Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Φίλτρο ενεργού άνθρακα


adougek

Recommended Posts

Καλημέρα, έχει ασχοληθεί κάποιος συνάδελφος με μελέτη εξαερισμού εστιατορίου με φίλτρο ενεργού άνθρακα.

Ευχαριστώ

Edited by hkamp
κεφαλαία
Link to comment
Share on other sites

Χρειάζομαι μια μελέτη την οποία ζητάει το υγειονομικό σε εγκατεστημένο φίλτρο ενεργού άνθρακα. Ο κατασκευαστής του φίλτρου έχει δόσει μια απλή βεβαίωση ότι πληροι τις προδιααγραφές του νόμου αλλά δεν τους αρκεί. Χρειάζονται λένε μελέτη αλλά δεν ξέρουν να μου πουν ποια νομοθεσία την περιγράφει και δεν έχουν κάποιο πρότυπο.

Αν έχει κάνει κάποιος θα με διευκόλυνε.

Ευχαριστώ

Edited by adougek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Είναι μάλλον για τον εξαερισμό των μαγειρείων (απαγωγή καπνών και αέριων καύσης);

Λογικά θα πρέπει να μελετήσεις τους ρύπους που θα παραχθούν από το χώρο (ποσότητα, είδος κλπ) και μετά θα πρέπει να βρεις το κατάλληλο φίλτρο ενεργού άνθρακα το οποίο θα συγκρατεί τους παραπάνω ρύπους, αποβάλλοντας στην ατμόσφαιρα, αέρα καθαρότητας που προβλέπεται! Κατάλληλη ταχύτητα αέρα και όγκος του, διαστάσεις αεραγωγών, στόμια κλπ. Θα πρέπει να κάνεις μελέτη εξαερισμού κανονικά απλά αντί για απλό φίλτρο σκόνης θα πρέπει να υπολογίσεις αυτό του ενεργού άνθρακα, πτώση πίεσης, ταχύτητα κλπ.

Βλέπε Υπουργική Απόφαση Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/2017 - ΦΕΚ 2161/Β/23-6-2017 – Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων / ποτών και άλλες διατάξεις.  άρθρο 5. Γενικοί Υγειονομικοί Όροι και Προϋποθέσεις Λειτουργίας Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος  Παράγραφός 10: απαγωγή καπνών και αέριων καύσεως ………………. Το είδος των φίλτρων και του όλου εν γένει συστήματος θα πρέπει να έχει σχεδιαστεί και μελετηθεί από υπεύθυνο μηχανικό ……

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.