Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

Καλησπέρα, έχω μια περίπτωση ενός τοπογραφικού με 2 γειτονικά οικόπεδα...Σκέφτηκα να εμφανίσω στο ίδιο σχέδιο και τα 2 οικόπεδα...Στην υποβολή φαντάζομαι πως θα πρέπει να υποβάλω 2 φορές το τοπογραφικό, μια για κάθε οικόπεδο?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μπορείς να τα απεικονίσεις στο ίδιο σχέδιο. Κατά την υποβολή θα βάλεις τα περιγράμματα στα σχετικά layer. Το σύστημα διαβάζει τις 2 κλειστές polyline topo_prop και κατά τα στοιχεία γεωτεμαχίου σου βγάζει 2 σειρές. Αρίθμησέ τα ως οικόπεδο 1 και οικόπεδο 2 για να κάνεις την αντιστοιχία στο βήμα που θα ζητηθεί. Η υποβολή θα γίνει μια φορά, καθώς ο ΚΗΔ αφορά το τοπογραφικό διάγραμμα και όχι τα ακίνητα. Αυτό το μπερδεύουν κάποιες συμβολαιογράφοι και ζητάνε δυο ΚΗΔ κάτι που δεν είναι σωστό εφόσον τα ακίνητα αποτυπώνονται στο ίδιο τοπογραφικό.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω ότι το μπέρδεψε και προισταμένη Κτηματολογικού Γραφείου. Δεν καταχωρούσε συμβόλαιο αγοραπωλησίας 2 όμορων οικοπέδων επειδή είχε 1 ΚΗΔ.... Τραγικό. 

Link to comment
Share on other sites

On 22/10/2021 at 10:32 ΠΜ, zazeng said:


Εγώ τα χρεώνω έξτρα αυτά.

Εννοείται πως το λέμε εξ αρχής στον πελάτη ότι πρόκειται για επιπλέον εργασία και επιπλέον αμοιβή

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω συντάξει τοπογραφικό με τρία όμορα γεωτεμάχια εκτός οικισμού τα οποία ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη και είναι αυτοτελή. Ο ιδιοκτήτης θα κάνει διορθωτικό συμβόλαιο για μια μικρή μεταβολή επιφάνειας και γεωμετρίας στο ένα από τα τρία γεωτεμάχια. Κατά την διαδικασία υποβολής για λήψη ΚΗΔ μπορώ να σχεδιάσω στο topo_prop μόνο για το ένα γεωτεμάχιο ενδιαφέροντος και να το υποβάλλω ή θα πρέπει οπωσδήποτε να σχεδιάσω τρεις φορές (μια για κάθε ένα) στο topo_prop;

O λόγος της ερώτησης είναι καθαρά για διαχειριστικούς λόγους σύνταξης σχεδίων ώστε να μην έχω σχεδιαστικά 3 τοπογραφικά.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Σε τι φάση είναι το κτηματολόγιο στην περιοχή;

Αν έχει περάσει την ανάρτηση, λογικά κ βάση όσων έχω δει, η διόρθωση θα επηρεάσει και τα γύρω της. Αν όχι καλύτερα βάλε κ τα τρια σε ένα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.