Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

Πρέπει να γίνει διόρθωση. Το συμβόλαιο το περιγράφει ενιαίο, χωρίς να περνάει δρόμος. Ο ιδιοκτήτης πριν από 10 χρόνια το δήλωσε στην αρχική υποβολή, και στις αναρτήσεις δεν ασχολήθηκε. Τώρα που πρέπει να γίνει γονική παροχή, είδα ότι πρέπει να διεκδικηθούν αρκετά κομμάτια από γείτονες & τον δρόμο, αλλά πρέπει και να αποποιηθεί και μια μεγάλη έκταση. Θα πάει με διαδικασία αγωγών.  Έχω κενά στο, που βασίζεται το κτηματολόγιο και ότι δρόμο βλέπει τον έχει βάλει δημόσιο;

Edited by aquar
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αφού ο δρόμος φαίνεται με ...ΕΚ..., είναι προφανές ότι το κτημ/γιο έχει δώσει 2 ΚΑΕΚ στο ακίνητό σου. Και, δυστυχώς, αφού ο δικός σου το άφησε, τώρα τρέχει και δεν φτάνει. Η διαδικασία διόρθωσης του δρόμου (από κ/χ σε δουλεία) είναι χρονοβόρα και, επί πλέον, απαιτεί σύμφωνη γνώμη του οικείου Δήμου.

 

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν έχει δώσει 2 ΚΑΕΚ, είναι λες και το κτηματολόγιο να έχει προσπαθήσει να χωρέσει όλους τους ιδιοκτήτες που βρίσκονται στην περιοχή, μέσα στα όρια της και ας μην έχει σχέση το χωράφι που δήλωσαν με την πραγματικότητα. Δίνω πλασματικά νούμερα, πες ότι το χωράφι είναι 4 στρέμματα, και στο κτηματολόγιο φαίνεται 5,5στρ. στο όνομά του και μέσα στον ΚΑΕΚ του, αμετάβλητα είναι τα 800τμ...αν δεν έχει ο δήμος κάποια απόδειξη οτι είναι δικός του δρόμος, τι θα επικαλεστεί; Ότι τάξανε δρόμο για ψήφους; Και ότι ροκανίζουν από αλλου κονδύλια για να στέλνουν το γκρειντερ να τον στρώνει που και που; Δεν με ενδιαφέρει επί της παρούσης εάν θα το δεχθεί ο δήμος ή όχι, αλλά αν θα πρέπει να δειξω δρόμο έστω και σαν δουλεία μέσα στο ΔΓΜ ή να μην του περάσω κάποιο layer κτηματολογίου από πάνω. 

Link to comment
Share on other sites

ειχες  .....στρ. δεν λες...σου παιρνει ο δρομος....τμ δεν λες

σου παιρνουν καποιοι....τμ δεν λες

και παιρνεις κι εσυ μια  "μεγαλη εκταση"

Οπότε,

- ή θα ξεκινησεις δικαστηρια  δεκαετιας..............

- ή θα ερθει ο ιδιοκτητης της "μεγαλης εκτασης" να σου ζητησει συναινεση για διορθωση, οπότε τα βρισκετε και με τους διπλανους που επηρεαζονται [ποιος κατεχει την "μεγαλη εκταση"?]

-ή θα περιμενεις να οριστικοποιηθουν οι  εγγραφες...

 

Link to comment
Share on other sites

Όπως με ενημέρωσε η υποθηκοφύλακας, μέχρι τέλος της χρονιάς, μπορείς να κάνεις αγωγές στα αγνώστου ιδιοκτήτη. Για τα υπόλοιπα (μου είπε) ισχύει, κανονικά η διαδικασία της αγωγής και μετά το πέρας του 2020. Και μια εικόνα της περιοχής. Το ροζ είναι αμετάβλητο, η διαγράμμιση αποποιείται, και το γκρι, διεκδικείται. Πάνω αριστερά από το ροζ είναι ο δρόμος. Όπως έγραψα και στο πρώτο μου μήνυμα, αυτός ο δρόμος δεν είναι αναγνωρισμένος. Δεν μου κάθεται καλά, όμως να τον κόψω έτσι στη μέση, γιατί όπως και να έχει είναι, δρόμος. Από την άλλη δεν θέλω να τον βαφτίσω δουλεία, γιατί δεν περιγράφεται στον τίτλο κτήσης. Δεν μπορώ και να το κόψω το χωράφι σε δυο μέρη.

dlt.jpg

Edited by aquar
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα έλεγα από την στιγμή που δεν περιγράφεται πουθενά δρόμος στα συμβόλαια σου, να προχωρήσεις την μεταβολή ώστε να εντάξεις τον δρόμο στην ιδιοκτησία σου. Μια δυσκολία θα υπάρχει σε αυτήν την μεταβολή, αλλά  αν δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο από πλευράς δήμου (που δεν θα υπάρχει), πιστεύω θα το πετύχετε.

Νομικά η έκταση του δρόμου ανήκει στον πελάτη σου. Στην πράξη, δεν θα αλλάξει τίποτα, καθώς για λόγους καλής γειτονίας φαντάζομαι θα συνεχίσει να αφήνει τους παρόδιους ιδιοκτήτες να περνάνε από τον "δρόμο".

Αν θέλουν οι παρόδιοι να κατοχυρωθούν, θα πρέπει να προβούν αναγκαστικά σε σύσταση δουλείας διόδου.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον Πολυτεχνίτη,

δείξε όλο το ακίνητο με τον δρόμο και διεκδίκησε το τμήμα του ΕΚ.

Στη συνέχεια ας κάνουν σύσταση δουλείας.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

καλημέρα μου βγάζει το εξής μήνυμα  

Οι συν/ντες του διαγράμματος δεν εμπίπτουν εντός των αναμενόμενων ορίων τιμών για το σύστημα ΕΓΣΑ’87

 

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε να κάνεις zoom extents να δεις μηπως υπαρχει σημειο σε x,y τοπικό, ή τσέκαρε αν όλο το σχέδιο σου εχει γινει εισαγωγη στο project, οχι στη θεση που θα επρεπε βασει x,y εγσα' 87

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, varxo said:

καλημέρα μου βγάζει το εξής μήνυμα  

Οι συν/ντες του διαγράμματος δεν εμπίπτουν εντός των αναμενόμενων ορίων τιμών για το σύστημα ΕΓΣΑ’87

 

Το πιθανότερο είναι ότι κατά την σχεδίαση σχεδίασες κάτι με πολύ μεγάλη διάσταση που βγαίνει εκτός Ελλαδικού χώρου.

Την είχα πατήσει και εγώ μια φορά σχεδιάζοντας ένα κύκλο με τεράστια ακτίνα, τον οποίο δεν τον έβλεπα καθόλου στην περιοχή του σχεδίου μου.

Zoom-Extent για να το βρεις και να το σβήσεις.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.