Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

Γενικά, στο σύστημα πρέπει να ανεβάσεις το περίγραμμα της ιδιοκτησίας που είναι αυτή που μεταβιβάζεται και που περιγράφεις στην 651/77. Στην περίπτωσή σου δηλαδή, τα 500 τ.μ.

Το ερώτημα όμως που προκύπτει, είναι πως έχει σκοπό να το χειριστεί ο συμβολαιογράφος σου? Όταν εκδικαστεί η αντίρρηση επί των δασικών και αν αυτή κερδηθεί, θα γίνει συμβόλαιο τροποποίησης? Τότε, όταν έρθει η ώρα, θα πρέπει να συντάξεις νέο τοπογραφικό διάγραμμα με την 651/77 στο όλον, και με καθαρή πλέον δήλωση δασικών.

Ρωτάω διότι αυτές οι περιπτώσεις συνήθως θεωρούνται εκκρεμότητες και οι πιο πολλοί συμβολαιογράφοι διστάζουν να συντάξουν τέτοια συμβόλαια.

Σκέψου ότι εσύ έχεις και κάποιες τεχνικές δυσκολίες λόγω αυτής της κατάστασης. Με εκδικασμένο το δασικό, σε περίπτωση που χαθεί η μάχη, δεν δημιουργείς κατάτμηση στο γεωτεμάχιο καθώς το καθαρό τμήμα θεωρείται απομένον. Αν όμως, μετά από χρόνια, κερδηθεί η αντίρρηση, θα πρέπει με κάποια νομική φόρμουλα να γίνει προσεκτικός χειρισμός ώστε να υπάρχει ένα καθαρό γήπεδο 10 στρεμμάτων χωρίς καμία υπόνοια για το χρόνο δημιουργίας που να δημιουργεί συνθήκες αμφισβήτησης της δυνατότητας δόμησης κατά παρέκκλιση.. Φαντάσου δηλαδή ερήμην σου, να μεταβιβαστεί ένα δεύτερο γήπεδο 9,5 στρεμμάτων και να γίνει μπάχαλο το ιστορικό της περιγραφής.

Επιπροσθέτως, να προσέξεις τυχόν λειτουργούν κτηματολόγιο καθώς και το offset των 2,5 μέτρων που υπάρχει μεταξύ δασικής ανάρτησης και μερικώς κυρωμένου δασικού χάρτη. Η τρύπα που βλέπεις στην κύρωση περιλαμβάνει και αυτή τη ζώνη, και θα πρέπει να κάνεις κατά τη γνώμη μου αναφορά και σε αυτό το τμήμα, στη δήλωση των δασικών. Διότι κατά τη γνώμη μου, το καθαρό τμήμα στην πραγματικότητα είναι επιπρόσθετα και αυτή η ζώνη των 2,5 μέτρων εντός της τρύπας, το οποίο λογικά θα ταυτίζεται και με την αναμορφωμένη χωρική βάση του λειτουργούντος κτηματολογίου της περιοχής. Αν εξαιρέσεις αυτή τη ζώνη και έχεις και λειτουργούν, θα πρέπει να γίνει και ΔΓΜ για την μεταβίβαση. Το απόλυτο μπάχαλο δηλαδή.

Μία τέτοια περίπτωση μου έτυχε πριν λίγο καιρό και ένιωσα σαν 12χρονος που πάει με 40χρονη.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δυστυχώς τον τελευταίο χρόνο είναι συνήθης πρακτική απο τους συμβολαιογράφους να κάνουν αναφορά σε όλο το γεωτεμάχιο και να μεταγράφουν με το συμβόλαιο το τμήμα που δύναται αυτή την στιγμή από οτυς δασικούς χάρτες. Νομικά δεν γνωρίζω αυτό αν στέκει. Πάντως σ εμία ερώτηση που είχα κάνει αν δικαιωθεί η ένσταση μου ανέφεραν πως θα έρθει ο νέος ιδιοκτήτης και θα κάνει συμπληρωματικό συμβολαιο όπου πλέον θα προσαρτά και το κομμάτι που κέρδισε την ενσταση.

