Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[N. 4495/17] Eπαναλειτουργία Α/Φ απο το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ


Recommended Posts

Δεν υπήρχε ποτέ η δυνατότητα αυτή, τουλάχιστον στα χρόνια του Ν. 4178. Έπρεπε να πας στην υπηρεσία για να παραλάβεις. Βρήκες στο ευρετήριο αεροφωτογραφία που σε καλύπτει;

Link to comment
Share on other sites

15 ώρες πριν, Pavlos33 said:

Δεν υπήρχε ποτέ η δυνατότητα αυτή, τουλάχιστον στα χρόνια του Ν. 4178.

Υπήρχε μέχρι το 2013, όσο ήταν ακόμα ΟΚΧΕ.

Link to comment
Share on other sites

@mararchitect  ίσως   η @eleni_civil    να μπορεί να σου απαντήσει φαίνεται να το 'χει καταφέρει (10 ποστ πιο πάνω)

 

Edited by MHD
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, dsworks said:

Υπήρχε μέχρι το 2013, όσο ήταν ακόμα ΟΚΧΕ.

Γι αυτό ακριβώς το διευκρινίζω και αναφέρω ΄τα χρόνια ισχύος του Ν. 4178 (ήτοι από τον 8/2013 και μετά).

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλεις και να πάρεις αεροφωτογραφία (Α/Φ). Για όσους/ες είστε Αθηναίοι/ες είναι πιο εύκολο.

Γενικά υπάρχουν πολλές Α/Φ από το 1930 και μέχρι το 2010 για τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα νομίζω ότι οι τελευταίες Α/Φ τραβήχτηκαν το 2010, ενώ ηλεκτρονικά διαθέσιμοι ορθοφωτοχάρτες για το 2010 υπάρχουν μόνο για Αττική, Ηράκλειο Κρήτης, Πάρο και Αντίπαρο. Δεν ξέρω αν θα "ανέβουν" και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Οι Α/Φ που είναι ψηφιοποιημένες και ανεβασμένες στο σάιτ της ΕΚΧΑ (Κτηματολόγιο) δεν είναι και πολλές. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και οι υπόλοιπες.

Ξέρεις την περιοχή που θες, πας στο search του ΟΚΧΕ που φιλοξενεί το ΤΕΕ (http://search-okxe.herokuapp.com/) και βλέπεις πόσες υπάρχουν, πότε τραβήχτηκαν, σε τι κλίμακα και αν είναι Α/Μ ή ΕΓΧ. Μετά πας στα γραφεία της ΕΚΧΑ στη Μεσογείων (https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/SearchAerophotos.aspx) και ζητάς την Α/Φ που θες. Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι Α/Φ είναι σε μεγάλο μέγεθος φωτογραφίας, αρχειοθετημένες μέσα σε κουτιά. Ο/η υπάλληλος ψάχνει το κουτί που θες, ψάχνετε την Α/Φ που θες και έπειτα με καλό μεγεθυντικό φακό το γεωτεμάχιο που θες. Εφόσον βρεις αυτό που ψάχνεις, κάνεις μια παραγγελία της/των αεροφωτογραφίας/ών που θες, πληρώνεις ένα ποσό της τάξης των 30-50 ευρώ και την παίρνεις σε πολύ καλή ανάλυση (ηλεκτρονικά σε μορφή tif σε cd).

Για μας τους επαρχιώτες είναι πολύ πιο δύσκολο γιατί πρέπει να στείλουμε άνθρωπο στα γραφεία να κάνει όλη αυτή τη διαδικασία και μετά να εξουσιοδοτήσουμε πάλι κάποιον (ή courier) να πάει να πάρει το cd.

Αν βέβαια η αεροφωτογραφία που θες υπάρχει σε προεπισκόπηση στο site της ΕΚΧΑ, δε χρειάζεται να κάνεις όλη αυτή τη διαδικασία. Παίρνεις ένα απόσπασμα (αφού ακολουθήσεις τις οδηγίες του ppanag παραπάνω) και καθάρισες.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το γιατί στο search του ΟΚΧΕ δεν μας δίνει και τον κωδικό φακέλου Α/Φ, ώστε να πάμε μετά στην ΕΚΧΑ και να πούμε "θέλω να δω τις τάδε Α/Φ". Καλόν θα ήτο.

 

Edited by ΜανόληςΜα
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

On 18/9/2018 at 5:16 ΜΜ, ppanag said:

πάνω αριστερά, στα εργαλεία, επέλεξε το πολύγωνο με τα κόκκινα σημεία (Γραφικός ορισμός περιοχής αναζήτησης) και κάνε ένα πολύγωνο που να περλικλύει όλη την περιοχή που σε ενδιαφέρει και μόνο... (το πολύγωνο κλείνει με δεξί κλικ) ... ( τα Χ,Υ κλπ τα έχει μόνο για να βρεις γρηγορότερα την περιοχή)

Αυτόματα θα σου εμφανίσει τις διαθέσιμες αεροφωτογραφίες !!!

Καλό ψάξιμο ;)

 

@ΜανόληςΜα και μια που με ανέφερες... να συμπληρώσω στα παραπάνω ότι αν θέλουμε την αεροφωτογραφία που βρήκαμε σε jpg, αντιγράφουμε το όνομα της αεροφωτογραφίας π.χ. "O_CL_01_913021" και στη γραμμή διευθύνσεων του browser γράφουμε: "http://gis.ktimanet.gr/wms/public1/okxe_preview/O_CL_01_913021.jpg"   

όταν εμφανιστεί η αεροφωτογραφία κάνουμε δεξί κλικ και αποθήκευση εικόνας.... :ph34r:

αν θέλουμε καλύτερη ποιότητα και σφραγίδα γνησιότητας, τότε πάμε μια βόλτα από νομισματοκοπείο !!! ;)

 

Edited by ppanag
  • Thanks 3
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας,

θα ήθελα να ρωτήσω η αρχική εικόνα στην ιστοσελίδα αναζήτησης αεροφωτογραφιών που είναι ίδια με αυτή που εμφανίζεται στο γεωγραφικό εντοπισμό της σελίδας δήλωσης αυθαιρέτων του ΤΕΕ (όταν πάμε να κάνουμε δήλωση για αυθαίρετο) ξέρουμε ποιας χρονολογίας είναι? (Διότι σπίτι με στέγη κατά δήλωση του ιδιοκτήτη πριν την 28/07/2011 εμφανίζεται στο γεωγραφικό εντοπισμό δίχως τη στέγη και θέλω να δω αν θα προχωρήσω στην υπαγωγή).

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Aν διαβάσεις πανω δεξια στην υπηρεσία θέασης αναφέρει οτι η λήψη είναι μεταξύ 2007-2009. Σε καποιες περιοχές εχει επιλογή και για υπόβαθρο 2010

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.