Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Περιβαλλοντική μελέτη Οδικού Έργου - Διάνοιξη Οδού


Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Θα ήθελα την βοήθειά σας όσον αφορά το θέμα του Τίτλου. Ψάχνω την πλέον πρόσφατη νομοθεσία που εφαρμόζεται για την κατάρτιση Περιβαλλοντικής Μελέτης για Οδικό Έργο Διάνοιξης Οδού ούτως ώστε να δω ποια είναι τα ελάχιστα προαπαιτούμενα ανά κατηγορία μελέτης (ΜΠΕ Α1, ΜΠΕ  Α2, ΠΠΔ). 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα την κατάταξη της μελέτης ανάλογα με την ομάδα του έργου για την κατηγοριοποίηση ΚΥΑ 1958/2012 ,  με διάφορες τροποποιήσεις έως σήμερα πχ ΚΥΑ 37674/ΦΕΚ 2471/Β/10-8-2016 δες αν κάποια τροποποίηση  αφορά τα εργα οδοποιίαςκαι τα αντίστοιχα περιεχόμενα της ΜΠΕ. ΦΕΚ 135Β/2014 ή τα ΠΠΔ.

Βοηθάει επίσης να μιλήσεις με τον υπάλληλο της Υπηρεσίας που χρεώνεται τις μελέτες όταν μάθεις την κατηγορία της και πού κατατίθεται.

Η νομοθεσία γενικά είναι αρκετά μεγάλη και εξαρτάται από το έργο, πού βρίσκεται, έκταση, χωροταξικά, ιδιοκτησιακά, τεχνικά έργα που θα χρειασθούν κτλ, οπότε ξεκίνα με τα παραπάνω και εκπονώντας τη μελέτη θα τα λύσεις ένα ένα

 

 

Link to comment
Share on other sites

Παράθεση

κατάταξη της μελέτης ανάλογα με την ομάδα του έργου για την κατηγοριοποίηση ΚΥΑ 1958/2012

Μετασχηματίζοντας την απορία μου:

Κατόπιν ανάθεσης Περιβαλλοντικής Μελέτης για Διάνοιξη Δρόμου, διαβάζοντας την σχετική Εγκ. 38/2005, καταλαβαίνω ότι θα πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμα κάποια στοιχεία, από τα οποία θα προκύπτει η ταυτότητα του υπό μελέτη έργου, ώστε να κατευθυνθώ έπειτα την αντίστοιχη σχετική νομοθεσία. 

Μιλώντας με υπάλληλο της ΤΥ, με ενημέρωσε ότι το μόνο που υπάρχει διαθέσιμο είναι μια οριζοντιογραφία. 

Εμένα μου φαίνεται ότι ΠΡΕΠΕΙ ή ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να υπάρχουν κι άλλα δεδομένα. 

Μπορεί κάποιος σχετικά κατατοπισμένος συνάδελφος να βοηθήσει, διαφωτίζοντας?

Edited by Σ.Μαγουλάς
Link to comment
Share on other sites

Αυτά πρέπει να ορίζονται στο τεύχος τεχνικών δεδομένων της προκύρηξης του έργου που πήρες, να αναφέρονται δηλ. τα διαθέσιμα στοιχεία για την εκπόνηση της μελέτης.

Εάν δεν έχουν κάνει τίποτα θα έπρεπε  να βάλουν και άλλη κατηγορία μελετών στη διακήρυξη, για έργο οδοποιίας. 

Θα πρέπει δηλ. να αναλύουν  στο τεύχος τεχνικών δεδομένων το έργο και να γράφουν εάν έχουν πχ κάποια τεχνική μελέτη στην οποία θα στηριχθείς, γιατί μόνο με την οριζοντιογραφία κατά τη γνώμη μου χρειάζεται και άλλη συνεργασία δηλ. να αναθέσεις σε κάποιον να τα κάνει ή να κάνει παράλληλα την επί πλέον δουλειά η ΤΥ μετα από τη συννενόησή σας.

Εμένα σε μελέτη οδοποιίας παλαιότερα μου έχουν ζητήσει μηκοτομές και ισοζύγια χωματισμών, τα οποία λόγω ειδικότητας δε μπορώ να τα υπογράψω και τα έκανε Πολ. Μηχανικός. 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και πάλι.

Μετασχηματίζω το ερώτημα ακόμα μια φορά, συμπληρώνοντας την εικόνα.

Το έργο αφορά σε απευθείας ανάθεση, μέσω ΚΗΣΚ (Ηλεκτρονικές Κληρώσης), της Περιβαλλοντικής Μελέτης Διάνοιξης Οδού εντός Οικισμού. Με βάση αυτό, μου απεστάλησαν ένα Πρωτογενές καθώς και μια Οριζοντιογραφία.

Διαβάζοντας την Εγκ. 38 καθώς και τις σχετικές ΟΜΟΕ, ζήτησα από την ΤΥ της Αναθέτουσας τα Τεχνικά Στοιχεία (ΤΤΔ, ΣΤΥ κλπ) ώστε να έχουμε την τεχνική ταυτότητα του έργου, σε πρώτη φάση τουλάχιστον την Κατάταξη του Έργου, ώστε να μπορεί να ξεκινήσει ΚΑΠΩΣ η εκπόνηση της Μελέτης.

Σε επικοινωνία με την ΤΥ, μάλλον ενοχλημένοι, μου είπε ότι αυτά είναι μέρος της ανάθεσής μου και θα πρέπει εγώ να βρω την Κατηγορία του Έργου και τα υπόλοιπα.

Επιπλέον, η Οικονομική της ΑΑ ανήρτησε στο ΚΗΜΔΗΣ Σύμβαση την οποία δεν έχω καν υπογράψει. 

Μιλώντας με την ΔΜΕΟ του ΥΥΠΟΜΕΔΙ, με ενημέρωσαν ότι, από την ΤΥ της ΑΑ, θα πρέπει να μου δώσουν κάποια στοιχεία όπως Προκαταρκτική Οδοποιίας, Υδραυλικά, Αποχέτευση κλπ. ενώ είναι λάθος η ανάρτηση στο ΚΗΜΔΗΣ Συμβάσεως που δεν έχω υπογράψει.

Τελικά, το θέμα αναλύεται ως εξής:

1. Ποια είναι τα απαραίτητα προαπαιτούμενα στοιχεία που θα πρέπει να δίνονται σε ένα Περιβαλλοντικό Μελετητή όταν του ανατίθεται η εκπόνηση μιας Περιβαλλοντικής Μελέτης?

2. Τι κάνουμε σε περιπτώσεις όπως η παραπάνω?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάδερφε

για να εκπονήσει κάποιος την περιβαλλοντική μελέτη ενός έργου  πρέπει να έχει  την Τεχνική Μελέτη του έργου.

Στην περίπτωση σου τουλάχιστον την συγκοινωνιακή μελέτη του εξεταζόμενου δρόμου.

Αν δεν σου την δίνει η ΤΥ Υπηρεσία μην υπογράφεις καμία σύμβαση.

Δεν μπορείς να εκπονήσεις Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων όταν δεν έχεις καν την Τεχνική Περιγραφή του έργου και φυσικά δεν είσαι εσύ αρμόδιος να την συντάξεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.