, 4000 δάνειο. Αν αυτός θέλει να πάρει 2000 μπορεί να καταβάλλει απο μόνος του σε έναν προμηθευτή 2000 μεσω τραπέζης? Γίνεται?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

6 ώρες πριν, katrmp said:

αν κάποιος κανει δουλειές 10000 χιλιάδες με δάνειο. Άρα δικαιούται με 60% επιδότηση, 4000 δάνειο. Αν αυτός θέλει να πάρει 2000 μπορεί να καταβάλλει απο μόνος του σε έναν προμηθευτή 2000 μεσω τραπέζης? Γίνεται?

Ναι

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ο δημόσιος υπάλληλος που θέλει δάνειο στο εξοικονομώ τι κλικάρει? Μισθωτός?

Εχω την εντύπωση ότι δεν θεωρούνται μισθωτοί. Αλλά δεν έχει να κλικάρεις δημόσιος υπάλληλος!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.