Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

πινακας ορυγματων


 
dim_petr2

Recommended Posts

Καλησπερα,

θα ηθελα να ρωτησω εαν υπαρχει καποιος πινακας-προδιαγραφη που να οριζει τι ορυγμα πρεπει να κανεις αναλογα με ενα θεμελιο που προκειται να κατασκευασεις.
Δεν αναφερομαι σε θεμελια κτιριων.
Συγκεκριμενα εαν θελεις να κανεις μια μαντρα απο σκυροδεμα και το θεμελιο σου ειναι πχ 60Χ60 ή 50Χ50, τοτε τι ορυγμα-εκσκαφη πρεπει να κανεις προκειμενου να καλουπωθει και να για να χωρανε οι μαστορες να το κατασκευασουν?

υπαρχει καποια αναλογια? καποιος πινακας?

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

δεν έχω υπόψιν κάποιον πίνακα και σίγουρα το ερώτημα έχει πολλές απαντήσεις καθώς είναι πολλοί οι παράγοντες που εμπλέκονται....

Αφού εξετάσει κανείς όλους τους παράγοντες, εφαρμόζει το δυσμενέστερο, ώστε να καλύψει όλες τις απαιτήσεις ... 

το βασικότερο δεν είναι να χωράει ο μάστορας ... το βασικότερο είναι η ασφάλεια κατά την εργασία ...

Σε τι βάθος γίνεται η θεμελίωση και τι έχει από πάνω το όρυγμα ?????

 

Link to comment
Share on other sites

βαθος 50 εκατοστα και το εδαφος ειναι χωμα - ειναι πατημενο καλα καθως προκειται για αυλη εξοχικου κι εχει πατηθει απο αυτοκινητα που παρκαραν. .   οπως ανεφερα θα γινει ενα θεμελιο 50βαθοςΧ50πλατος απο σκυροδεμα (και μηκος περιπου 5 μετρα).
αρα προκειμενου να το καλουπωσει ο μαστορας δε χρειαζεται τουλαχιστον 50 εκατοστα κι απο τις δυο πλευρες? που σημαινει οτι πρεπει να γινει εκσκαφη πλατους 1,50μ τουλαχιστον?

αυτο που επισης ψαχνω ειναι αν υπαρχει καποιος πινακας-προδιαγραφη που να οριζει το χωρο(πλατος) εργασιας για ενα μαστορα προκειμενου να καλουπωσει αντιστοιχα με το βαθος που εργαζεται (και το θεμα ασφαλειας). εδω ομως ειναι μικρο το βαθος, αλλα φανταζομαι καπως πρεπει να οριζεται ο 'αερας' που χρειαζεται προκειμενου να εργαστει σωστα.

εκανα αναζητηση στο γκουγκλ αλλα τιποτα... καμια ιδεα?

Link to comment
Share on other sites

δεν πρόκειται να βρείτε τίποτα στο γκουγκλ διότι το θέμα σας μπορεί να απαντηθεί μόνο από μηχανικό, ο οποίος θα πρέπει να έχει όλα τα στοιχεία στη διάθεσή του....

Θα πρότεινα να απευθυνθείτε στον μηχανικό που έκανε και τη μελέτη του θεμελίου.

Αυτό που ζητάτε αποτελεί αντικείμενο μελέτης κατασκευαστικών λεπτομερειών και δεν υπάρχει κάποιο πασπαρτού στο ίντερνετ που να "κολλάει" σε όλα τα έργα.

 

Link to comment
Share on other sites

δε ζηταω πασπαρτου, απλα αναρωτιεμαι αν υπαρχει καποιος πινακας που δειχνει αναλογικα με το βαθος και το πλατος θεμελιου ποσο πρεπει να ειναι και ο χωρος που απαιτειται προκειμενου να γινει το καλουπωμα (ειδικα οταν μιλαμε πολυ μικρα βαθη 40-50 εκ).

κατα τη γνωμη σας (δεν ζηταω να κανετε μελετη) αλλα απο πρακτικη αποψη, οταν εχεις βαθος 50εκ. ποσο 'αερα' πρεπει να εχει τουλαχιστον η καθε πλευρα της εκσκαφης προκειμενου να γινει ο ξυλοτυπος?

για επιχωση σωληνων εκανα αναζητηση και βρηκα αντιστοιχους πινακες αλλα δεν ειναι αυτο που ψαχνω,

ευχαριστω και παλι

Link to comment
Share on other sites

On 1/7/2018 at 6:51 ΜΜ, dim_petr2 said:

...
κατα τη γνωμη σας (δεν ζηταω να κανετε μελετη) αλλα απο πρακτικη αποψη,...

Από πρακτικής άποψης και χωρίς μελέτη θα πρέπει να το δει και να σε κατευθύνει Μηχανικός εσένα ή τους μάστορες σου.

Αν δεν το κάνεις τότε ότι σε φωτίσει ο πανάγαθος Θεός ή ο μάστορας που τα ξέρει όλα, ή ο Γόογλις ψάχνω και βρίσκω ότι θές και κάνε ότι θες.

 

Το θέμα ολοκληρώθηκε κι αν δεν υπαρχει άλλο ερώτημα θα κλειδώσει.

Link to comment
Share on other sites

@dim_petr2 Αν επιτρέπεται τι ύψος και τι πάχος θα έχει ο τοίχος σου, γιατί για συνήθη μεγέθη, μου φαίνεται λίγο υπερβολική η θεμελίωση.

Ο αέρας πλευρικά είναι περισσότερο για το ξεκαλούπωμα και όχι τόσο για το καλούπωμα. Πενήντα πόντοι αριστερά δεξιά είναι υπεραρκετοί. Αν δεν είναι κάποιος τοίχος ιδιαίτερης σημασίας και αν δεν χρησιμοποιηθεί υψηλό ποιοτικά σκυρόδεμα, ίσως και να μην είναι απαραίτητος ο ξυλότυπος, αλλά να χρησιμοποιήσεις τα πλευρικά τοιχώματα του ορύγματος για να εγκυβωτίσεις το θεμέλιο. Θα σου πάρει λίγο παραπάνω σκυρόδεμα, αλλά αν υπολογίσεις τα μεροκάματα για τον ξυλότυπο, πάνω κάτω σου έρχεται μία η άλλη οικονομικά.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.