Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

On 16/12/2019 at 4:57 ΠΜ, pipakos said:

Ξεκίνησα τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής τοπογραφικού διαγράμματος στο Κτηματολόγιο για να χρησιμοποιηθεί σε συμβολαιογραφική πράξη, κι έχω φτάσει μέχρι την κατάσταση "Αποδεκτό Αρχείο ". Η σύνταξη του τοπογραφικού διαγράμματος και η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής του στο Κτηματολόγιο για το συγκεκριμένο ακίνητο θα γίνει τελικά από άλλο μηχανικό. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα (νομικής φύσεως) αν η δική μου δήλωση δεν ολοκληρωθεί και παραμείνει στην κατάσταση "Αποδεκτό Αρχείο"?

Αν έχει οριστικοποιηθεί η δήλωση και δεν χρησιμοποιηθεί μετά κάπου πιστεύετε ότι υπάρχει πρόβλημα? Ρωτάω γιατί αν γίνει η διαδικασία από άλλο μηχανικό θα δηλώσει την ίδια εδαφική έκταση, ίδιο ΚΑΕΚ κτλ. Ακόμα και από τον ίδιο μηχανικό μπορεί να χρειαστεί να ξαναυποβάλλει ένα τοπογραφικό με νέα δήλωση αν έχει κάνει στην πρώτη δήλωση κάποιο λάθος. Δεν μου έχει συμβεί (ακόμα), ενημερωτικά ρωτάω. Δεν γνωρίζω να υπάρχει διαδικασία να ξεκλειδώσει και διορθωθεί οριστικά υποβληθείσα δήλωση, εκτός αν κάτι μου διαφεύγει.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Από τη διαδικασία έγινε αποδεκτό το διανυσματικό αρχείο με το σχετικό μήνυμα. Δεν προχώρησε όμως η υποβολή. Επομένως δεν εκδόθηκε Κ.Η.Δ. Ο νέος συνάδελφος θα ξεκινήσει τη διαδικασία από την αρχή. Κανέναν νομικό ή τεχνικό κώλυμα δεν υπάρχει.

Ακόμη και σε περίπτωση που για κάποιο λόγο διαπιστωθεί μια λανθασμένη καταχώρηση και έχει εκδοθεί ΚΗΔ, τότε δεν το δίνουμε αλλά ξεκινάμε πάλι την διαδικασία από την αρχή με νέα υποβολή.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι..έκανα γκάφα και σε υποβολή το dxf ήταν 2 μέτρα μετακινημένο από ότι στη πραγματικότητα και οριστικοποίησα..Μπορώ να το διορθώσω ή να ξανακάνω την εγγραφή από την αρχή?έχω πανικοβληθεί...

Link to comment
Share on other sites

48 λεπτά πριν, deskar said:

Καλησπέρα συνάδελφοι..έκανα γκάφα και σε υποβολή το dxf ήταν 2 μέτρα μετακινημένο από ότι στη πραγματικότητα και οριστικοποίησα..Μπορώ να το διορθώσω ή να ξανακάνω την εγγραφή από την αρχή?έχω πανικοβληθεί...

Γιατί να πανικοβληθείς? Δεν υπάρχει λόγος. Αν προσέξεις, συνήθως στα ονόματα που δείχνει το υπόδειγμα λέει στο τέλος ...._v1 . Επομένως φτιάξε ένα v2 και ανέβασέ το. 

Αν ο συμβολαιογράφος δεν περάσει τον ΚΗΔ στο συμβόλαιο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μένει στο σύστημα σαν "σκουπίδι".

Τέλος, να ελέγχεις όντως την θέαση στο 2ο βήμα!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους.

Σε περίπτωση που έχουμε διώροφο κτίριο με ισόγεια αποθήκη 100τμ και κατοικία ορόφου 70τμ ανεξάρτητα μεταξύ τους (πρόσβαση στον όροφο από εξωτερική σκαλα), στο layer BLD καταχωρούνται 1 ή 2 κτίρια? Ο ιδιοκτήτης έχει χτίσει στον όροφο και εξωτερικό WC. Χρειάζεται κι αυτό δικό του polyline BLD?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά θα έβαζα μόνο το περίγραμμα της κάλυψης του ισογείου που είναι το μεγαλύτερο. Ίσως δημιουργηθεί σφάλμα αν βάλεις εντός μεγαλύτερης polyline μια μικρότερη που θα αφορά τον όροφο. 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Παύλο,

Αυτό πίστευα κι εγώ, όμως έκανα ένα τεστ και το δέχεται κανονικά. Κι εγώ το περίγραμμα ισογείου λέω να βάλω.

Έκανα την ίδια ερώτηση και σε ένα φόρουν και η απάντηση που έλαβα ήταν η εξής: " Αν δεν κάνω λάθος στο τοπογραφικό απεικονίζεται η κάλυψη του κτιρίου" και προβληματίστηκα.

Εσείς εάν πχ ο όροφος έχει μικρότερη επιφάνεια, ή είναι χτισμένο ένα αυθαίρετο εξωτερικό WC στον όροφο, δεν τα απεικονίζετε γραφικά στο τοπογραφικό?

Link to comment
Share on other sites

Το απεικονίζω (βάζοντας γράμματα στις κορυφές)  και στο υπόμνημα του τοπογραφικού βάζω μια υποπαράγραφο με "υφιστάμενα κτίσματα" και περιγράφω εμβαδομετρικά, χώρους και χρήσεις. Όμως, για την  δουλειά που προορίζεται, δηλαδή να πάρει ΚΗΔ δε νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία μια τόσο ακριβής προσέγγιση στο συγκεκριμένο layer. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 17/10/2019 at 7:30 ΜΜ, MONOS said:

Από το δικό μου διάβασμα νομίζω ότι πρέπει να κάνεις τα εξής :

α) Για την ενημέρωση της βάσης του Εθνικού Κτηματολογίου:

1.περνάς στο layer PST_KAEK τα δύο επηρεαζόμενα γεωτεμάχια από τα κτηματογραφικά διαγράμματα που θα πάρεις από το κτηματολογικό γραφείο

2. περνάς την polyline της μεταβολής στο LINE_XM (τρεις κορυφές βλέπω να έχει η ανοικτή polyline)

3. περνάς τα δύο νέα κλειστά πολύγωνα που δημιουργούνται στo layer DGM_PROP_FINAL

 εννοείται ότι η εξωτερική περίμετρος και η συνολική επιφάνεια των πολυγώνων στα βήματα 1 και 3 ταυτίζονται απόλυτα.

β) Για την ενημέρωση του διαγράμματος σύμφωνα με τις δικές σου μετρήσεις:

1. περνάς τα όρια υλοποιημένα ή μη στα κατάλληλα layers των δύο γεωτεμαχίων 

2. περνάς τα όρια των δύο γεωτεμαχίων όπως προκύπτουν από υλοποιημένα ή μη όρια στο TOPO_PROP

3. τέλος περνάς τα όρια των δύο γεωτεμαχίων όπως θα προκύψουν μετά την προσκύρωση στο TOPO_PROP_NEW.

 

 

 

 

Τι κάνουμε όμως στην περίπτωση που συνορεύουμε με δρόμο; Το ΚΑΕΚ του δρόμου δεν μπορεί να γίνει κλειστό σχήμα και το dxf βγαίνει μη αποδεκτό

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν μπορεί να γίνει κλειστό σχήμα ; Στο κτηματογραφικό διάγραμμα δεν σου δίνει συντεταγμένες του ΕΚ που κλείνουν ένα πολύγωνο ; 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.