Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πλημμύρισαν ξανά οι δρόμοι σε Νέα Πέραμο, Μάνδρα και Μέγαρα


Engineer

Recommended Posts

Μνήμες από την καταστροφή του περασμένου Νοεμβρίου «ξύπνησε» η νεροποντή που χτύπησε το νομό Αττικής την Τρίτη (26/6) και ειδικά στην περιοχή της Μάνδρας.

Η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (26/6) είχε ως αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι σε Νέα Πέραμο, Μάνδρα και Μέγαρα να πλημμυρίσουν.

Πολλοί καταστηματάρχες για να προλάβουν τα χειρότερα έσπευσαν να καλέσουν την πυροσβεστική. Μέχρι και τις 22:00 το βράδυ της Τρίτης (26/6), σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής από τις περιοχές Μανδρα- Μέγαρα -Ν. Πέραμος Αττικής δέχθηκε συνολικά 45 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας σε σπίτια και καταστήματα που πλημμύρισαν αλλά εκτιμάται ότι είναι αρκετά περισσότερα. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα ενώ προληπτικά βρίσκονται στη περιοχή ένα ερπυστριοφόρο όχημα και μια βάρκα με δύτες της 1ης ΕΜΑΚ. Σημειώνεται ότι στο σημείο θα παραμείνουν τα συνεργεία της Πυροσβεστικής προκειμένου να επεμβαίνουν  απευθείας όπου χρειάζεται.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι κλήσεις για πλημμύρες έχουν σταματήσει και φαίνεται πως ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση, ωστόσο τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν παραμένουν...

Όλες οι σχετικές ειδήσεις: https://news.google.com/stories/CAAqOQgKIjNDQklTSURvSmMzUnZjbmt0TXpZd1NoTUtFUWpoOXEzemtJQU1FZXZ1aFFnekl2MV9LQUFQAQ?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

 

https://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/837640/plimmyres-apokalypsi-ayta-einai-ta-mpazomena-remata-tis-attikis-poy-tha-mas-pnixoyn-xartes

"...

Στα τέλη του 19ου αιώνα, διέσχιζαν το λεκανοπέδιο, 700 χείμαρροι, ποτάμια και ρυάκια.

Το 1999, ο αριθμός τους ήταν μικρότερος των 70 (κάτω, δηλαδή και από το 10%) και σήμερα, δεν υπερβαίνουν τα 50. Που χάθηκαν;

Μπαζώθηκαν και καταπατήθηκαν.

Μόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής έχουν μπαζωθεί και τσιμεντοποιηθεί περίπου 550 χιλιόμετρα ρέματα και χείμαρροι.

..."

 

Πως χάθηκαν οι χείμαρροι, τα ποτάμια και τα ρυάκια; Νομοθεσία να τα προστατεύει υπήρχε.

Μήπως κάποιοι στον βωμό του χρήματος έκαναν τα στραβά μάτια;

Συνυπεύθυνοι είναι όσοι συμμετείχαν σε αυτό όπως ιδιώτες μηχανικοί που παραποιούσαν τα όρια στα τοπογραφικά ή δεν έδειχναν καν τα όρια των εσωτερικών νερών,  ιδιοκτήτες που εν γνώση τους έχτισαν σε τέτοια μέρη και αρχές που έκαναν τα στραβά μάτια.

 

Τα λάθη λίγων τα πληρώνει τώρα ολόκληρη η Άττική.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Και ενω συμβαίνουν ολα αυτά, οι μηχανικοι είναι απασχολημενοι με το να εκδίδουν ΠΕΑ, να διαβαζουν νόμους,  και να υπολογιζουν πρόστιμα μετρώντας αν το αυθαιρετο του κυρ Κώστα είναι 3,00μ ή 3,20μ έξω απο το νόμιμο περίγραμμα και βέβαια αν είναι στατικά επαρκες !!!!!!

