Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ενεργοποίηση ηλεκτρονικής υποβολής τοπογραφικών διαγραμμάτων – Τεύχος Τεχνικών Προδιαγραφών και Εγχειρίδιο Λειτουργίας της Εφαρμογής


Engineer

Recommended Posts

Να ρωτησω και εγω ο παλαιομοδιτης κάτι. Οταν θα σκαει τα 50ρια ο Χ ιδιοκτητης για αποσπασμα και συντεταγμένες κλπ θα παιρνω και γω που το ανέβασα ποσοστό? Τωρα το πως βολευετε να σχεδιαζει ο ενας και ο αλλος ειναι θεμα υποκειμενικο. Αλλος δουλευει 2 layer αλλος 300. Αλλος 1 χρώμα άλλος με 10. Και ενα tip: παπαδες να κανεις στο pc αν δεν εχεις λυσει ικανοτικο στο χέρι δεν εχεις σχεδιασει κουφωμα στο χέρι και δοσει παχος σε γραμμη με πενακια  ή δεν εχεις λύσει όδευση στο χέρι πασχεις απο αντίληψη. Δυστυχως. Επίσης οταν σε αποτύπωση γης προσπαθεις να βρεις το εκατοστό υπάρχει θέμα. Προσωπική άποψη. 

  • Upvote 5
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

11 ώρες πριν, laxanos said:

Να ρωτησω και εγω ο παλαιομοδιτης κάτι. Οταν θα σκαει τα 50ρια ο Χ ιδιοκτητης για αποσπασμα και συντεταγμένες κλπ θα παιρνω και γω που το ανέβασα ποσοστό?

Ακριβώς η γυμνή αλήθεια + 1000000. Εσύ και εγώ όχι , για σκέψου και το άλλο, πόσοι ''συστημικοί του ΤΕΕ'' - ''βισματωμένοι'' - ''βολεμένοι'' θα έχουν πρόσβαση free , πού? στη δουλειά που μας ανάγκασαν να τους τη στείλουμε δωρεάν και με τα βίτσια τους τελειωμένα.

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

10 ώρες πριν, laxanos said:

Οταν θα σκαει τα 50ρια ο Χ ιδιοκτητης για αποσπασμα και συντεταγμένες κλπ θα παιρνω και γω που το ανέβασα ποσοστό?

Θα γράψω άλλη μία φορά διότι διαβάζω ανακρίβειες. Δεν θα ανεβάζει κανένα έτοιμο απόσπασμα ο πολίτης. Ούτε συντεταγμένες. Τα αποσπάσματα προκύπτουν από την επεξεργασία που κάνει το γραφείο κτηματογράφησης και όχι από την αποτύπωση του κάθε κακομοίρη μηχανικού. Ακόμα και γεωμετρική μεταβολή να υποβληθεί, την βάση το γραφείο κτηματογράφησης θα την διορθώσει.

Σταματήστε να λέτε τα ίδια και τα ίδια 4 σελίδες και να μοιράζετε μεταξύ σας upvote. Διαφωνούμε προχωράμε πάμε για άλλα και τέλος.

  • Downvote 7
Link to comment
Share on other sites

13 ώρες πριν, Spiderman said:

Υπάρχει να φορτώνεται ένα closed polyline με πίνακα συντεταγμένων και κορυφές όλα σε ένα layer και τέλος. Από εκεί και πέρα αν αυτοί φάγανε τόσα χρόνια τα άπειρα να μην ψάχνουν δούλους να τους κάνουν τζάμπα τη δουλειά του ''τεράστιου GIS''. 

Μπορεί από τη στιγμή που θα έχουν τζάμπα το υπόβαθρο αυτοί που πληρώνονται για το ''τεράστιο GIS'' ας δουλέψουν και λίγο με τα layer-bound-και λοιπά κωμικοτραγικά παραγράφου 4  που έχουν συνηθίσει, να δικαιολογηθεί λίγο και ο μισθός. 

Την καλησπέρα μου.

 

12 ώρες πριν, Spiderman said:

Συνάδελφοι τι κορδέλες...ας μείνουμε στο θέμα. Γουστάρετε να κάνετε τη δουλειά του Κτηματολογίου free ok.  Κάποιοι διαφωνούμε τόσο απλά...μην γενικεύουμε περί τοπογραφικών τι γινότανε και χάνουμε την ουσία...