Γι'αυτό ρωτάω ποιο τμήμα βάζω στο polyline, όλο ή μόνο αυτό που κάνω δήλωση 651?

Σημείωση: Τα 2,5 μέτρα περιμετρικά της ένστασης δεν μπορούν να μεταβιβαστούν γιατί δεν είναι κυρωμένος ο χάρτης!

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα φίλε, με επιφύλαξη, χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου. Για την υπόθεσή μου, έκανα πολλές συνεννοήσεις με το συμβολαιογράφο και κυρίως και με το δασαρχείο. Καταλήξαμε στο ότι μεταβιβάζεται και αυτό το τμήμα. Προϋπόθεση φυσικά είναι στην δασική ανάρτηση να αναγράφεται ως "ΑΑ". Στο λεκτικό της δήλωσης δασικών περιέγραψα αναλυτικά τι συμβαίνει σε κάθε τμήμα. Οπότε, μεταβιβάστηκε και αυτή η ζώνη, και ας μην ανήκει στους κυρωμένους χάρτες προς το παρόν. Με τον ίδιο τρόπο γίνεται και η αναμόρφωση της βάσης του κτηματολογίου: συμπεριλαμβάνει αυτή τη ζώνη στο καθαρό.

Ανέλαβα το ρίσκο και προχωρήσαμε έτσι στην περίπτωσή μου. Ίσως είμαι σωστός, ίσως είμαι λάθος, αλλά το έψαξα πολύ, είχα καλή συνεργασία με το δασαρχείο και έχω την συνείδησή μου ήσυχη. Δεν θεωρώ πιθανό να προκύψει κάποιο πρόβλημα στο μέλλον, μετά και την οριστική κύρωση. Αν χαθεί η αντίρρηση, η ζώνη των 2,5 μέτρων αναρτάται με "ΑΑ". Αν κερδηθεί, και πάλι ως "ΑΑ" θα αναρτηθεί, καθώς εξυπηρετεί τον μετριασμό πιθανών σφαλμάτων στην αποτύπωση ή στην υπόδειξη της διαφιλονικούμενης έκτασης στον ΟΦΧ.

Αν αντιθέτως δεν συμπεριλάβεις αυτή τη ζώνη, μετά θα έχεις θέμα στο λειτουργούν κτηματολόγιο και θα χρειαστεί ΔΓΜ στην επόμενη δικαιοπραξία. Αν βέβαια είναι λειτουργούν το κτηματολόγιο στην περιοχή σου, η αν είναι σε στάδιο μετά την ανάρτηση.

Εσύ τώρα ξεκάθαρα κάνεις 651/77 και πολύγωνο για τα 500 τμ διότι αυτά μεταβιβάζονται. Τα υπόλοιπα 9500 δεν μπορούν να μεταβιβαστούν τώρα, ειδικά αυτά με δασικό χαρακτηρισμό στην ανάρτηση. Στο συμβόλαιο τροποποίησης όμως, θα πρέπει να επισυναφθεί νέο τοπογραφικό σου, με την τότε ημερομηνία, για τα 10000 τ.μ. και την αντίστοιχη δήλωση 651/77.

