Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νέο Π.Δ. Χρήσεων Γης


kan62

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 90
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

dimitris GM Το έχω ελέγξει και δεν είμαι στις εξαιρέσεις, άρα ισχύει το ΠΔ του87 όπως αναφέρετε στο ΓΠΣ (συγκεκριμένα αναφέρομαι στο ΓΠΣ Πολύγυρου - Γερακινής).

Άρα σε Αμιγής κατοικία δεν μπορώ να έχω χρήση αρτοποιείου με με παρασκευαστήριο (φούρνο και ζητωτήριο), πράγμα που στις νέες χρήσεις γης επιτρέπεται.

Υπάρχει κάποια άλλη λύση.

Link to comment
Share on other sites

έχει αλλά δεν έλεγξα τις χρήσεις γης στις καλύβες.

Με μια πρόχειρη ματιά στις καλύβες τροποποιήθηκαν οι χρήσεις γης και πλέον στο ΓΠΣ αναφαίρετε ως Γενική κατοικία που επιτρέπεται η χρήση αρτοποιείου -εργαστηριού.

 

Μπορούμε να ζητήσουμε τροποποίηση ΓΠΣ ? Πόσο καιρό παίρνει μια τέτοια διαδικασία?

 

Edited by DE GI
Link to comment
Share on other sites

Ν 4178/13 ΆΡΘ 51

15. Από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου οι χρήσεις γης που ορίζονται κατά τις ειδικές διατάξεις των Γ.Π.Σ. που εγκρίθηκαν πριν τη δημοσίευση του ν. 2508/1997 (Α΄ 124) είναι δεσμευτικές για τη διοίκηση μόνο στην περίπτωση που κατόπιν αυτών εγκρίθηκαν πολεοδομικές μελέτες αναθεώρησης ή ένταξης σύμφωνα με το Γ.Π.Σ..

Σε κάθε περίπτωση εντός προθεσμίας ενός (1) έτους από τη δημοσίευση του παρόντος κινείται η διαδικασία αναθεώρησης των συγκεκριμένων Γ.Π.Σ. κατόπιν απόφασης του αρμόδιου Δημοτικού Συμβουλίου ή άλλου αρμόδιου οργάνου κατά τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις. Η ως άνω αναθεώρηση του Γ.Π.Σ. θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός προθεσμίας πέντε (5) ετών από τη δημοσίευση του παρόντος διαφορετικά με την παρέλευση της πενταετίας εφαρμόζονται αυτοδικαίως δεσμευτικά οι διατάξεις των ως άνω Γ.Π.Σ..

Οι προϋποθέσεις του προηγούμενου εδαφίου ισχύουν και για τις περιπτώσεις όπου έχει κινηθεί η διαδικασία αναθεώρησης κατά τα ανωτέρω.

Ν 4585/24-12-18 ΦΕΚ 216 Α’

Η παρ. 15 του άρθρου 51 του ν. 4178/2013 (Α΄174), αντικαθίσταται ως εξής:

«15. Από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου οι χρήσεις γης που ορίζονται κατά τις ειδικές διατάξεις των Γ.Π.Σ. που εγκρίθηκαν πριν τη δημοσίευση του ν. 2508/1997 (Α΄124) είναι δεσμευτικές για τη διοίκηση μόνο στην περίπτωση που κατόπιν αυτών εγκρίθηκαν πολεοδομικές μελέτες αναθεώρησης ή ένταξης σύμφωνα με το Γ.Π.Σ.. Σε κάθε περίπτωση εντός προθεσμίας ενός (1) έτους από τη δημοσίευση του παρόντος κινείται η διαδικασία αναθεώρησης των συγκεκριμένων Γ.Π.Σ. κατόπιν απόφασης του αρμόδιου Δημοτικού Συμβουλίου ή άλλου αρμόδιου οργάνου κατά τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις. Η ως άνω αναθεώρηση του Γ.Π.Σ. θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 31.12.2019, διαφορετικά από 1.1.2020 εφαρμόζονται αυτοδικαίως δεσμευτικά οι διατάξεις των ως άνω Γ.Π.Σ.. Οι προϋποθέσεις του προ- ηγούμενου εδαφίου ισχύουν και για τις περιπτώσεις όπου έχει κινηθεί η διαδικασία αναθεώρησης κατά τα ανωτέρω

Link to comment
Share on other sites

ΔΗΛ: ΚΑΝΑ απ ότι καταλαβαίνω πρέπει όλα τα ΓΠΣ να αναθεωρηθούν έως το 2020 αλλιώς μένουν για πάντα με τις παλιές χρήσεις γης?

το ΓΠΣ Πολύγυρου έγινε το 2013 σε αυτή την περίπτωση τι γίνετε?

Link to comment
Share on other sites

Από ότι ξέρω  σε γενικές ..γραμμές.

αναθεώρηση Γ.Π.Σ μπορεί να ζητηθεί μόνο αν παρέλθει 5ετία από κάθε προηγούμενη αναθεώρηση ή από την αρχική έγκρισή του

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Συνάδελφοι, σε εκτός σχεδίου περιοχή, με πρόσωπο σε service road εθνικής οδού, επιτρέπεται η χρήση συνεργείου; Απ' ότι καταλαβαίνω δεν επιτρέπεται γιατί πάω με το άρθρο 14 (αγροτική γη). Μάλιστα είναι τεμάχιο αναδαμου και είναι ΓΥΠ. Το συγκεκριμένο τεμάχιο βρίσκεται εντός ζώνης 500μ από το ρυμοτοιμο σχέδιο πόλης. 

Θα ψάξω να δω μήπως υπάρχει ΓΠΣ και αλλάξει κάτι. 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Συναδελφοι εχω καταμπερδευτει με τις μεταβατικες διαταξεις.

Εχω μια περιοχη που ενταχθηκε σε σχεδιο το 2014.
Για να βρω τι επιτρέπεται στην αμιγή κατοικία  θα παω με το ΦΕΚ του 2018 ή με αυτο του '87 ?

ΥΓ. Ενδιαφερομαι για καταστημα τυπου μινι μαρκετ και  καφε/ φαγητο take-away.


 

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.