Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

7 ώρες πριν, Silent Arrow said:

Αυτο που σκεφτομαι να κανω ειναι το εξης:

Layer topo_prop: Το αρχικο περιγραμμα του οικοπεδου.

Layer topo_prop_new: Τα δυο νεα περιγραμματα (το απομενον οικοπεδο και το παραχωρηθεν τμημα).

 

Εγώ σε μία παρόμοια περίπτωση έτσι ακριβώς τα έκανα, με τη μόνη διαφορά ότι επειδή στο παραχωρηθέν τμήμα είχα ήδη ένα δρόμο προ του '23 και απλά με την παραχώρηση απέκτησε το επιθυμητό πλάτος, έβαλα στο topo_prop_new ολόκληρο το δρόμο στο δικό μου μέρος (μην τυχόν και διεκδικήσει ο γείτονας κομμάτι από το δρόμο και πάει τζάμπα η παραχώρηση).

7 ώρες πριν, Pavlos33 said:

Με συγχωρείτε για την παρέμβαση, αλλά η απορία σε σχέση με το ερώτημα του συναδέλφου είναι αν τα layer  1.  BOUND_IMPL ( Όρια ιδιοκτησίας υλοποιημένα) ή 2. BOUND_UNIMPL ( Όρια ιδιοκτησίας μη υλοποιημένα)  θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν.

 

Αυτά τα layer είναι "εκ των ων ουκ άνευ"

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πάντως επίσημα γραπτώς έχει γνωστοποιηθεί από τον υποδοχέα ότι "πληροφορία στα dxf αρχεία που δεν προδιαγράφεται στα επίπεδα καταχωρείται σε επίπεδα με ονομασία και γραμμογράφηση που επιλέγεται ελεύθερα από το συντάκτη του διαγράμματος βλέπε «ΤΕΥΧΟΣ_ΤΕΧΝΙΚΩΝ- ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ_ΨΗΦΙΑΚΩΝ_ΑΡΧΕΙΩΝ_ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» στο 4.4.1.ii αναφέρονται όλες οι σχετικές πληροφορίες."

Link to comment
Share on other sites

Ερώτημα προς Κτηματολόγιο:

Σε έναν οικισμό Οριοθετημένο κάτω των 2000 κατοίκων που δεν λειτουργεί Κτηματολόγιο πρέπει να παραχωρηθεί σε κοινή χρήση ένα μικρό τμήμα ενός οικοπέδου για να αποκτηθεί το απαιτούμενο πλάτος προσώπου σε υφιστάμενο δρόμο (ημιπλάτος δυο μέτρα). Συνεπώς υπάρχουν τρία περιγράμματα - γεωτεμάχια προς περιγραφή στο Παραχωρητήριο Συμβόλαιο:

α) ένα περίγραμμα με το αρχικό οικόπεδο - γεωτεμάχιο                                                           Layer: TOPO_PROP & BOUND_IMPL / BOUND_UNIMPL

β) ένα περίγραμμα με το απομένον οικόπεδο                                                                          Layer: TOPO_PROP_NEW (?)

γ) ένα περίγραμμα με το τμήμα του οικοπέδου που παραχωρείται σε κοινή χρήση.                Layer: TOPO_PROP_NEW (?)

ΕΡΩΤΗΜΑ:

Δύναται να χρησιμοποιηθεί το Layer TOPO_PROP_NEW για να δηλωθούν τα νέα περιγράμματα β) και γ)?

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Η παραχώρηση σε κοινή χρήση τμήματος οικοπέδου ΔΕΝ είναι κατάτμηση ωστόσο έχουμε ένα είδος γεωμετρικής μεταβολής της ιδιοκτησίας. Πρέπει στη βάση του Κτηματολογίου εύλογα να ανέβουν τρία περιγράμματα για να γίνει σαφής η όλη διαδικασία της παραχώρησης σε κοινή χρήση.

 

 

Η απαντηση απο το Κτηματολογιο:

Καλημέρα σας,

Το τμήμα το οποίο παραχωρείται σε κοινή χρήση θα αποδοθεί ως νέο πολύγωνο στο layer TOPO_PROP_NEW. Στο ίδιο layer θα αποδώσετε και το πολύγωνο που θα παραμείνει στην δική σας ιδιοκτησία. Τα υπόλοιπα (αρχικά πολύγωνα) θα αποδοθούν όπως τα αναφέρετε.

 

Με εκτίμηση

Ομάδα τεχνικής υποστήριξης

ηλεκτρονικής υποβολής διαγραμμάτων

 

ΔΤ

Edited by Silent Arrow
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα συναδελφοι. Το προβλημα μου ηταν οτι δεν μπορουσα να κατεβασω το pdf του αποδεικτικου. Εστειλα στην βοηθεια και μου απαντησανε αυτο

"

"Άμα έχετε πρόβλημα ανάκτησης του Αποδεικτικού μέσα από την εφαρμογή , μπορείτε να το κατεβάζετε από το link https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx

 

Άλλες Υπηρεσίες και Προϊόντα/ Αποδεικτικό Υποβολής Ηλεκτρονικού Διαγράμματος.

