Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενεργοποίηση ηλεκτρονικής υποβολής τοπογραφικών διαγραμμάτων – Τεύχος Τεχνικών Προδιαγραφών και Εγχειρίδιο Λειτουργίας της Εφαρμογής


Engineer

Recommended Posts

Πρόσεξε να δεις τι συμβαίνει, γυμνασιακού επιπέδου είσαι εσύ. Συνήθως μωροί θεωρούν πως ανήκουν σε elit 10% με αυτοκατάταξη και γενικεύουν αυτοπαινευόμενοι. Εγώ έθιξα σε ένα τεχνικό φόρουμ όπως λες την παράγραφο 4 προδιαγραφών του dxf ως απαράδεκτη. Όχι εσένα ούτε κανέναν άλλον προσωπικά. Ο τρόπος που θίχτηκες και πετάχτηκες (σαν...πάλι σου αφήνω ένα υπονοούμενο σεξουαλικό από αυτά που συζητάτε με τις παρέες σου-εμείς γυμνασιόπαιδο έχουμε οικογένειες και παιδιά και δεν συζητάμε βλακείες)  προσβάλλοντας μας δεν ήτανε κόσμιος. 

  • Upvote 3
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Γνώμη μου είναι οτι το κράτος με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα πρέπει να διευκολύνει το έργο των συναλλασσόμενων και των εμπλεκόμενων με την κάθε εφαρμογή, δηλαδή τόσο των μηχανικών όσο και των πολιτών. Δεν φταίει ούτε ο μηχανικός να του επιβάλλεται παραπάνω δουλειά ενώ αυτό κανονικά είναι αρμοδιότητα του κράτους, ούτε όμως ο πολίτης φταίει να πληρώνει παραπάνω κόστος για κάτι. Να τσακιστεί το κράτος να βελτιώσει τις ηλεκτρονικές εφαρμογές και τις υπηρεσίες του. Τώρα το τι θα γίνει στην πράξη δεν το ξέρω. Πάντως η ηλεκτρονική γραφειοκρατία ξεκίνησε με τους λογιστές και τα προβλήματα του taxisnet από τότε που έγινε καθολικά υποχρεωτικό, τώρα πηγαίνει και στους μηχανικούς. Εγώ κάτι άλλο που βλέπω είναι οτι παράγονται κακοσχεδιασμένες υπηρεσίες που είτε είναι προβληματικές είτε δεν λειτουργούν καθόλου. Π.χ εγώ θέλω να περάσω από ΚΕΠΑ για πιστοποίηση και αξιολόγηση αναπηρίας αλλά δεν έχουν δοθεί οδηγίες στους γιατρούς ούτε εγκύκλιος του αρμόδιου υπουργείου για το πως να χειριστούν το ηλεκτρονικό σύστημα, οι γιατροί αρνούνται να το χρησιμοποιήσουν είτε γιατί δεν ξέρουν είτε γιατί δεν έχουν εξοπλισμό είτε είτε...... αποτέλεσμα δεν λειτουργεί πρακτικά και γίνεται χρήση του παλαιού τρόπου. Να την βράσω την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχας ειναι αδικαιολογητη η γκρινια στο παρον topic. Διαβασα τα manuals και τα βρηκα ενδιαφεροντα. Υπαρχουν ωστοσο δυο καιρια ζητηματα, ενα τεχνικο και ενα σχεδιαστικο. Ξεκινω:

α) Τεχνικο Θεμα: Πολλες Πραξεις Εφαρμογης ΔΕΝ ειναι σε ΕΓΣΑ '87. Για να μετατρεψεις τις συντεταγμενες σε ΕΓΣΑ 87 ειναι μια επιπονη διαδικασια και δεν εννοω τη χρηση του προγραμματος COORD_GR.

β) Σχεδιαστικο Θεμα: Η μεγαλη καινοτομια του AutoCAD 2000 σε σχεση με το R14 ειναι η δυνατοτητα του χρηστη να δουλεψει σε Layouts μεσω της εντολης Mview και αξιοποιησης του Paperspace περιβαλλοντος τοποθετοντας εκει Εικονες και Κειμενα. Οπως οριστικαν οι τεχνικες προδιαγραφες των υποβαλλομενων αρχειων, ουσιαστικα μας γυριζουν πισω στον τροπο σχεδιασης και εκτυπωσης της δεκαετιας του 1990.

Τελος παντων ειναι μια αρχη μπας και η τιμη των Τοπογραφικων μαζι με τη Βεβαιωση μεταβιβασης ξεπερασει τα 80 Ευρω (Καλαματα μερια). Αν παραμεινει εκει μαζι με την περιτεχνη εργασια που πρεπει να γινει για το Κτηματολογιο τοτε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας. Το επαγγελμα ΔΕΝ το προστατεψαμε ποτε και συνεχιζουμε να ασελγουμε σε αυτο. Εγω κανω και δευτερη δουλεια για να μην κανω εκπτωσεις στη δουλεια μου ως μηχανικος αλλα ακομα υπαρχει κοσμος που πιστευει οτι δινοντας εξευτελιστικες τιμες θα κατορθωσει να επιβιωσει. Πλαναται πλανην οικτραν...

 

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

για να το θέλει ο psatm, λογικα το προτιμάει από το να στέλνει εξώδικα (του κώλ..), όπου τον σύμφερε, μιας και πετάει η διαδικασία εμέσως αλλές ειδικότητες εκτός,

τώρα ως προς το διαδικαστικό, αυτό έχει κάποιο επιπλεόν χρόνο, και άρα κόστος, επιχείρηση έχει ο καθένας μας εδώ, και όχι φιλανθρωπικό ίδρυμα.., οπότε ναι θα αυξηθεί το κόστος ενός τοπογραφικού.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Με τις εγγραπτέες πράξεις που δεν απαιτούν εξαρτημένο Τοπογραφικό Διάγραμμα (π.χ. μπορούν να γίνουν με Τοπογραφικό Αδείας χωρίς συντεταγμένες ή σε Αποδοχές Κληρονομιάς που μπορούν να γίνουν με απλά/παλιά Τοπογραφικά Διαγράμματα) τι γίνεται; Να χρεωθεί ο ιδιοκτήτης ντε και καλά νέο Τοπογραφικό;

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

παιδιά με τα τοπογραφικά έχει γίνει χαμός ,καταρχάς στην Πτολεμαΐδα επειδή με βάση τον  Ν 4483/17    που λέει ότι οι βεβαιώσεις περί μη δασικού χαρακτήρα στα εκτός σχεδίου γράφονται "επί του τοπογραφικού" το έδεσαν κόμπο οι συμβολαιογράφοι και πλέον ζητάν τοπογραφικά και για αναδασμούς-διανομές (μόνο τα εντός σχεδίου την γλυτώνουν ) , για το θέμα της ηλεκτρονικής υποβολής να υποθέσω ότι μιλάτε για γεωχωρικές μεταβολές γιατί από ότι κατάλαβα και για απλή βεβαίωση-συμβόλαιο απαιτείται ανέβασμα στον εκχα αλλά γίνεται και σε μορφή pdf οπότε εκεί τι layers κλπ pdf είναι.

Edited by panosf
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.