 

Υ.Γ. Για να υποστηρίξω επιπρόσθετα το πως χειρίστηκα το θέμα, αν αναζητήσεις στο διαδίκτυο:

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ: ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΔΙΟΡΘΩΣΗ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ, ΚΥΡΩΣΗ,  ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Σελίδα 32

"Στην περίπτωση που στο στάδιο διόρθωσης και συμπλήρωσης των δασικών
χαρτών, έχουν προκύψει κτηματολογικά διαγράμματα μετά την αναμόρφωσή
τους κατά το άρθρο 11 του ν. 2308/1995, τα οποία δε λήφθησανυπόψιν σε
προγενέστερο στάδιο της διαδικασίας κατάρτισης και ανάρτησης του δασικού
χάρτη και για την αποφυγή δημιουργίας μικροπολυγώνων από την εφαρμογή
των δασικών χαρτών επί των, ως άνω διαγραμμάτων, τα όρια των εκτάσεων
δασικού, χορτολιβαδικού και μη δασικού χαρακτήρα όπως απεικονίζονται στο
«Δασικό Χάρτη» δύνανται να ταυτοποιούνται με τα όρια των γεωτεμαχίων, με
μέγιστη απόσταση απόκλισης δύο μέτρων και πενήντα εκατοστών (2,50m)
μεταξύ των ως άνω ορίων επί των ενιαίων χαρτογραφικών υποβάθρων της
ΕΚΧΑ Α.Ε.
Ειδικότερα, σε περίπτωση ύπαρξης τμημάτων δασικού χαρακτήρα με
εμβαδόν μικρότερου των 100 τ.μ., εντός γεωτεμαχίου, τα τμήματα αυτά
ακολουθούν το χαρακτηρισμό του γεωτεμαχίου. Σε περίπτωση που εντός
γεωτεμαχίου κυρίως δασικού χαρακτήρα περιλαμβάνονται τμήματα άλλου
33
χαρακτήρα με εμβαδόν μικρότερο των 100 τ.μ., αυτά ακολουθούν το
χαρακτηρισμό του γεωτεμαχίου."

Είναι η παράγραφος που με έκανε να προχωρήσω, θεωρώντας ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσω κανένα πρόβλημα με αυτή τη ζώνη των 2,5μ, ακόμα και αν, κατά παράβαση της λογικής και των οδηγιών προς τα δασαρχεία, χαρακτηριστεί ως δασική. Θα απολέσει το δασικό χαρακτήρα και θα ανήκει στο επίμαχο γήπεδο.

Edited by ntanos
Link to comment
Share on other sites

Σε Διάγραμμα Γεωμετρικών Μεταβολών που επιστρέφει το εξής :

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ DXF
Μη Αποδεκτό
Παρατηρήσεις
    • Τα περιμετρικά όρια των παρακάτω επιπέδων δεν ταυτίζονται με τα περιμετρικά όρια του PST_KAEK:
      • •   Layer DGM_PROP_FINAL

Από τη στιγμή που εξ' ορισμού τα layer  PST_KAEK και το DGM_PROP_FINAL δεν πρέπει να ταυτίζονται (διότι εάν ταυτίζονταν δεν θα υπήρχε η ανάγκη της διόρθωσης), πώς το ξεπερνάμε?

Έχει τύχει πρόσφατα σε κάποιον?

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, yian said:

Έχει τύχει πρόσφατα σε κάποιον?

Δες εδώ: 

Και για να καταλάβεις, όταν λέει τα περιμετρικά όρια στην ουσία πρέπει να ικανοποιείται η εξίσωση: Συνολικό Εμβαδόν(PST_KAEK)=Συνολικό Εμβαδόν(DGM_PROP_FINAL)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την παραπομπή συνάδερφε, είναι χρήσιμη.

Ωστόσο η ικανοποίηση της συνθήκης Συνολικό Εμβαδόν(PST_KAEK)=Συνολικό Εμβαδόν(DGM_PROP_FINAL) δεν μπορεί να αποτελεί κανόνα διότι έχω πχ. τμήμα εκτός ρυμοτομικής το οποίο εμπεριέχεται στο PST_KAEK αλλά πρέπει να αφαιρεθεί στο DGM_PROP_FINAL.

Κάποια άποψη για αυτό?