Κοίτα συνάδελφε, καταρχάς δεν μου αρέσει ο τρόπος που έχει μιλήσει παραπάνω, για troll της ΕΚΧΑ και τα λοιπά. Εγώ υπάλληλος και δη μηχανικός της ΕΚΧΑ δεν είμαι, ίσα-ίσα, γνώμη μου, μπ#ρδ€λο ήταν είναι και θα είναι για καιρό ακόμα, κατά πως τα βλέπω. Αν εσύ ξέρεις περισσότερα για το προσωπικό και την μισθοδοσία τους, ας μας τα πεις και να τα συζητήσουμε κάποια στιγμή. Αλλά με ενδιαφέρει πάρα πού να μου πεις τι εννοείς εσύ ότι είναι δουλειά του Κτηματολογίου. Να παίρνει κάποιος πινακάκια και να ξεκινάει να ραπορτάρει; Να κάνει copy polylines;

Εγώ ξέρω πως έχω κυρωμένη πράξη εφαρμογής με 900 ΟΤ που θέλει 1-2 χρόνια για να γίνει μεταγραφή, και απαλλοτριώσεις που μόνο η προσημείωση κάνει 2 μήνες, για να μην φτάσουμε σε ΔΓΜ με ιδιοκτησίες 50+ κορυφών.

Και μόνο η προοπτική όλες οι διαδικασίες, σε επίπεδο σχεδίου, να μπορεί να ολοκληρωθεί σε 10 λεπτά, χωρίς παρέμβαση τρίτου και ανθρώπινα σφάλματα, εμένα μου κάνει για τρομερή βελτίωση. Θες να σου πω και μία άλλη; Επιτέλους όλες οι θεσμικές γραμμές που επηρρεάζουν το ιδιοκτησιακό, μαζεμένες σε ένα μέρος και σε κλίμακα για να κάνεις σοβαρή δουλειά.

Για το free που ανέφερες, δες παρακάτω, μιας και το θέμα το έθιξε και ο laxanos.

Και τελοσπάντων, ας πέσουν λίγο οι τόνοι, συνάδελφοι είμαστε.

11 ώρες πριν, laxanos said:

Να ρωτησω και εγω ο παλαιομοδιτης κάτι. Οταν θα σκαει τα 50ρια ο Χ ιδιοκτητης για αποσπασμα και συντεταγμένες κλπ θα παιρνω και γω που το ανέβασα ποσοστό? Τωρα το πως βολευετε να σχεδιαζει ο ενας και ο αλλος ειναι θεμα υποκειμενικο. Αλλος δουλευει 2 layer αλλος 300. Αλλος 1 χρώμα άλλος με 10. Και ενα tip: παπαδες να κανεις στο pc αν δεν εχεις λυσει ικανοτικο στο χέρι δεν εχεις σχεδιασει κουφωμα στο χέρι και δοσει παχος σε γραμμη με πενακια  ή δεν εχεις λύσει όδευση στο χέρι πασχεις απο αντίληψη. Δυστυχως. Επίσης οταν σε αποτύπωση γης προσπαθεις να βρεις το εκατοστό υπάρχει θέμα. Προσωπική άποψη. 

Αυτά τα παλαιομοδίτικα, και τα νοσταλγικά, ωραία, αλλά εκτός θέματος. Όπως και το να λέμε για τοπογραφικά, στατικά και αρχιτεκτονικά στην παρούσα κουβέντα, επίσης εκτός θέματος. Ωραία, νοσταλγικά, αλλά εκτός θέματος. Πάμε παρακάτω. Δεν είναι θέμα το να έχεις ακρίβεια 1cm, όμως το να έχεις λάθος 5+ μέτρα και να μην το ξέρεις ή να μην σε νοιάζει, είναι θέμα.

