Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

σε περιοχή που η ανάρτηση έχει ξεκινήσει, το layer "PST_KAEK" θα περιλαμβάνει το polyline που περιγράφει την ιδιοκτησία, όπως έχει δηλωθεί στο Κτηματολόγιο. Σε περίπτωση που η δήλωση είχε γίνει παλιότερα χωρίς τοπογραφικό και τώρα τα νέα όρια είναι ελαφρώς διαφορετικά, θα βάλω στο PST_KAEK το polyline που βρίσκω για το ΚΑΕΚ από το maps.gov.gr και ως TOPO_PROP το polyline που προέκυψε από την επιτόπου μέτρηση;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.image.thumb.jpeg.117f3c33a9e5f7b0a5f11caf64527d9d.jpeg

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1 λεπτό πριν, MONOS said:

Όχι είναι προσωρινά τα στοιχεία κτηματογράφησης. Μόνο σε περιοχές που λειτουργεί το κτηματολόγιο.

Ωραία, σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,
δεν έχω εμπειρία σε ΔΓΜ, θα ήθελα να ρωτήσω που μπορώ να βρω τις ανοχές που υπάρχουν ούτως ώστε να μην απαιτείται η σύνταξη του.

Μου έτυχε μία ιδιάζουσα περίπτωση κατά την άποψη μου. Σε ακίνητο πράξης εφαρμογής, όπου στο κτηματολόγιο έχω 0,05 τμ διαφορά και 1 εκ. σε μία μόνο πλευρά, έχω μετάθεση του ακινήτου κατά 0,49 εκ. δυτικά και 0,42 εκ νότια.

Link to comment
Share on other sites

Η μετάθεση (γενικά) δεν αποτελεί λόγο σύνταξης ΔΓΜ. Αν πρέπει να γίνει κάποια διόρθωση, αυτή αφορά στην Π.Ε., οπότε καλύτερα να συνεννοηθείς με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου.

Όμως, διαφορές της τάξης που αναφέρεις είναι αστείες. Πώς είσαι σίγουρος ότι η δική σου μέτρηση είναι σωστή?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτό. Τα αφήνεις ως έχουν. Προφανώς το κτηματολόγιο εφάρμοσε πιστά την ΠΕ, αλλά αστόχησε λίγο στη μετατροπή από το σύστημα της ΠΕ στο ΕΓΣΑ 87.

Γενικά η ζώνη συμβατότητας για εντός σχεδίου περιοχές, είναι ένα offset 0,50μ της πολυγώνου του κτηματολογίου εσωτερικά και εξωτερικά. Αν το όριο σου είναιθ μέσα σε αυτή τη ζώνη, είσαι συμβατός και δεν απαιτείται διόρθωση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Είμαι κατά κάποιο τρόπο σίγουρος ότι οι δικές μου μετρήσεις είναι πιο σωστές καθώς έκανα αποτύπωση πάνω από 9 Ο.Τ. και κούμπωσα με το Πυκοδομημένο. Επίσης οι νέες οικοδομές 'παντρεύονται' πιο πολύ με εμένα (10 -20 εκ), παρά με το κτηματολόγιο. Υπάρχει κάπου νομοθεσία ή κάποιο υπόδειγμα?

Link to comment
Share on other sites

Αντιμετωπίζω και εγώ παρόμοιο πρόβλημα. Έχω μετακίνηση του οικοπέδου μου - μικρή στροφή για την ακρίβεια-και ελαφρώς διαφορετικά "σπασίματα- γωνίες" των ορίων μου σε σχέση με το κτηματολογικό διάγραμμα που απεικονίζεται ένα απλό παραλληλόγραμμο. Είμαι βέβαια οριακά εντός της ζώνης των 0,50 μ. εκατέρωθεν του ορίου που δίνει το κτηματολόγιο. Νομίζω ένας μπούσουλας που υπάρχει είναι το εγχειρίδιο «Οδηγία για την Αποτύπωση Γεωμετρικών Μεταβολών που αφορούν στα Κτηματολογικά Διαγράμματα» που υπάρχει στον παρακάτω σύνδεσμο του κτηματολογίου:  https://www.ktimatologio.gr/el/page/ktimatologio-se-leitoyrgia/horikes-metaboles

Ξέρετε αν υπάρχει κάποια νομοθεσία εκτός της συγκεκριμένης Οδηγίας για την ανεκτή απόκλισή μας (μετατόπιση-σχήμα-εμβαδόν) από το κτηματολόγιο?

Ευχαριστώ!

 

Link to comment
Share on other sites

Το άρθρο 13α, παρ. 1 και 2. του ν.2664/1998 είναι ό νόμος. Μετά πρέπει να βρεις τις αποφάσεις του ΟΚΧΕ, οι οποίες φυσικά δεν έχουν εκδοθεί ή εκδόθηκαν και ανακλήθηκαν. Θέλει λίγο ψάξιμο. Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχουν νομοθετημένες αποκλίσεις σημέρα, παρά μόνο κατά το στάδιο της κτηματογράφησης και μόνο όσο αφορά το εμβαδόν (κάτι που δεν εφαρμόζεται ποτέ κατά τα συμβόλαια).

Edited by Pavlos33
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, το πιο πιθανό είναι πως θα έχει απαντηθεί αλλά με γρήγορη αναζήτηση δεν το βρήκα. Όταν το περίγραμμα του ορόφου εξέχει σε σχέση με το περίγραμμα του ισογείου, στο layer bld του κτιρίου τί βάζουμε? Βάζουμε και τα δύο περιγράμματα ισογείου και ορόφου με κλειστές Polylines που ανήκουν στο layer bld ή βάζουμε το περίγραμμα κάλυψης δλδ στην περίπτωση μου ισόγειο+εξοχή του ορόφου?

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.