Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ηλεκτρονική υποβολή τοπογραφικών διαγραμμάτων του ν.4409/16 – Οδηγίες σχετικά με την υποχρέωση εφαρμογής της διαδικασίας


Engineer

Recommended Posts

Το σωστό θα ήταν να υπήρχε η δυνατότητα μεταβολών με κάποιο ψηφιακό αίτημα όπως με τα αυθαίρετα. Από την στιγμή που δεν μας παρέχεται αυτή η δυνατότητα, αυτοδίκαια ενεργούμε και σε περίπτωση κάποιας παράλειψής μας εκδίδουμε νέο ΚΗΔ όταν αυτός δεν χρησιμοποιήθηκε σε συμβόλαιο (κάτι παρόμοιο με την βεβαίωση ν. 4495 που χορηγήθηκε, είχε ένα λάθος ήσσονος σημασίας και τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε). Αν τώρα καταλήξεις και ολοκληρώσεις την διαδικασία, το αποδεικτικό με τον ΚΗΔ το κρατάς στο αρχείο για να το δώσεις όταν χρειαστεί.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 116
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Eπισης στο ψηφιακο αρχειο dxf που ανεβαζουμε για ΚΗΔ αυτο που μας/τους απασχολει ειναι το κυριως <<πιατο>> δηλ το σχεδιο και τα περιγραμματα... Οχι τοσο το text, προσωνυμια, τοπωνυμιες κτλπ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα,

σας επισυνάπτω την απάντηση με mail που είχα από την Ομάδα τεχνικής υποστήριξης ηλεκτρονικής υποβολής διαγραμμάτων μετά από ερώτηση μου για διόρθωση ανεβασμένου τοπογραφικού στο ΕΚΧΑ που επιβεβαιώνει αυτά που λέει ο Pavlos33 παραπάνω.

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΕΚΧΑ.pdf

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφοι καλησπέρα, 

Σε αποτύπωση μου για μεταβίβαση αδόμητου γεωτεμαχίου, διαπίστωσα κατά την υποβολή του διαγράμματος υπάρχει μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στο πραγματικό και το ΚΑΕΚ. Μπορώ να καταθέσω την υφιστάμενη κατάθεση για να πάρει ΚΗΔ και να κάνω ΔΓΜ μετά τη μεταβίβαση ή πρέπει όλα να γίνουν με την ίδια συμβολαιογραφική πράξη?

Link to comment
Share on other sites

Πως προέκυψε η διαφορά αυτή?

Θα πρέπει αρχικά να γίνει διόρθωση, είτε με συναίνεση των ιδιοκτητών που εμπλέκονται είτε με αγωγή.

Link to comment
Share on other sites

Είναι λάθος η δήλωση που είχε γίνει αρχικά. Το γεωτεμάχιο είναι κανονικά 1200τμ και είναι δηλωμένο 1500τμ. Είναι εκ των πραγμάτων λάθος και χρειάζεται διόρθωση. Αλλά επί της διαδικασίας, πρέπει να προηγηθεί το διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών της μεταβίβασης?

Link to comment
Share on other sites

Η επίγεια μέτρηση είναι 1135τμ όπως μου επέδειξε ο ιδιοκτήτης στα όρια, τα 300τμ είναι περιφραγμένο τμήμα του όμορου το οποίο έχει δηλώσει ο ιδιοκτήτης στο κτηματολόγιο από λάθος και δεν τα έχει αναζητήσει ο γείτονας

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.