Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η ακτινογραφία των "μνηστήρων" για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού


Engineer

Recommended Posts

Η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού είναι ομολογουμένως ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα του ΤΑΙΠΕΔ για το επόμενο διάστημα. Επτά είναι τα επενδυτικά σχήματα που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη Β’ φάση του διαγωνισμού. 

1. ANAS International Enterprise S.p.A. 
2. FREYJA HOLDINGS SARL [Macquarie European Infrastructure Fund 5 L.P. / Macquarie European Infrastructure Fund 5 SCSp]
3. ROADIS Transportation Holding S.L.U. - ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. 
4. SICHUAN COMMUNICATIONS INVESTMENT GROUP CO., LTD – DAMCO ENERGY S.A.
5. VINCI HIGHWAYS S.A.S – VINCI CONCESSIONS S.A.S – MYTILINEOS HOLDINGS S.A.
6. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – EGIS PROJECTS S.A. 
7. ΔΙΟΛΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ.

Αν κάνουμε μία ακτινογραφία θα δούμε ότι έχουμε ισχυρούς εγχώριους και διεθνείς παίκτες. Για να δούμε όμως περισσότερα:

Η Anas International Enterprise S.p.A., δραστηριοποιείται ως ο υπεύθυνος φορέας για έργα εξωτερικού της Anas S.p.A., η οποία είναι η υπεύθυνη εταιρεία για την δαχείριση ανάπτυξη και αναβάθμιση του εθνικού οδικού δικτύου και των αυτοκινητοδρόμων της Ιταλίας Μοναδικός ετοχος η Ferrovie dello Stato Italiane, η εταιρεία που αγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η ROADIS Transportation Holding S.L.U είναι θυγατρική της PSP Investments Canada, Inc. η οποία είναι εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων συνταξιοδοτικών ταμείων με έδρα τον Καναδά. που ελέγχει την εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» με την AKTΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. θυγατρική της ΕΛΛΑΚΤΩΡ
 
Η VINCI HIGHWAYS S.A.S θυγατρική εταιρεία της VINCI Concessions S.A.S. και δραστηριοποιείται στην κατασκευή και εκμετάλλευση αυτοκινητοδρόμων μαζί με τη VINCI CONCESSIONS που δραστηριοποιείται στους τομείς των κατασκευών και των παραχωρήσεων. και τη ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.-ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, είναι ελληνικός βιομηχανικός όμιλος με διεθνή δραστηριότητα στους τομείς της Μελέτης-Προμήθειας-Κατασκευής (έργα EPC), της μεταλλουργίας, της ηλεκτρικής ενέργειας και της εμπορίας φυσικού αερίου.
 
Η ΓEK TEΡNA Α.Ε. με τη EGIS PROJECTS S.A. αναπτύσσει και διαχειρίζεται έργα υποδομής μεταφορών και είναι μέλος του γαλλικού ομίλου EGIS, ο οποίος δραστηριοποιείται στους τομείς των αερομεταφορών, των κατασκευών και της ενέργειας.
 
Η DEUTSCHE INVEST EQUITY PARTNERS GMBH είναι εταιρεία επενδύσεων με έδρα τη Γερμανία με την DIMERA LTD του ομίλου Σαββίδη

Ο όμιλος Κοπελούζου με την SICHUAN COMMUNICATIONS INVESTMENT GROUP CO., LTD με έδρα την Κίνα η οποία δραστηριοποιείται στις επενδύσεις, την κατασκευή, τη λειτουργία και τη διαχείριση των υποδομών μεταφορών.

Η J&P Άβαξ με τον επενδυτικό όμιλο Aberdeen European Infrastructure Partners και την Intertoll Capital Partners B.V. εταιρεία με έδρα την Ολλανδία και μέλος του ομίλου Intertoll
 
Η Macquarie Infrastructure and Real Assets που επενδύει σε ευρωπαικές υποδομές θυγατρική της Macquarie Group Limited και αποτελεί διαχειριστή επενδύσεων ο οποίος διαχειρίζεται σε διεθνές επίπεδο ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, υποδομές, δίκτυα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.
 
Η Β`φάση του διαγωνισμού αναμένεται να δώσει μια πιο σαφή εικόνα περί της παραχώρησης αλλά και του πιθανού φυσικού αντικειμένου που θα έχει. Για παράδειγμα ενδέχεται ο παραχωρησιούχος να αναλάβει την αναβάθμιση σε αυτοκινητόδρομο στο σύνολο του του άξονα Χαλάστρα-Εύζωνοι. 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.