Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ηλεκτρονική υποβολή τοπογραφικών διαγραμμάτων του ν.4409/16 – Οδηγίες σχετικά με την υποχρέωση εφαρμογής της διαδικασίας


Engineer

Recommended Posts

Νομίζω πως πρέπει σε συνεννόηση με το γείτονα να προχωρήσετε σε διόρθωση των ορίων στο Κτηματολόγιο και μετά να γίνει η μεταβίβαση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 116
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Συμφωνώ απολύτως συνάδελφε. Ήδη έχω ενημερώσει τους εμπλεκόμενους να μου φέρουν τα αντίστοιχα κτηματογραφικά διαγράμματα

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

ανέβασα 11.03.21 στο ΕΚΧΑ τοπογραφικό αγροτεμαχίου εκτός οικισμού με το οποίο έγινε συμβόλαιο πώλησης οπού το αποδεικτικό υποβολής αναφέρει την εν λόγω ημερομηνία υποβολής αλλά στα στοιχεία διαγράμματος ως ημερομηνία σύνταξης καταχωρήθηκε 15.02.21. 

Η ημερομηνία σύνταξης του τοπογραφικού όμως είναι τον Ιούνιο του 2020 και το οποίο είχε κατατεθεί στην τοπική υπηρεσία δόμησης για άδεια περίφραξης η οποία εκδόθηκε τον Ιανουάριο 2021. Στη δήλωση στο τοπογραφικό αναφέρεται η τελεσιδικία χαρακτηρισμού της έκτασης από τη διεύθυνση Δασών καθώς και η δήλωση του μηχανικού ότι δεν υπόκειται στις διατάξεις περί δασικών εκτάσεων.

Σήμερα με πήρε τηλέφωνο η συμβολαιογράφος ότι η υποθηκοφύλακας δεν δέχεται να περάσει το συμβόλαιο με το τοπογραφικό γιατί δεν αναφέρεται για τους δασικούς χάρτες οι οποίοι στην περιοχή μας αναρτήθηκαν 14.02.21 και το αποδεικτικό υποβολής γράφει ως ημερομηνία σύνταξης 15.02.21 αν και το τοπογραφικό συντάχθηκε τον Ιούνιο του 2020 .

Το θεωρώ άδικο αφού το τοπογραφικό συντάχθηκε τον Ιούνη του 2020 και περιμέναμε την έκδοση της άδειας για να το ανεβάσουμε στο ΕΚΧΑ . Τι γίνεται τώρα?

 

Link to comment
Share on other sites

H ηλεκτρονική υποβολή στο Κτηματολόγιο αφορά περιπτώσεις εγγραπτέων πράξεων σε τοπογραφικά με ημερομηνία σύνταξης από 18/7/2018 και έπειτα. Αν το τοπογραφικό έχει λάβει ΚΗΔ μέσω της επιτυχούς υποβολής του, δεν βλέπω ποιο είναι το πρόβλημα.  Αντιλαμβάνομαι ότι το θέμα των συμβ/φων είναι ότι μετά την ανάρτηση δασικού χάρτη στην περιοχή θέλουν να υπάρχει η σχετική δήλωση μηχανικού όπως ορίζει ο νόμος και όχι δήλωση που να παραπέμπει στην τελεσιδικία. Οπότε, αν δεν βγάζεις άκρη,  μάλλον θα προβείς σε ανασύνταξη τοπογραφικού βάζοντας την σχετική δήλωση μηχανικού για τις μη δασικές εκτάσεις και εκ νέου υποβολή τοπογραφικού στο Κτηματολόγιο, λαμβάνοντας νέο ΚΗΔ και νέο αποδεικτικό, το οποίο θα δώσεις για να γίνει η συμβολαιογραφική πράξη. 

Link to comment
Share on other sites

Όντως το θέμα τους αυτό είναι αλλά η ανάρτηση του δασικού χάρτη τοπικά έγινε 14.02.21 και το τοπογραφικό συντάχθηκε το 2020 που δεν είχε αναρτηθεί ο χάρτης παρόλο που καταχωρήθηκε στο ΕΚΧΑ τον Μάρτιο του 2021 γιατί περιμέναμε την έγκριση του από την υπηρεσία δόμησης. Παρόλα αυτά εκτός από τη δήλωση της τελεσιδικίας υπάρχει και δήλωση του μηχανικού για τις μη δασικές εκτάσεις. Δεν καλύπτει αυτό?

Αλλιώς αν γίνει εκ νέου υποβολή λαμβάνοντας νέο ΚΗΔ πρέπει να γίνει νέο συμβόλαιο και δε θέλουν όπως καταλαβαίνω

Link to comment
Share on other sites

Το να υποβληθεί το τοπογραφικό στο κτηματολόγιο ξανά, το κάνεις όσες φορές θέλεις παίρνοντας νεο ΚΗΔ αρκεί να μην γίνει χρήση των προηγούμενων ΚΗΔ σε κάποια συμβολαιογραφική πράξη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.