 

Προσπαθούμε να λύσουμε το θέμα και ζητάμε την κατανόησή σας

Με εκτίμηση

Ομάδα τεχνικής υποστήριξης

ηλεκτρονικής υποβολής διαγραμμάτων

του φορέα «EΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ»

Το δοκιμασα και δουλευει αψογα

 

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφοι καλημέρα. επειδή τώρα διαβάζω την νομοθεσία για την ηλεκτρονική υποβολή διαγραμμάτων: δεν μου έχει προκύψει κάποιο τοπογραφικό ώστε να απαιτείται να το ανεβάσω, ωστόσο θέλω απλά να πειραματιστώ ώστε να δω εάν φτιάχνω ορθά τα layers του dwg και αν ακολουθώ ορθά την διαδικασία εν γένει.

Μπορώ να δημιουργήσω αρχείο (εισαγωγή διαγράμματος εννοώ) εντός της εφαρμογής ώστε να πειραματιστώ και στην συνέχεια να μην το οριστικοποιήσω (δεν με ενδιαφέρει δλδ να παραχθεί το αποδεικτικό υποβολής και ο ΚΗΔ) αλλά να το σβήσω? ή υπάρχει κάποια "κύρωση" και πρέπει κάθε αρχείο διαγράμματος που δημιουργείται να αντιστοιχεί οπωσδήποτε σε υποβληθέν αρχείο? ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

καλημερα συναδερφοι 

θα ηθελα να ρωτησω μερικες αποριες να δω αν καταλαβα καλα με την ολη διαδικασια γιατι προσπαθω να ανεβασω το πρωτο μου τοπογραφικο με το νεο συστημα . Στο dxf αρχειο που θα ανεβασουμε στο συστημα ουσιαστικα θα ειναι το ιδιο με αυτο που θα δωσουμε στην συμβολαιογραφο εκτυπωμενο  και απλα βαζουμε ολες οι πληροφοριες που ειναι να μπουν στα  στα ειδικα layers που μας δινει το κτηματολογιο και ολα τα υπολοιπα οπως υψη ισουψεις δηλωσεις φωτογραφιες κτλπ θα ειναι στα layers που χρησιμοποιουμε κανονικα στο σχεδιαστικο μας προγραμμα ?

Link to comment
Share on other sites

Συνδελφε εχει απαντηθει πολλακις, διαβασε τις προηγουμενες σελιδες.

Πρεπει και τα 3 να ειναι τα ΙΔΙΑ

Τα dxf ειναι ανεβασμενα εδω

On 21/1/2019 at 2:01 ΜΜ, jojo said:

ακομη δεν υπαρχει επισημη ενημερωση αλλα συντομα θα γινουν ημεριδες και πρεπει να συγκεντρωθουν ερωτηματα/προβληματα για να δωθουν καποια στιγμη διευκρινησεις. Μην ξεχναμε βεβαια οτι απο τον φορεα εχουν δωθει αυτα:

 

τα οποια εχουν αρκετα επιπλεον layers και μπορουν να βρεθουν απο το επισημο site του φορεα

https://www.ktimanet.gr/DiagramsApp/Account/LoginEngineer 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κατά την θέαση διαγραμμάτων μου βγάζει το εξής μήνυμα:

Δεν βρέθηκαν γεωμετρίες.

Και δεν εμφανίζει το περίγραμμα του γεωτεμαχίου στο οφχ.

Το έχει αντιμετωπίσει κανείς;

Ωστόσο πέρασε τον έλεγχο πληρότητας.

Edited by tirbouson
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.Σε περίπτωση οικοπέδου εντός σχεδίου για το οποίο υπάρχει πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού έχω το εξής θέμα :αυτή τη στιγμή ο ιδιοκτήτης έχει στην κατοχή του 360 τμ ,από τα οποία τα 310 τμ θέλει να μεταβιβάσει (είναι το κομμάτι που δημιουργούσε η πράξη +έχει αγοράσει ότι του αναλογούσε).Τα υπόλοιπα 50 ,που πρέπει να προσκυρωθούν σε όμορη ιδιοκτησία ,προς το παρόν θα μείνουν στην ιδιοκτησία του.Θα ήθελα να δω εάν το σκέφτομαι σωστά ,όσον αφορά τα layers  που θα χρησιμοποιήσω για να περιγράψω την κατάσταση.

1.Ολόκληρο το οικόπεδο (εμβαδό 360 τμ ) BOUND_IMPL και TOPO_PROP

2.Το τμήμα των 310 τμ που θα μεταβιβαστεί τώρα -->TOPO_PROP_NEW και DBOUND_PROP

3.Το τμήμα των 50τμ που θα παραμείνει στην ιδιοκτησία του πελάτη  -->TOPO_PROP_NEW

(Στην περιοχή δεν υπάρχουν ΚΑΕΚ ,τώρα ξεκίνησε η διαδικασία για το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ)

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.