Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ενεργοποίηση ηλεκτρονικής υποβολής τοπογραφικών διαγραμμάτων – Τεύχος Τεχνικών Προδιαγραφών και Εγχειρίδιο Λειτουργίας της Εφαρμογής


Engineer

Recommended Posts

Εγώ κολλάω ειδικά στο θέμα της ψηφιακής υπογραφής.... Τι είναι αυτό, τι προστατεύει και γιατί δεν μπορεί το ΤΕΕ να πιστοποιήσει τη υπογραφή μου?   Εδώ σε άλλα, πιο ευαίσθητα στοιχεία που ανεβαίνουν στο internet και δεν ζητούν ψηφιακή υπογραφή.  Έλεος δηλαδή κάθε μέρα βρίσκουμε κάτι για να πληρώνουμε?

Έχει που έχει πέσει η δουλεία και επιβιώνουμε πλέον ξεκάθαρα από τα τοπογραφικά. Φορτωνόμαστε (πάλι) εν μια νυκτί εξτρά δουλειά (δεν έχει σημασία αν είναι πολλή ή λίγη, η έξτρα δουλειά είναι έξτρα δουλειά)  και εξτρά χαράτσι?  Ε, πάει πολύ! 

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ plampronikos. Kι όπως έγραψα και παραπάνω δεν είναι ότι απλά φορτωνόμαστε παραπάνω δουλειά αντικειμένου. Φορτωνόμαστε

πρόσθετη γραφειοκρατική υποχρέωση. Λες και δεν έχουμε πήξει στη γραφειοκρατία με τα κατά τα άλλα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα στα αυθαίρετα.

Έχουμε "χαζέψει" ως κλάδος δυστυχώς. Εχουμε γίνει σαν κάτι κλητήρες σε ασπρόμαυρες ταινίες που κόλλαγαν χαρτόσημα ή βαρούσαν σφραγίδες σε στοίβες από χαρτιά...

 

 

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Εδώ χρειάζεται  το δυνατό επιμελητήριο και η συμμετοχή των συλλόγων.  Με συνοπτικές διαδικασίες να τους το πετάξει στα μούτρα και τα μέλη του να μην συντάξουν τοπογραφικό για δείγμα τους επόμενους μήνες. Να δεις μετά πόσο άμεσα θα επανασχεδιάσουν όλες αυτές τις βλακείες που πάνε να μας φορτώσουν και μάλιστα δια νόμου.  Θυμίζω προς τιμή των συμβολαιογράφων, όταν προσπάθησαν να τους επιβάλλουν υπολογισμό φόρου υπεραξίας, βλέποντας τα νομικά κενά και εκτιμώντας ότι βλάπτεται ο κλάδος τους, απέργησαν μέχρι που αποσύρθηκε και εκείνη η βλακωδία.

Δυστυχώς είναι φανερό πλέον ότι κάποιοι έχουν εθιστεί  στην καρπαζιά και τη γουστάρουν κιόλας. Αν θέλουν να φορτώσουν δουλειά για να εξυπηρετήσουν το δικό τους μαγαζί, να ξέρουν ότι τον πρώτο που βλάπτουν είναι τον πολίτη που θα επιφορτιστεί το κόστος.

  • Like 1
  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ Παύλο! +1. Απλά το δικό μας επιμελητήριο, δυστυχώς, εχει περάσει απο επίπεδο μαχητικού συνδικαλισμού

σε επίπεδο τάχα προοδευτικού εκσυγχρονισμού τύπου social media. Οπότε, πιο πιθανό βλέπω το να χαιρετιστεί ή όλη αυτή

ανούσια cyberoχαρτούρα ως βήμα εκσυγχρονισμού... Άλλωστε, είναι σύνηθες, στις μερες μας οι πλέον συντηρητικοί να κρύβονται

πίσω από ωραίες, άχρηστες ουσιαστικά, εφαρμογούλες.... 