Link to comment
Share on other sites

3 λεπτά πριν, yian said:

Ωστόσο η ικανοποίηση της συνθήκης Συνολικό Εμβαδόν(PST_KAEK)=Συνολικό Εμβαδόν(DGM_PROP_FINAL) δεν μπορεί να αποτελεί κανόνα διότι έχω πχ. τμήμα εκτός ρυμοτομικής το οποίο εμπεριέχεται στο PST_KAEK αλλά πρέπει να αφαιρεθεί στο DGM_PROP_FINAL.

Άρα στην ουσία εμπλέκεται στη διόρθωση και το ΚΑΕΚ του δρόμου, έτσι δεν είναι? Άρα θα χρειαστεί και αυτό DGM_PROP_FINAL. Άρα θα ικανοποιηθεί η συνθήκη που σου έγραψα.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα πάλευα 3 ώρες να επιλύσω αντίστοιχο πρόβλημα.

Κατ' αρχάς έλεγξε τους κόμβους μήπως δεν ταυτίζονται ακριβώς. Εμένα εκεί ήταν το πρόβλημα.

Μετά φρόντισε ώστε το DGM_PROP_FINAL να έχει όλα τα πολύγωνα που συνθέτουν την διόρθωση άρα και αυτό του δρόμου. Αφού παίρνεις από κομμάτι από δρόμο πρέπει να βάλεις και το όριο του δρόμου στο DGM_PROP_FINAL.

Πάρε παράδειγμα. Το μόνο μου θέμα είναι ότι το ΚΑΕΚ του δρόμου το έκοψα στα όρια της πινακίδας γιατί ήταν τεράστιο. Αυτό δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα φαντάζομαι..;

 

Capture.JPG

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω και άλλο ερώτημα,

αφού οι οδηγίες λένε πως η διαμόρφωση της βάσης του κτηματολογίου θα γίνει με βάση τα layer DGM_PROP_FINAL γιατί στην εφαρμογή αναφοράς εμφανίζει:

"Προεπισκόπηση σύγκρισης των γεωμετρικών στοιχείων του εισαχθέντος ηλεκτρονικού διαγράμματος με την τρέχουσα κτηματολογική βάση."

Στοιχεία σύγκρισης για την θεματική ενότητα: TOPO_PROP_NEW ή TOPO_PROP με τα γεωτεμάχια του Κτηματολογίου

Στοιχεία σύγκρισης για την θεματική ενότητα: DGM_PROP_FINAL με τα γεωτεμάχια του Κτηματολογίου

Επίσης όταν πρόκειται για ΤΔΓΜ που προσαρτάται σε δικόγραφα τι επιλέγουμε στο σύστημα, ΔΓΜ για εγγραπτέα πράξη ή ΔΓΜ για διόρθωση;

Απο αυτά που διαβάζω καταλαβαίνω μάλλον ΔΓΜ για διόρθωση ακόμα και αν είναι για δημιουργία νέου ακινήτου που συντίθεται απο όμορα γεωτεμάχια όπως το παράδειγμα που έβαλα.

Τέλος αναφέρει στις οδηγίες (στη ροη εργασιών) ότι πρώτα εκδίδουμε τον ΚΗΔ και μετά την αναφορά εφαρμογής. Προφανώς το διάγραμμα μας πρέπει να ταυτίζεται με αυτά που εμφανίζονται στην αναφορά εφαρμογής αλλιώς δεν είναι τεχνικά εφαρμόσιμη. Δεν είναι λίγο κουλό να εκδίδεις τον ΚΗΔ και μετά να ελέγχεις;

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα στην ομάδα. Θέλω να συντάξω τοπογραφικό για μεταβίβαση, το οποίο αποτελείται από δυο όμορα οικόπεδα και έχουν πάρει 2 διαφορετικούς αριθμούς ΚΑΕΚ. Στη προκειμένη περίπτωση συντάσσω ένα τοπογραφικό, στο οποίο δείχνω και τα 2 οικόπεδα σαν ένα η πρέπει να συντάξω 2 διαφορετικά τοπογραφικά για το κάθε οικόπεδο. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.