Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλεκτρονική υποβολή τοπογραφικών διαγραμμάτων του ν.4409/16 – Οδηγίες σχετικά με την υποχρέωση εφαρμογής της διαδικασίας


Engineer

Recommended Posts

Μέχρι τώρα ο νόμος ορίζει ότι σε εγγραπτέες πράξεις που επισυνάπτεται τοπογραφικό με ημερομηνία σύνταξής του μετά τις 16/7/2018 απαιτείται υποβολή και αποδεικτικό  (Κ.Η.Δ). Τα δικόγραφα σε τι αφορούν;

Η αναφορά σύγκρισης τι είναι; Για ενημέρωσέ μας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 116
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

ΑΠΟ ΠΣΔΑΤΜ

Από την 01/10/2019 προστίθεται στην ενότητα «ΘΕΑΣΗ» της εφαρμογής ηλεκτρονικής υποβολής διαγραμμάτων η επιλογή «Αναφορά Σύγκρισης»
Η «Αναφορά Σύγκρισης» είναι μια νέα λειτουργία ελέγχου που παράγεται από το σύστημα για τις περιοχές του Κτηματολογίου. Περιέχει συγκριτικά στοιχεία της γεωμετρίας των ακινήτων του υποβληθέντος διαγράμματος σε σχέση με την τρέχουσα κτηματολογική βάση. Τα στοιχεία αυτά παρέχονται τόσο σε μορφή κειμένου όσο και σε ψηφιακή διανυσματική μορφή (SHP).
Σκοπό έχει, μαζί με τους λοιπούς ελέγχους του συστήματος, να συνεπικουρήσει τους μηχανικούς στις εργασίες σύνταξης των διαγραμμάτων τους, τοπογραφικών και γεωμετρικών μεταβολών, προκειμένου να είναι τεχνικά εφαρμόσιμα στη χωρική βάση του κτηματολογίου.
Θα βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία έως την έναρξη ισχύος της προβλεπόμενης στο νόμο Ν. 4602/19 Υπουργικής Απόφασης του ΥΠΕΝ, με τη οποία ο συντάκτης μηχανικός θα έχει την υποχρέωση να δηλώνει στα διαγράμματα των δικογράφων την τεχνική εφαρμοσιμότητα και δεκτικότητα της εισαγωγής τους στην τηρούμενη κτηματολογική βάση.

και απο [email protected]   ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ 2019

Για την εκδίκαση των αγωγών δεν απαιτείται και δεν εξετάζεται προς το παρόν η ηλεκτρονική υποβολή διαγράμματος. Αν όμως από την Δικαστική Απόφαση προκαλείται χωρική μεταβολή στα κτηματολογικά διαγράμματα, τότε για την καταχώρισή της στο Κτηματολογικό Γραφείο απαιτείται η υποβολή Διαγράμματος Γεωμετρικών Μεταβολών, το οποίο αν έχει συνταχθεί μετά τις 16/07/18 χρειάζεται να έχει υποβληθεί και ηλεκτρονικά στο σύστημα ως ΔΓΜ.

Edited by soulis13pao
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Η οικοδομική γραμμή όταν δεν ταυτίζεται με την ρυμοτομική (προκήπιο), πρέπει να φαίνεται στο Layer DBound_RYM ή όχι???

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Συνάδελφοι καλημέρα. 

Έχω κληθεί να συντάξω τοπογραφικό διάγραμμα για αποδοχή κληρονομιάς. Αν χρειαστεί ως δηλούμενο ιδιοκτήτη ποιον αναφέρω για το ηλεκτρονικό αρχείο (εφόσον απαιτείται)?

Link to comment
Share on other sites

Αν εννοείς την ηλεκτρονική υποβολή δεν ζητάει όνομα ιδιοκτήτη. Αν ρωτάς για το τοπογραφικό σου, θα αναγράψεις "κληρονόμοι τάδε" 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 19/3/2019 at 6:11 ΜΜ, soulis13pao said:

Συναδελφοι υπαρχει δυνατοτητα ακυρωσης/ανακλησης του ηδη υποβληθεντος τοπογραφικου???

Και μιλαω για περιπτωσεις που δεν εχει χρησιμοποιηθει σε καποια πραξη

Καλησπέρα συνάδελφοι, υπάρχει κάποια νεότερη πληροφορία πάνω σ' αυτό; Αφού έκανα την υποβολή διαπίστωσα ότι σε ένα σημείο στο pdf αναφέρω λάθος τοπωνύμιο και θα ήθελα να το διορθώσω. Εφόσον δεν υπάρχει επιλογή διόρθωσης ξανακάνω την διαδικασία για νέο ΚΗΔ;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Επανάληψη της διαδικασίας με το σωστό τοπογραφικό και έκδοση νέου ΚΗΔ. Αν τυχόν το έχεις δώσει σε συμβολαιογράφο, ενημέρωσέ τον να μην μνημονεύσει τον παλιό ΚΗΔ στο συμβόλαιο που θα συντάξει.

Link to comment
Share on other sites

25 λεπτά πριν, Pavlos33 said:

Επανάληψη της διαδικασίας με το σωστό τοπογραφικό και έκδοση νέου ΚΗΔ. Αν τυχόν το έχεις δώσει σε συμβολαιογράφο, ενημέρωσέ τον να μην μνημονεύσει τον παλιό ΚΗΔ στο συμβόλαιο που θα συντάξει.

Παύλο καλησπέρα. Υπ'αυτή την έννοια, επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα αν κάποιος ανεβάσει τοπογραφικό και κάνει την διαδικασία παραγωγής ΚΗΔ απλά για "να δει πώς είναι η πλατφόρμα" (έλεγχος layers κλπ) ? Έτσι δεν είναι? Θέλω να πω, πως έχω στο μυαλό μου να κάνω την διαδικασία για τοπογραφικό που έχω κάνει εγώ για συγγενή απλά και μόνο για να δω πώς είναι. Δεν θα γίνει δικαιοπραξία ή κάτι άλλο. Αν τυχόν χρειαστεί στο μέλλον να προσαρτηθεί το τοπογραφικό σε δικαιοπραξία για το εν λόγω ακίνητο , θα γίνει εκ νέου η διαδικασία με νέο ΚΗΔ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.