Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

Γεια σας , 

Εχω την εξής περίπτωση. Σε οικοδομή του 2000 έχει γίνει ο φέροντας οργανισμός και οι όψεις ( οχι κουφώματα) . Οι ιδιοκτήτες θέλουν να ολοκληρώσουν να  μπουν μέσα με νέα διαρρύθμιση απο αυτής της άδειας. Το κτίσμα έχει αυθαιρεσίες. Σκέφτομαι:

Α)να γίνει τακτοποίηση με κατόψεις κενές όπως είναι τώρα , να πληρωθεί το 30 % , να βγάλουν άδεια μικρής κλίμακας για να το τελιώσουν και μετά να γίνει κάποια ενημέρωση φακέλου με τα τελικά σχέδια. 

Β)να δείξω κατευθείαν τα σχέδια στην τακτοποίηση και ας μην εχουν γίνει ακόμα

Υπάρχει περίπτωση να μου πουν για αναθεώρηση άδειας ?

Link to comment
Share on other sites

Έχει πάρει η άδεια παράταση ισχύος επ'αόριστον με τον ολοκήρωση του φέροντα οργανισομού και της τοιχοποιίας πλήρωσης? Την περίπτωση της τακτοποίησης των αυθαιρεσιών και την έκδοση άδειας αποπεράτωσης με τη νέα διαρρύθμιση της έχεις εξετάσει? Διάβασε τα όσα προβλέπονται στο Ν.4495/17. 

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον themoiko γιατι μπορεις να παρεις αναθεωρηση για παράταση ισχύος επ' αόριστον και να περάσεις μαζί και τροποποιήσεις με αλλαγή αρχιτεκτονικών.Βεβαια αν υπάρχουν αυθαιρεσίες που δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν πρέπει να τις δηλώσεις στα αυθαίρετα πριν.Ρωτα και στην ΥΔΟΜ γιατί υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον θα πρέπει να κάνεις, από ότι κατάλαβα και αλλαγή επιβλέποντος και να μπεις εσύ, αν δεν είσαι ήδη..

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω κοιτάξει για άδεια αποπεράτωσης , ούτε καταλαβαίνω τι διαφορά με την αναθεώρηση για παράταση ισχύος . θα τα ψάξω .ο ιδιοκτήτης μ ζητησε να το κάνουμε με άδεια μικρής κλίμακας ( για να γλιτώσει λεφτά? ) . η βασική αυθαιρεσία είναι υπέρβαση συντελεστή δόμησης με κλεισιμο ημιυπαίθριου.

για να κάνω το οτιδήποτε πρέπει να τακτοποιηθουν και να πληρώσουν το 30 % . Στα σχέδια της τακτοποιησης- οτι και να κάνω μετα για να συνεχιστουν οι εργασίες -θα εχω τις κατόψεις κενες όπως είναι  δλδ τωρα το διαμέρισμα? ή θα βάλω το σχέδιο έτσι όπως πρόκειται να γίνει ?

συγνώμη , βγήκα μόλις στο επάγγελμα και προσπαθώ να βγάλω άκρη.. 

ευχαριστώ για τον χρόνο σας πολυ

Link to comment
Share on other sites

Για να κάνεις οτιδήποτε εντός άδειας θα πρέπει αυτή είτε να είναι σε ισχύ (με βάση τον χρόνο έκδοσης της) είτε να έχει παραταθεί επ'αόριστον που στην περίπτωση που έχουν γίνει τα στάδια εργασιών που αναφέρθηκαν μπορεί να παραταθεί επ'αόριστον κατόπιν αναθεώρησης. Όσον αφορά την τακτοποίηση θα την κάνεις στην κατάσταση που πας και αποτυπώνεις κατα την αυτοψία σου. Το ζήτημα σου είναι πως θα νομιμοποιηθεί ο ιδιοκτήτης να εκτελέσει τις εργασίες εσωτερικών διαρρυθμίσεων και αποπεράτωσης που απαιτούνται. Επίσης σε περίπτωση που αυτές επιφέρουν αλλαγές στα μηχανολογικά δεν αρκεί ΕΕΜΚ αλλά χρειάζεται άδεια δόμησης. Οπότε βλέπεις τι γίνεται με την ισχύ της αρχικής άδειας και ανάλογα αποφασίζεις πως θα κινηθείς. Η επιλογή να πάει αέρα-πατέρα και να μπεί στη τακτοποίηση σε "ανύποπτο χρόνο" δεν μπορεί προφανώς να αποτελεί επιλογή. Το αναφέρω γιατί τελευταία πολύ ιδιοκτήτες σκέφτονται ανάλογες πρακτικές. Στο κάτω-κάτω δεν νοήται σοβαρός ελληνάρας χωρίς αυθαίρετο, πως να το κάνουμε... Θα καταστρέψουν κάθε αξία αυτοι οι 4178 & 4495... Πέρα απο τη πλάκα,καλή σου σταδιοδρομία και επιτυχία στο νέο σου ξεκίνημα. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.