Κανείς δεν ενδιαφέρεται για την κοινωνική διάσταση του επαγγέλματος. Ουτε καν μια κουβέντρα έστω για τα μάτια του κόσμου. Εμεις έχουμε αλλοτριωθεί απο τον μικρόκοσμο του ελέυθερου επαγγελματια, στα όργανα παρατηρούνται γελοιότητες απο τους "κοματάρχες" εκπροσώπους που περιμένουν να γινουν υπουργοι και βουλευτές και η ζωή συνεχίζεται....

Με τις υγείες μας

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πριν, sdim said:

Τα λάθη λίγων τα πληρώνει τώρα ολόκληρη η Άττική.

Μαλλον δεν ειναι και τόσο λιγοι, αν αναλογιστουμε ότι για όλα αυτά τα χιλιόμετρα ρεμάτων, υπάρχουν οι φυσικοι αυτουργοι (καταπατητες, μηχανικοι, εργολαβοι και κρατικοι λειτουργοι) αλλα και ολοι οι γυρω γυρω απο αυτους που απλα δεν αντεδρασαν.

Αυτοι ειμαστε :

  • Να κάνουμε ένα αυθαιρετο γιατι ειμαστε φτωχοι (σαν ιδιοκτήτες)
  • Να "κλέψουμε" το τοπογραφικό (σαν μελετητες)
  • Να κατασκευάσουμε το παραπανω αυθαίρετο (σαν εργολαβοι , μάστορες κλπ)
  • Να κάνουμε τα στραβα μάτια (σαν πολιτεια και θεσμοι)

Και μόλις γίνει οι στραβη φυσικά φταίνε όλες οι αλλες ομαδες εκτός απο αυτη που ανήκουμε...

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, φταίνε οι παλαιότεροι. Τι κρίμα που δεν ζουν για να πληρώσουν. Πάντως, όσοι είναι εν ζωή είναι άσπιλοι και αμόλυντοι.

Φταίνε και οι αγγλογάλλοι και η βιομηχανική τους επανάσταση. 

Είδα δήλωση της κας Περιφερειάρχου Αττικής για τα αντιπλημμυρικά έργα. Έλεγε περίπου ότι αν δεν είναι έτοιμα στην ώρα τους θα πάει σπίτι της.

Στο βίντεο ακούγεται να συλλαβίζει με μεγάλη δυσκολία τη φράση "αντιπλημμυρικό και αντιπυρικό σχεδιασμό και ολοκλήρωση αποχετευτικών έργων".

 

Συνεχίζουμε με αυθαίρετα και ΠΕΑ. Και μάλλον και πολύ μας πέφτουν.

Link to comment
Share on other sites

Αν με το "αντιπλημμυρικά" εννοούν ότι θα ξαναδημιουργήσουν / καθαρίσουν τις κοίτες των ρεμάτων, καλώς. Και ταυτόχρονα να βρουν και λύση σε δεκάδες χιλιάδες πληθυσμού που θα πρέπει να μετακινηθούν, γιατί ασχέτως ποιος φταίει και πότε έφταιξε, συνεχίζουν να είναι άνθρωποι με ανάγκη στέγης, αυτοί που τώρα κατοικούν στο ρέμα και πάνε σπίτι τους με βάρκες ή κολυμπώντας.

Η κα Δούρου δεν νομίζω να είχε αντιληφθεί τι πρέπει να είναι έτοιμο και πότε. Ας ξεκινήσει να φτιάχνει κάτι και ας το τελειώσει ο επόμενος, και δεν υπάρχει λόγος να πάει πουθενά μετά.

Link to comment
Share on other sites

Να διευκρινίσω ότι διαχρονικά οι θεσμικοί φορείς και το κράτος κάνουμε τα "στραβά μάτια" με το αζημίωτο....

Σε άλλες περιπτώσεις μια χαρά μάτια έχουμε.

Edited by genesis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.