Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Παύλο καλησπέρα. Δεν προκύπτει από κάπου η υποχρέωση να αποτυπώνεται το περίγραμμα του γωτεμαχίου βάσει κτηματολογίου. Αυτό που πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά στις δηλώσεις του μηχανικού είναι ότι το γεωτεμάχιο εμπίπτει σε περιοχή λειτουργίας του κτηματολογίου και εμφανίζεται με ΚΑΕΚ τάδε. Επίσης δεν υπάρχει η υποχρέωση κατά την ηλεκτρονική υποβολή να έχεις το layer pst_kaek. Υπάρχει στη βάση του ΕΚ και στην αναφορά εφαρμογής βλέπεις τις αποκλίσεις.

Ο έλεγχος της συμβατότητας γίνεται μόνο για το εμβαδόν από τους νομικούς. Τώρα αν εσύ από τον έλεγχο που θα κάνεις δεις μεγάλες αποκλίσεις στη θέση, το σχήμα κτλ ή διαφορά στο εμβαδόν εκτός απόκλισης και κρίνεις ότι απαιτείται γεωμετρική μεταβολή, θα πρέπει να ενημερώσεις τους εμπλεκόμενους. 

Edited by MONOS
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Θα ήθελα αν δεν κουράζω να κάνω μια επιπλέον ερώτηση. Επιτρέπεται να κλικάρω  στον Layer manager "not plot" στα Layer topo_prop και bound_impl ώστε το pdf (και το φυσικά εκτυπωμένο σχέδιο) να μην έχει αυτά τα πάχη γραμμών που θα προκύψουν από τα δυο αυτά υποχρεωτικά πολύγωνα;Τα έχω ρυθμίσει να βγαίνουν στο ελάχιστο πάχος και με "ξεθώριασμα", αλλά επειδή στα όρια του οικοπέδου χρησιμοποιώ διακεκομμένη γραμμή, μου χαλάει την εικόνα του σχεδίου. 

Link to comment
Share on other sites

εκτιμώ ότι μας απασχολεί περισσότερο απο ότι πρέπει η ηλεκτρονική υποβολή, τα layers, τα πάχη ταυτόχρονα οι μελέτες (οι καλοπληρωμένες μελέτες του Εθνικού Κτηματολογίου) έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα.

Υπάρχουν λοιπόν αυξημένες απαιτήσεις για το δωρεάν κτηματολόγιο ( προκύπτει έμμεσα απο τα διαγράμματά μας) λες και οι υποβολές γίνονται σε φορείς που στελεχώνουν μη μηχανικοί. Ας ασχοληθεί και το Εθνικό Κτηματολόγιο 10 λεπτά με το κάθε διάγραμμα που υποβάλεται όχι όλα έτοιμα.......

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εκανα το εξής ερώτημα :
 
Ερωτώ εάν επιτρέπεται στο Τοπογραφικό Διάγραμμα που θα
  χορηγήσω στον συμβολαιογράφo μετά την απόκτηση ΚΗΔ ,
  να εχω παγώσει τα layer της ΕΚΧΑ , ώστε να μην εκτυπώνονται
  πολλαπλές γραμμές και να αλλάζει η εμφάνιση του σχεδίου ως
  πρός τα χρώματα.
  Μήπως θεωρηθεί οτι το Διάγραμμα δεν ειναι ταυτόσημο με αυτό
  που έχει πάρει ΚΗΔ ;
 
 και μου απάντησαν :
 Όχι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αρκεί να φαίνονται τα απαραίτητα στοιχειά του διαγράμματος.
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

"15. Τι σημαίνει η δήλωση «τα στοιχεία του υποβληθέντος διανυσματικού αρχείου είναι ταυτόσημα με αυτά του υποβληθέντος αρχείου εικόνας»

Με τη δήλωση αυτή ο συντάκτης μηχανικός επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει ασυμφωνία ανάμεσα στα χωρικά και περιγραφικά στοιχεία της εικόνας του διαγράμματος και στα στοιχεία που περιέχει το διανυσματικό αρχείο"

Από τις ερωτήσεις - απαντήσεις στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών διαγραμμάτων.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

19 ώρες πριν, Pavlos33 said:

Eυχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. ...

Μην αγχώνεσαι χωρίς λόγο.

Τα διαγράμματα για πράξεις, τα συντάσσουμε όπως πάντα. Αυτά που υποβάλλονται στη β.δ. για τον ΚΗΔ, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Κτηματολογίου. Πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, 

τα υποχρεωτικά layer πρέπει να υπάρχουν μέσα στο dxf που υποβάλλει κανείς. Σβηστά, παγωμένα ή μη εκτυπώσιμα δεν παίζει σημασία. Αρκεί να υπάρχουν για να μπορεί να τα "διαβάσει" το σύστημα και να γίνει δεκτό το αρχείο.

Στο εκτυπωμένο pdf μπορεί να φαίνεται ότι θέλετε.

Προσωπικά, το TOPO_PROP το εμφανίζω κανονικά ως αξονική γραμμή (δεν έχει πρόβλημα το σύστημα με το linetype αρκεί να είναι lw_polyline). Το PST_KAEK, ειδικά αν είναι συμβατό με τα πραγματικά όρια, δεν το εμφανίζω στο εκτυπωμένο γιατί νιώθω ότι θα γεννούσε πιο πολλές ερωτήσεις από πελάτες/συμβολαιογράφους από όσες θα έλυνε.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.