Και πάμε στο 50άρι για το απόσπασμα και τις συντεταγμένες που είναι ένα ουσιαστικό θέμα. Το οποίο δεν είναι κάτι, αλλά ισχύει χρόνια τώρα. Και το οποίο, κατ' εμέ, παρότι η νομοθεσία ήταν έτσι στημένη ώστε να μην είναι υποχρεωτικό, αν ήθελες να κάνει σοβαρή δουλειά σε περιοχή με ενεργό κτηματολόγιο, έπρεπε υποχρεωτικά να τα πάρεις/μελετήσεις/ενσωματώσεις στο τοπογραφικό. Και να ανοίξω μία μικρή παρένθεση εδώ για το τοπογραφικό σε ένα συμβόλαιο. Σκοπός δεν είναι να κάνω ένα όμορφο τοπογραφικό, να το πληρωθώ και τέρμα, ο σκοπός είναι η δικαιοπραξία καθεαυτή, στην οποία ο μηχανικός είναι τεχνικός σύμβουλος και η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί α. σωστά, β. γρήγορα. Αν η δικαιοπραξία δεν μπορεί να ολοκληρωθεί γιατί το Κτηματολόγιο έχει λάθος εικόνα, οποιανού ευθύνη και αν είναι αυτή, το fail είναι σε εμένα τον μηχανικό που δεν το εντόπισα εξαρχής για να αντιμετωπιστεί όπως πρέπει. Κλείνει η παρένθεση. Να προσθέσω λοιπόν, αυτά που είπαμε και κάμποσοι στην ημερίδα που έγινε, για το πως τα κτηματολογικά γραφεία έγιναν ένα ωραίο και φιλόξενο μέρος για τους μηχανικούς με την ερμηνεία του 4194/13 που έκαναν κάποιοι, για το μπάχαλο που και εντοπισμό να θέλω να κάνω, πρέπει να τον κάνω συνοδεία δικηγόρου και άλλα τέτοια ωραία, και μιλάμε για μεροκάματα και σοβαρά κόστη που μπήκαν στη διαδικασία και όχι το κόστος για το στικάκι της ψηφιακής υπογραφής. Αυτό που ειπώθηκε λοιπόν και αυτό στο οποίο πρέπει όλοι οι μηχανικοί να εστιάσουμε, είναι στο feedback από το ηλεκτρονικό σύστημα. Το σύστημα να μας δίνει ψηφιακά όλα αυτά που χρειαζόμαστε για να συντάξουμε ένα άρτιο τοπογραφικό. Και λέω εγώ τώρα, που κάποιος έξυπνος της ΕΚΧΑ θα πει τότε «ok, 35€ για τις συντεταγμένες, δικές σου και όμορων, συν κάτι για τα στοιχεία των όμορων ιδιοκτητών (που έτσι και αλλιώς τα θέλει και ο συμβολαιογράφος)», και τότε, εγώ/σύλλογος/κλπ να του πούμε «γιατί 35€ ρε μεγάλε, μήπως τύπωσες χαρτί, μήπως έγραψε κανένας υπάλληλος σου καμμιά εργατοώρα, ή μήπως τις έχεις μετρήσει εσύ; Θα μου τα δώσεις τζάμπα». Λοιπόν, το feedback είναι μεγάλη ιστορία, έχει ήδη ξεκινήσει να συζητιέται, θα την βρούμε μπροστά μας.

Καλημέρα σε όλους!

Edit: Υ.Γ. για να σπάσουμε λίγο την ένταση. Ρε παιδιά, αυτό με το tempate, xref, block με ξεπερνάει, δύο ρημάδια layer μας ζητάνε να κάνουμε. Και αφού μας δίνουν το DXF έτοιμο, save as και βουρ, τι templates και ιστορίες μου λέτε...

Edited by dsworks
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

31 λεπτά πριν, ntanos said:

 και όχι από την αποτύπωση του κάθε κακομοίρη μηχανικού. 

Eίσαι όντως μηχανικός? Μας εχεις πεί ρηχούς. Μας έχεις πεί κακομοίρηδες. 

Τι να πω. Μπορεί να θεωρείς σωστό το να "σκάει " ο πελάτης 50ρια στο κτηματολόγιο

όπου 9/10 στους 10 υπαλλήλους κάνουν μόνο φωτοαντίγραφα. Προσωπικά, προτιμώ το 50ρι

να το προσθέσω  στην αμοιβή μου ειδικά εφόσον το κτηματολόγιο πλέον αν δε κανω λάθος

κρατικοποιήθηκε και εφόσον πλέον θα του δίνω εγώ ο κακομοίρης έτοιμη την δουλειά του. Άραγε, γτ το φοβερό

κτηματολόγιο κάνει εξάρτηση από Α/Φ με αποτέλεσμα να έχει τρομερά λάθη αντί να βγάλει έξω τα τσακάλια με total

και gps να δικαιλογήσουν και τα 50ρια που δίνει ο καθε ιδιοκτήτης?

ds: Δεν ειναι νοσταλγική κουβέντα αυτή που έκανα. Προφανώς για να χάσεις 5 μέτρα κάτι θα πάει πολύ στραβά είτε

μετρικά είτε γραφικά. Ομως το να ψάχνουμε το cm σε συντεταγμένη με 4 δεκαδικά είναι γραφικό. Μου θυμίζει έναν καθηγητη

στα μπετά (πλούτο)  που τρελαίνονταν όταν έβαζες 3 δεκαδικό σε kN. 

  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

20 λεπτά πριν, dsworks said:

Κοίτα συνάδελφε, καταρχάς δεν μου αρέσει ο τρόπος που έχει μιλήσει παραπάνω, για troll της ΕΚΧΑ και τα λοιπά.

Ο τρόπος του περσινού νικητή του survivor σου άρεσε?

