Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μεταγραφη πραξης εφαρμογη. Δεν εχει γίνει!


Recommended Posts

Γεια σας ειμαι νεος εδω και προφανως δεν εχω και ειδικοτητα πολ. μηχανικου, δικηγόρου η κατι σχετικό οποτε θα ηθελα καποιος εαν γνωριζει να με βοηθησει στο παρακατω προβλημα που θα περιγράψω όπως μου το εχουν παρουσιάσει χωρις καλα καλα να καταλαβαίνω το πρόβλημα.

Ημουν ετοιμος να προχωρησω στην πωληση ενος οικοπεδου και ο μηχανικος του υποψηφιου αγοραστη βρηκε οτι "Δεν εχει γίνει Μεταγραφεί η πράξη εφαρμογης στην πολεοδομία" οποτε και δεν μπορει να προχωρησει η πώληση. 

Καταρχην δεν γνωριζω τι θα πει το παραπανω πρόβήμα που περιεγραψα

Μπορει κάποιος να με κατατοπήσει πανω σε αυτο το πρόβλημα? 

Ο μεσιτης προτεινει να βαλουμε ενα δικηγόρο να μιλησει με δικηγορο του ...Δημου ? και να τον πιεσει να προχωρήσει αυτη η μεταγραφη...αλλιως να παμε για μηνυση!

Τι μπορω να κανω ? εαν μπορω να κανω κατι ετσι ωστε να μην χασω τον αγοραστη και γενικοοτερα απο οτι καταλαβα δεν μπορει να πουληθει το σπίτι καν εαν δεν γινει αυτη η  "μεταγραφη της πράξης εφαρμογής" ? 

Υποψη οτι μενω στην Αθηνα και το οικοπεδο ειναι στην Καλαματα, γεγονός που δυσκολευει ακόμα παραπανω τον οποιοδηποτε χειρισμό και διαδικασια επίλυσης του προβλήματος. 

Πρεπει να βρω κάποιον μηχανικο ή δικηγόρο στην Καλαματα ? 

Ευχαριστω  

Link to comment
Share on other sites

κατ' αρχας, θα επρεπε ηδη να γνωριζεις οτι

-το "χωραφι" μπηκε στο σχεδιο

-εχουν ξεκινησει διαδικασιες για την συνταξη της ΠΕ.

- εχει ορισθει το τελικο οικοπεδο και οι υποχρεωσεις  σε χρημα..

Για ολα αυτα ο ιδιοκτητης εχει καταθεσει δηλωσεις ιδιοκτησιας, εχψουν γινει αναρτησεις πινακων, ενστασεις, πιθανόν να  του εχουν κοινοποιηθει "εγγραφα", τα οποια επρεπε να εχει.

Επι του θεματος:

Θα ορισεις μηχανικο να δει το σεντονι της ΠΕ και το τελικο οικοπεδο με τις τυχον υποχρεωσεις του και να δει αν εχει γινει κυρωση της ΠΕ και  γιατι δεν εγινε η μεταγραφη στο υποθηκοφυλακειο.

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Μήπως εννοεί πως υπάρχει ανάγκη για διορθωτική πράξη για το οικόπεδο? Το να μεταγραφεί η κυρωμένη πράξη φαντάζομαι είναι απλά θέμα χρόνου. 

Link to comment
Share on other sites

Βασικά γράφεις στην ενότητα "Τοπογραφικά". (....βλέπεις.... οι Πολ. μηχ. τα κάνουν όλα~!! Άρα .. ...?).

Τον μεσίτη λοιπόν να τον προτείνεις και σε άλλους φίλους σου για να χαίρονται οι δικηγόροι με τις πολλές μηνύσεις που θα γίνουν στην περιοχή.

.......Ο μεσίτης τόσα ξέρει τόσα λέει. Δηλ. ..τίποτα.

Ο Δημήτρης παραπάνω σου είπε μερικά πράματα που είναι όλα σωστά. 

Εσύ έχεις λοιπόν ένα χωράφι (είναι θέλω να πιστεύω δικός σου και αν έχει και σπίτι ....ήταν αυθαίρετο?) που εντάχθηκε σε κάποια  επέκταση σχεδίου (ΠΕ). Μία επέκταση μπορεί να διαρκέσει και δύο και πέντε αλλά ίσως και δέκα χρόνια έως την κύρωσή της ή και να μη φτάσει ποτέ (για διάφορους λόγους) στην κύρωση.

Οι ιδιοκτήτες όμως των γεωτεμαχίων που συμμετέχουν, όπως γράφει ο Δημήτρης, πρέπει πάντα να ξέρουν σε ποια φάση βρίσκεται η πορεία της Π.Ε. 

Μεσίτη λοιπόν φρόντισες να βρεις, αλλά μηχανικό όχι.

Εγώ πιστεύω, απ' όσα γράφεις, πως η πράξη δεν κυρώθηκε ακόμη. Αρα ΔΕΝ πήγε για μεταγραφή στο υποθηκοφυλακείο.        

Μακάρι να μπορούσε ο δικηγόρος του δήμου να πιέσει, ώστε να γίνει αυτή η μεταγραφή. Η Μεταγραφή είναι το Τελευταίο στάδιο της μελέτης, μετά φυσικά και την υπογραφή του "αντινομάρχη" , και αφού όλοι πουν φυσικά πως η μελέτη είναι  τελειωμένη.

Αυτά όλα  νομίζω, πως μπορείς και με ένα τηλέφωνο στη τεχνική υπηρεσία του δήμου άνετα να το μάθεις. 

Πάντως εσύ το χωράφι με το σπίτι μπορείς να το πουλήσεις άνετα, νομίζω, με το συμβόλαιο που κρατάς στα χέρια σου. Απλά όμως μεταβιβάζονται και όλες οι υποχρεώσεις (π.χ. εισφορές σε γη και χρήμα) που κουβαλάει το "οικόπεδο" σου  και θα είναι όμως οικοδομήσιμο μετά την κύρωση της Π.Ε. εκτός αν αυτό πληρεί κάποιες άλλες προϋποθέσεις οικοδομησιμότητας (εγγ. 109 για πυκνοδομημένα).

Αν μας ξαναγράψεις γράψε μας και κάποια άλλα στοιχεία, όπως π.χ. εμβαδόν κλπ. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.