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

εφόσον  υπαρχουν  80 χιλαδες  μελη  τεε  και  αλλοι 15  χιλαδες  από  τει

οι  αμοιβες  θα πηγαινουν   στα  ταρταρα  αλλωστε  μεχρι  τωρα  στα περισσοτερα   τοπογραφικα  που  εχω  δει

υπηρχε  αλληλοκαλυψη  2-3  μετρα

παροτι  είναι   εξαρτημενα    που  υποτίθεται  ότι  πρεπει  να  γινονται με γαιωδαιτικα  gps

γινονται  όμως  ετσι ;;;; η  μηπως  με  gps  χειρος  150  ευρω  ;;;;

ελπίζω  αυτό  να  αλλαξει . διοτι  είναι  αθέμιτος  ανταγωνισμος .

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

On 2/7/2018 at 7:06 ΜΜ, Spiderman said:

Θα κάνουμε δωρεάν τη δουλειά του κτηματολογίου. Λίγο που διάβασα τις προδιαγραφές συγγνώμη αλλά μου φάνηκαν κωμικές (παράγραφος 4 όλη). Οκ να συγκεντρώνονται στοιχεία, ένα περίγραμμα με πίνακα συντεταγμένων και κορυφές τους έφτανε σε dxf και το pdf όπως το κάνει ο καθένας με τα xref του, tiff, έγσα κτλ. όπως το καταθέτουμε σε πολεοδομίες ή συμβολαιογράφους έως τώρα. Αυτό το μαστίγωμα είναι ξεφτίλα, αλλά στο ελλάδα συνηθίσαμε και δεν μιλάμε πια. Τα βασικά περιεχόμενα των τοπογραφικών έχουν οριστεί με νόμους (τελευταίος ο 4495).

Edit: Άκου ''αν υπάρχει το layer 14 πρέπει να υπάρχει και το layer 13'' θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος. Έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί κάποιος στο ΕΚΧΑ συγκεκριμένα στοιχεία και απαιτεί να του στείλεις τζάμπα τη δουλειά σου και με τον τρόπο που ξέρει και θέλει αυτός, ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... 

Συμφωνώ απολύτα σύνάδελφε!! Έχει ξεπεραστεί κάθε όριο γελοιότητας! ...και πέρα από όλα αυτά ποιος ακριβώς θα μας πληρώσει για οοοοοολα αυτα?????

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Παύλο και λοιποί συνάδελφοι, μια στιγμή.

Τι συζητάμε τώρα; Επιπλέον κόστος; Μην δουλευόμαστε.

Αν είναι προτιμώτερα τα παλιά συστήματα από τα νέα ψηφιακά; Σοβαρά, θέλετε να την ανοίξουμε αυτή την κουβέντα τώρα;

Την ψηφιακή υπογραφή; Και δεν είδατε ακόμα τίποτα τώρα (καλά, τι άποψη ήταν αυτή ότι το ΤΕΕ μπορεί να πιστοποιήσει υπογραφές). Μάλλον οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει υπογραφή σε τοπογραφικό μεταβίβασης και πόσοι μηχανικοί τραβιούνται στα δικαστήρια για υπογραφές που έβαλαν «ελαφρά τη καρδία». Και στην ψηφιακή εποχή, αυτή είναι η υπογραφή σας, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, χωνέψτε το. Και αν τα έχει καταφέρει το δημόσιο στα ψηφιακά έγγραφα, θα τα καταφέρουμε και εμείς, να είστε σίγουροι.

Για την υποστήριξη των συλλόγων, κρατήστε πισινή. Μιλώντας από όσο ξέρω για τον ΠΣΔΑΤΜ, σας λέω την επίσημη άποψη: αυτό που γίνεται είναι το αποτέλεσμα ΑΓΩΝΑ εδώ και πολλά χρόνια, είναι 1000% σύμφωνοι.