 

21 λεπτά πριν, dsworks said:

Αν εσύ ξέρεις περισσότερα για το προσωπικό και την μισθοδοσία τους, ας μας τα πεις και να τα συζητήσουμε κάποια στιγμή. Αλλά με ενδιαφέρει πάρα πού να μου πεις τι εννοείς εσύ ότι είναι δουλειά του Κτηματολογίου.

Από που συμπέρανες ότι ξέρω κάτι παραπάνω για το προσωπικό και τη μισθοδοσία του. Αυτό που ξέρω σίγουρα και το ξέρεις και εσύ και όλη η χώρα είναι ότι παίρνουν μισθό, αμείβονται για να παράξουν μία 8ωρη εργασία. Επίσης δίνουν συμβάσεις σε ημετέρους (εταιρείες κολλητών κτλ.) με χρήματα δικά μας (όλου του κράτους εννοώ) για να κτηματογραφούν. Συνήθως τέτοιες συμβασοεταιρείες ασχολούνται και με 900 Ο.Τ.  Οπότε καταλαβαίνουμε εκτός και αν δεν θέλουμε να καταλάβουμε πως για την αμαρτωλή υπόθεση κτηματολόγιο κάποιοι ακόμα κονομάνε γερά, ε αυτοί ας ασχοληθούνε να φτιάξουνε τη βάση όπως τη θέλουνε. Εγώ θεωρώ λογικό να συμβάλλω στο dxf όπως έγραψα παραπάνω και δεν είναι λίγο. Με εξοργίζει να μου επιβάλλουν τρόπο με το έτσι θέλω λες και τραβάω κουπί σε ρωμαϊκή γαλέρα.

 

28 λεπτά πριν, dsworks said:

Επιτέλους όλες οι θεσμικές γραμμές που επηρρεάζουν το ιδιοκτησιακό, μαζεμένες σε ένα μέρος και σε κλίμακα για να κάνεις σοβαρή δουλειά.

Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα. Όπως και στα υπόλοιπα περί του τι συμβαίνει στα κτηματολογικά γραφεία με τους λυκουρέζους.

 

Μου επιτρέπεις να...Πάμε παρακάτω: νοσταλγία πού τη βρήκες, πιάνεσαι από τη λέξη παλιομοδίτης που ανέφερε ο συνάδελφος για να δημιουργήσεις εντυπώσεις.

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

23 ώρες πριν, Spiderman said:

Εγώ σε κατατάσσω στην κατηγορία που και μπουρί σόμπας να τους ''περάσεις'' γουστάρουν το πως λέγεται η κατηγορία δεν θυμάμαι...

Σου υπενθυμίζω αυτό που μου έγραψες πριν δύο σελίδες. Ειλικρινά δεν το πήρα προσωπικά και δεν στράβωσα αλλά επειδή αναφέρθηκες σε τρόπους, έχε υπόψιν ότι θα μπορούσες να είχες φάει ban από φόρουμ κλπ.

  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Πολλά νεύρα συνάδελφοι. Ηρεμήστε λίγο.

Πάντως αυτός ο φορμαλισμός εμένα μου δημιουργεί πρόβλημα, γιατί έχω μάθει να δουλεύω στον ΤΕΚΤΟΝΑ και τώρα θα χρειαστεί να κάνω διπλή δουλειά με κάποιο πρόγραμμα τύπου autocad, ώστε να τηρήσω τις προδιαγραφές.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ntano σου υπενθυμίζω ότι εσύ ξεκίνησες τις κατατάξεις, δες πιο πάνω από το απόσπασμα που πήρες τον εαυτό σου και μετά ξαναμίλα. Εσύ ξεκίνησες...

Edited by Spiderman
Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν διαμαρτυρήθηκα για την (ομολογουμένως) έκπτωση του επιπέδου της συζήτησης και αναγνωρίζω το μερίδιο ευθύνης μου, ορμώμενος όμως από μία τεχνική συζήτηση στην οποία παρατηρώ μία "ρηχή" προσέγγιση και έχω κάθε δικαίωμα να συζητήσω για την τεχνικού τύπου διαφωνία μου.

Τα αστειάκια γυμνασιακού τύπου που κάνεις ξεφεύγουν από την έννοια ενός τεχνικού φόρουμ. Σου επαναλαμβάνω ουδέποτε κλάφτηκα για αυτό, μακάρι να είχα την όρεξη να αρχίσω και εγώ τα σεξουαλικού τύπου πειράγματα και προσβολές όπως έκανες εσύ, στις παρέες μου δηλαδή τέτοιες βλακείες λέμε για να περνάει η ώρα.

  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.