Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Έλεγχος υφισταμένου κτιρίου από φέρουσα τοιχοποιία


 
gantzol

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής

1) Έχω μία περίπτωση κτιρίου από φέρουσα τοιχοποιία, το μισό από τσιμεντόλιθους πάχους τοίχου 20 εκ. και το μισό από τουβλίνες πάχους τοίχου 15 εκ. Δεν έχω καμία άλλη πληροφορία ούτε για το κονίαμα, ούτε για τον τύπο λιθοσώματος. Τι θα βάλω για θλιπτική αντοχή λιθοσώματος, κονιάματος? Γενικά που μπορώ να βρώ κάποιες εμπειρικές τιμές για κάθε τύπο τοιχοποιίας? Ξέρω και έχω διαβάσει τον Ευρωκώδικα ότι εξαρτάται από πολλές παραμέτρους αλλά αφού δεν γνωρίζω την πραγματική κατάσταση είναι δυνατόν να έχουν συγκεντρωθεί κάπου κάποια πειραματικά στοιχεία για κάθε τοιχοποιία?

2) Έχω μία άλλη περίπτωση κτιρίου με άδεια από Ω.Σ. που η άδεια δεν εφαρμόσθηκε και σε ένα μεγάλο μέρος περιμετρικά  έχει φερουσα τοιχοποιιία, το υπόλοιπο είναι από Ω.Σ. Το κτίριο είχε μελετηθεί με q=3.5. Ο ευρωκώδικας, όπως και ο ΕΑΚ πάει τη φέρουσα τοιχοποιία με q=1.5. Τελικά εγώ με τι θα το λύσω, μπορώ μήπως να πάω στον έλεγχο υπάρχοντος με q=3.50?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.