Τα layer είναι το πρόβλημα; Όσοι έχουμε κάνει κτηματογράφηση ή πολεοδομική μελέτη τα έχουμε φάει στο κεφάλι κοντά 20 χρόνια τώρα. Τα πολύγωνα που πρέπει να κλείνουν; Συγνώμη που θα στενοχωρήσω μερικούς, και επειδή έχω δει χιλιάδες πράγματα, ακόμα και διπλάσιο εμβαδό καθώς κάποιος είχε φέρει polyline 2 φορές το πολύγωνο, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για σωστό αποτέλεσμα, όλα τα άλλα είναι μπούρδες και καλά θα κάνετε να αμφιβάλλεται για τα εμβαδά που έχετε δηλώσει. Τώρα, τι πινακάκια και Ήρωνες και τρίγωνα μου λέτε εν έτει 2018. Εδώ μιλάμε για GIS και ψηφιακά σχέδια που πρέπει να είναι στην πένα. Ούτε κορυφές σπαγγέτι ούτε 3D γραμμές ασύμπτωτες ούτε ότι κοτσάνα έχει κυκλοφορήσει. Και, γνώμη μου, μηχανικός που κάνει ψηφιακό σχέδιο και δεν ξέρει τι είναι endpoint/intersection κλπ δεν θα έπρεπε να υπάρχει, 10 χρόνια τώρα, για να μην πω περισσότερα.

Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, η εφαρμογή που χτίζεται είναι ένα τεράστιο GIS, κάθε GIS έχει τους κανόνες του. Δεν μπορεί ο καθένας να φορτώνει ό,τι θέλει.

Το ότι το Κτηματολόγιο κουβαλάει αμαρτίες είναι αδιαμφισβήτητο, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι αυτό που γίνεται είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Θέλει δουλειά, πολύ δουλειά ακόμα, θα βγάλει προβλήματα στις λεπτομέρειες των διαδικασιών, θα αναδείξει πολλά κακώς κείμενα με τις εξαρτήσεις, αλλά το ξέραμε κάποια στιγμή όταν ξεκινήσαμε να δουλεύουμε στο ΕΓΣΑ, ότι κάποια στιγμή τα τοπογραφικά θα έμπαιναν δίπλα-δίπλα. Και τώρα, τα (ψηφιακά) τοπογραφικά μπαίνουν (ψηφιακά) δίπλα-δίπλα.

Καλησπέρα σε όλους!

  • Thanks 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

20 λεπτά πριν, dsworks said:

δεν υπάρχει άλλος τρόπος για σωστό αποτέλεσμα, όλα τα άλλα είναι μπούρδες και καλά θα κάνετε να αμφιβάλλεται για τα εμβαδά που έχετε δηλώσει

Υπάρχει να φορτώνεται ένα closed polyline με πίνακα συντεταγμένων και κορυφές όλα σε ένα layer και τέλος. Από εκεί και πέρα αν αυτοί φάγανε τόσα χρόνια τα άπειρα να μην ψάχνουν δούλους να τους κάνουν τζάμπα τη δουλειά του ''τεράστιου GIS''. 

 

25 λεπτά πριν, dsworks said:

Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς

Μπορεί από τη στιγμή που θα έχουν τζάμπα το υπόβαθρο αυτοί που πληρώνονται για το ''τεράστιο GIS'' ας δουλέψουν και λίγο με τα layer-bound-και λοιπά κωμικοτραγικά παραγράφου 4  που έχουν συνηθίσει, να δικαιολογηθεί λίγο και ο μισθός. 

Την καλησπέρα μου.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

συμφωνω  απολυτα  με  ds work  εφόσον  στηνουν  βαση  gis πρεπει  όλα 

τα  τοπογραφικα  να  υπακοουν  σε  προδιαγραφες ,  και  φυσικα  η  εποχη  της 

κορδελας   εχει  παρελθει  εδώ  και  μια  εικοσαετια  γιατι  η  μεθοδος  είναι  ακριβης

μονο  στην  θεωρια  ,  όχι  για  μετρήσεις  υπαιθρου η  για  κτιριακες  αποτυπώσεις .

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι τι κορδέλες...ας μείνουμε στο θέμα. Γουστάρετε να κάνετε τη δουλειά του Κτηματολογίου free ok.  Κάποιοι διαφωνούμε τόσο απλά...μην γενικεύουμε περί τοπογραφικών τι γινότανε και χάνουμε την ουσία...

  • Upvote 4
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.