Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα σας,
Θα ήθελα να ρωτήσω έαν σε περιόχη που υπάρχει κτηματολόγιο σε φάση προανάρτησης κατά την διαδικασία έκδοσης ΚΗΔ θα δείξω το πολύγωνο που υπάρχει στην θέαση με το καεκ του(διαφέρει απο το πραγματικό) με το layer PST_KAEK ή οχι επειδή δεν ειναι ακόμη σε τελικό σταδιο ;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων 
 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Το PST_KAEK εφαρμόζεται μόνο από το αντίστοιχο Κτηματογραφικό Διάγραμμα. Άρα ούτε στην προανάρτηση, ούτε και στην ανάρτηση.

Επίσης ΠΟΤΕ! δεν "τραβάμε" το PST_KAEK από τις θεάσεις ή το maps.gov.gr, καθότι οι γραμμές του ΚΔ έχουν πολλά περισσότερα δεκαδικά από τα αποσπάσματα.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, angusmacgyver said:

Το PST_KAEK εφαρμόζεται μόνο από το αντίστοιχο Κτηματογραφικό Διάγραμμα. Άρα ούτε στην προανάρτηση, ούτε και στην ανάρτηση.

Επίσης ΠΟΤΕ! δεν "τραβάμε" το PST_KAEK από τις θεάσεις ή το maps.gov.gr, καθότι οι γραμμές του ΚΔ έχουν πολλά περισσότερα δεκαδικά από τα αποσπάσματα.

Σωστό στο πρώτο σκέλος αφού δεν τίθεται θέμα ΚΑΕΚ σε προανάρτηση-ανάρτηση.
Δεν κατάλαβα όμως το δεύτερο σκέλος. Στα τυπωμένα ΚΔ έχουμε ακρίβεια 3 δεκαδικών. Μπορεί όμως ο πελάτης να το πάρει ΚΑΙ σε dxf οπότε το μεταφέρουμε αυτούσιο και δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν ξέρω αν εννοείς αυτό. Πάντως από το maps.gov.gr μπορείς να πάρεις συντ/νες πολυγώνου ΚΑΕΚ με 8 δεκαδικά. Εγώ πάντως όποτε χρειάστηκε να μεταφέρω πολύγωνο στο PST_KAEK, το έκανα από το αντίστοιχο dxf που είχα. Και δεν είχα (προφανώς) κανένα πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

17 ώρες πριν, PASOLE said:

Δεν κατάλαβα όμως το δεύτερο σκέλος

Το λέω για πολλούς λόγους (όχι προς το συνάδελφο ή κάποιον άλλον προσωπικά, αλλά) επειδή τελευταία το ακούω από πολλούς συναδέλφους ότι το κάνουν, θα εξηγήσω γιατί δεν πρέπει να παίρνεις το PST_KAEK από παλιά αρχεία αναδόχων ή από άλλες πηγές.

1ον, γιατί όταν βεβαιώνεις πάνω στο ΔΓΜ-Διόρθωσης για την αναφορά εφαρμογής (ειδικά όταν πάει δικαστήριο), θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι έχεις πάει όσο το δυνατόν "by the book".

2ον, γιατί όταν οι μηχανικοί του κτηματολογίου αντικαθιστούν τις παλιές με τις νέες γραμμές, κάποιες φορές μπορεί να τους ξεφύγουν και έχει τύχει να δω σε ΚΔ διπλογραμμές του PST_KAEK και του VST οι οποίες έχουν ξεμείνει από τις προηγούμενες, σε απόσταση μικρότερη των χιλιοστών και επομένως δε ξέρεις σε ποια να βασιστείς.

3ον, γιατί δε γνωρίζεις κάθε πότε (και αν) ανανεώνονται οι γραμμές του maps.gov.gr και στο μεταξύ μπορεί να έχει επέλθει γεωμετρική διόρθωση.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά δε γνωρίζω, αλλά το θεωρώ πολύ τραβηγμένο να ενημερώνεται σε real time. Θα το τσεκάρω και με κανά 2 υποθέσεις που έχω κάνει πρόσφατα.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα κατάλαβα τι εννοείς. Ότι μπορεί να έχει επέλθει κάποια μεταβολή και να μην έχει ενημερωθεί. Αυτό σωστό. Μια μικρή λεπτομέρεια : αυτό τσεκάρεται αυτόματα κατά την προεπισκόπηση της διαδικασίας έκδοσης ΚΗΔ, δηλαδή αν υπάρχει σημαντική απόκλιση. Και αναφέρομαι στο ανέβασμα Τ.Δ. για συμβόλαιο. Εκεί έχω την εξής απορία : περνάς εσύ το πολύγωνο του ΚΑΕΚ σύμφωνα με τις συντ/νες του Κ.Δ. που πήρες και που έχουν ακρίβεια 3 δεκαδικών. Στον έλεγχο προφανώς θα έχει διαφορά αφού στη Βάση του Κτηματολογίου έχει ακρίβεια περισσοτέρων ψηφίων. Η διαφορά είναι ανεκτή και το δέχεται; Λογικά ναι αφού δεν ενδιαφέρει τέτοια ακρίβεια κατά την έκδοση ΚΗΔ για μια π.χ. αγοραπωλησία. Εγώ πάντα το λαμβάνω ΚΑΙ σε dxf όπως είπα (μαζί με το έντυπο του Κ.Δ.) οπότε εξ' ορισμού δεν έχω πρόβλημα αφού είναι ακριβώς το ίδιο. Αν κάποιος όμως περάσει το πολύγωνο στο αντίστοιχο layer με τις αναγραφόμενες συντ/νες του επίσημου πρόσφατου Κ.Δ. που πήρε ο πελάτης του, τι γίνεται;

 

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά το layer του PST_KAEK η άποψη μου είναι η εξής:

Αν πρόκειται για ΔΓΜ που πάει είτε για εξωδικαστική διόρθωση ή για διόρθωση μέσω αγωγής, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ χρειάζεται το επίσημο Κτηματογραφικό Διάγραμμα για να υπάρχει και το αρχείο dxf. Ούτως ή αλλως το Κτηματογραφικό Διάγραμμα είναι στα απαιτούμενα δικαιολογητικά για διόρθωση γεωμετρικών στοιχείων, οπότε αναγκαστικά θα εκδοθεί και θα πληρωθεί.

Αν πρόκειται για απλό Τοπογραφικό Διάγραμμα που θα προσαρτηθεί σε συμβόλαιο, οι συντεταγμένες από το maps.gov.gr είναι ΟΚ. Υπάρχει απόκλιση στα δεκαδικά ψηφία του εμβαδού του τεμαχίου, αλλά δεν νοιάζεται κανένας. Θεωρώ πως το κόστος (σε χρήμα και χρόνο) για την έκδοση του Κτηματογραφικού Διαγράμματος είναι κρίμα να επιβαρύνει είτε τον μηχανικό είτε τον πελάτη, για κάτι που δεν έχει καμία πρακτική σημασία, πέραν του να ανεβάσει τα έσοδα του Κτηματολογίου.

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα συνάδελφοι. Προσπαθώ να φτιάξω ένα ΔΓΜ (για εγγραπτέα πράξη)για προσκύρωση μια εδαφικής λωρίδας δρόμου σε οικόπεδο. Πρόκειται να γίνει συμβόλαιο προσκύρωσης. Μήπως κάποιος συνάδελφος έχει αντιμετωπίσει  κάποια παρόμοια περίπτωση ? αν θέλει να μοιραστεί το dxf που υπέβαλε ,θα του ήμουν ευγνώμων  .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.