Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δεύτερο ΠΕΑ - Διαφορετικός Ενεργ. Επιθεωρητής - Διαφορετική κατανάλωση Κ.Α.


Recommended Posts

Καλησπέρα! 

Έχω αναλάβει την έκδοση του δεύτερου ΠΕΑ σε διαμέρισμα που εντάχθηκε στο πρώτο Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον". Η κατανάλωση του κτιρίου αναφοράς που προκύπτει βάση των δικών μου στοιχείων είναι διαφορετική από αυτήν του πρώτου ΠΕΑ και πιο συγκεκριμένα οι τιμές είναι 120,5kWh/m2 στο δεύτερο ΠΕΑ και 106kWh/m2 στο πρώτο (το οποίο έχω φωτοτυπία). Βάση ποιας κατανάλωσης θα υπολογίσω αν έχει επιτευχθεί ο στόχος εξοικονόμησης ενέργειας? 

ΥΓ. Ο στόχος επιτυγχάνεται μιας και με τις παρεμβάσεις το διαμέρισμα ανεβαίνει 2 κατηγορίες αλλά θα ήθελα να το γνωρίζω για να είμαι σίγουρη ενδεχομένως για μελλοντική όμοια περίπτωση και ίσως πιο οριακή.

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Στα πλαίσια του προγράμματος ΕΚΟ δεν σε ενδιαφέρει κάτι άλλο από το 1ο ΠΕΑ, πέραν της ενεργειακής του κλάσης. Κάνεις κανονικά το δεύτερο, το σύστημα κοιτάει ότι ανέβηκε κλάση και προχωράς κανονικά. thats all! 

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση :) 

Αν είναι όμως οριακά να πετύχει το 30% εξοικονόμησης (για το παλιό εξοικονομώ) βάση ποιας κατανάλωσης του Κ.Α. θα υπολογίσω το ποσοστό εξοικονόμησης;

Link to comment
Share on other sites

Αυτό μου φαίνεται κι εμένα πιο λογικό! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι αν στην αρχή στο buildingcert σχετίσεις το νέο ΠΕΑ με το παλιό, τότε το νέο ΠΕΑ εκδίδεται με τις καταναλώσεις του ΚΑ του παλιού. Για τσέκαρέ το,  γιατί εγώ προσωπικά δεν το έχω κάνει ποτέ.

Link to comment
Share on other sites

@akaliak αυτό που είπες έδωσε τη λύση στη διαφορά που είχα στην κατανάλωση του Κ.Α. :)

Αρχικά, ναι, είχα κάνει τη συσχέτιση με το προηγούμενο στο buildingcert διότι πρόκειται για τη δεύτερη επιθεώρηση κ.ο.κ.

Το λάθος μου ήταν ότι από κεκτημένη ταχύτητα το "έτρεξα" με τη νέα έκδοση του ΤΕΕ ενώ έπρεπε να το τρέξω με την προηγούμενη (1.29), κάτι που εμφανίστηκε σαν μήνυμα στο buildingcert όταν ανέβασα το xml! Οπότε, τώρα που το τρέχω με τη σωστή έκδοση, η κατανάλωση είναι περίπου ίδια με το πρώτο ΠΕΑ :)

Ευχαριστώ!!! :) 

Screenshot.png

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.