Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ετήσια συνδρομή στο ΤΕΕ


anchelos

Recommended Posts

Μεσα στην βδομαδα θα παραλαβω την βεβαιωση του πτυχιου μου, και θα ηθελα να γραγτω στο Τεχνικο Επιμελητηριο Ελλαδας για να εχω σφαγιδα και να υπογραφω τοπογραφικα. Ακουσα ομως πως η ετησια συνδρομη ειναι 2.500 Ευρω! Ισχυει κατι τετοιο? :confused:

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 46
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ε οχι και τοσο λιγα,.... 2500000Ε ειναι το μηνα....ΠΛΑΚΑ κανω....γυρω στα 25Ε το χρονο ειναι...Το ΤΣΜΕΔΕ ειναι του τσουζει λιγο...Περιπου 1000Ε το εξαμηνο για νεους μηχανικους (πληρωνεις καθε εξαμηνο δλδ, στο ΤΕΕ πληρωνεις μια φορα το χρονο οποτε θες νομιζω, εγω πληρωνω μαζι με το ΤΣΜΕΔΕ τον Απριλιο)

Link to comment
Share on other sites

Για να κανεις εναρξη επαγγελματος πρεπει να εχει καταβαλει και τις εισφορες στο ΤΣΜΕΔΕ (την ασφαλεια σου δλδ). Ακομα, ισως γνωριζεις, οτι πρεπει να εχει περασει και απο τις εξετασεις το ΤΕΕ για να παρεις την αδεια εξασκησεως επαγγελματος (για αυτες τις εξετασεις θα χρειαστεις γυρω στα 100-150Ε αν θυμαμαι καλα σε παραβολα και εισφορες, αλλα μεσα σαυτα ειναι και η συνδρομη στο ΤΕΕ)

Link to comment
Share on other sites

Οχι παιδια δεν ακουσα λαθος, αφου επεμεινα στην ερωτηση και επερνα την ιδια απαντηση, ευτυχως δεν ισχυει το ποσο αυτο. Μαλλο ο τυπος λεγε οτι ηθελε... Και μλιστα ειχε παει και προσφατα για να γραφτει.Τεσπα...

 

Τοπογραφικος Μηχανικος ΤΕΙ Αθηνας τελιωσα.

 

ΤΣΜΕΔΕ τι ειδους ασφαλιση ειναι? Ασφαλιση για Ελευθερους επαγγελματιες ή για μηχανικους? Αμα εχεις ΙΚΑ και ΤΕΒΕ δεν μετραει, πρεπει να τα σκας και σε αυτους?

Link to comment
Share on other sites

Για μηχανικους απο ΤΕΙ δεν γνωριζω....Νομιζω οτι δεν γραφεστε στο ΤΕΕ και δεν δινεται εξετασεις..Αρα ουτε στο ΤΣΜΕΔΕ ασφαλιζεστε (με τη λογικη τη δικη μου..δεν ξερω αν ισχυει)...

Link to comment
Share on other sites

Στην ΕΕΤΕΜ πρέπει να απευθυνθείς. ΤΕΒΕ αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και ΙΚΑ ως μισθωτός. ΤΣΜΔΕ και ΤΕΕ ξέχασε τα για αρχή...

 

http://www.eetem.gr

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ anchelos, οι μηχανικοί ΤΕΙ δεν μπορούν να γραφτούν στο ΤΕΕ. Ο φορέας μας είναι η ΕΕΤΕΜ όπως είπε και ο stayros. Ούτε στο ΤΣΜΕΔΕ μπορούμε να γραφτούμε.

Περισσότερες πληροφορίες για τα επαγγελματικά σου δικαιώματα θα μάθεις από τα κεντρικά γραφεία της ΕΕΤΕΜ, Μάρνης 44 στην Αθήνα, ή από το περιφερειακά τμήματα αν είσαι από επαρχία. Επίσης, καλό θα ήταν για δική σου ενημέρωση να διαβάσεις και τη σχετική συζήτηση εδώ στο forum.

Link to comment
Share on other sites

σας ενημερώνω οτι οι μηχανικοι ΤΕΙ γραφονται στο ΤΣΜΕΔΕ μετά το πέρας 4 ετών απο τη λήψη του πτυχίου και αφου πρώτα έχουν γραφτει στα ΜΕΚ.

η διαδικασία αυτη υπάρχει δεκαετίες πολλες.

ΥΓ. για να γραφτεις στα ΜΕΚ πρεπει να προσκομισεις εμπειρία σε έργα (οτι κοινώς εχεισ υπογραψει μελέτες και επιβλέψεις στο ονομά σου)

Link to comment
Share on other sites

nodaki..... ναι οι πτυχιουχοι ΤΕΙ γραφονται στο ΤΣΜΕΔΕ μετα 5ετιας απο την κτιση πτυχιου αλλα μονο εχοντας εγγραφη στο ΜΕΚ Α και εχοντας ταυτοχρονα και επιχειρηση γραμμενη στο ΜΕΕΠ..... με λιγα λογια εγραφονται σαν εργοληπτες δημοσιων εργων και οχι σαν μηχανικοι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.