Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

On 15/9/2020 at 9:55 ΠΜ, MONOS said:

Καλημέρα, αν το εμβαδόν είναι εντός αποδεκτών αποκλίσεων κτηματολογίου και το σχήμα σου σχετικά ικανοποιητικό δεν χρειάζεται να πας σε διόρθωση ορίων. Άρα κάνεις ένα ΔΓΜ πράξης. Περνάς τα γνωστά layers των μετρήσεων σου και επί του TOPO_PROP συστήνεις τις δύο κάθετες στο layer VST. Για την ενημέρωση της χωρικής βάσης του κτηματολογίου περνάς και το PST_KAEK επί του οποίου περνάς και τις κάθετες στο VST_FINAL. Προφανώς λόγω μη απόλυτης ταύτισης του TOPO_PROP με το PST_KAEK η γραμμή που χωρίζει το γεωτεμάχιο σε κάθετες, θα πρέπει είτε να κοπεί είτε να εκταθεί προκειμένου να κλείνει στο PST_KAEK. Οι polylines VST επικαλύπτουν πλήρως το TOPO_PROP, ενώ οι polylines VST_FINAL, επικαλύπτουν πλήρως το PST_KAEK.

Πολύ ωραία και κατανοητά όλα αυτά. Ερωτήσεις

1. Στο εντυπο ( έγχαρτο ) ΔΓΜ , θα φαίνονται μόνο τα πραγματικά περιγράμματα των συστηνόμενων καθέτων και η πραγματική γραμμή διαχωρισμού των καθέτων ή και τα θεωρητικά VST_FINAL και LINE_XM_VST ?

2. Στους πίνακες συντεταγμένων των συστηνόμενων καθέτων ποιές θα βάλουμε  ?

Τις πραγματικές που μετρήσαμε ή τις θεωρητικές βάσει PST_KAEK ? Η μήπως και τα δύο

3. Αν οι κάθετες στο τοπογραφικό έχουν συσταθεί  ως Α,Β,Γ... , στο ΔΓΜ πρέπει να αριθμηθούν σε 1,2,3..  για να πάρει το ΚΑΕΚ την μορφη ΧΧΧ/1/  η το κάνουν μόνοι τους αυτό ?

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Για να μη μπερδευόμαστε:

1. Άλλο το περιεχόμενο (και η δομή) του ψηφιακού αρχείου, και άλλο του εντύπου σχεδίου. Τα layers που αναφέρεις αφορούν μόνο στο ψηφιακό. Στο έντυπο θα φαίνεται το περίγραμμα του Κτηματολογίου, το πραγματικό, και με διακεκομμένες γραμμές τα όρια μεταξυ καθέτων

2. Θα βάλεις τις πραγματικές και, σε επί μέρους πινακάκια, θα βάλεις τις συντ/νες των σημείων όπου τα όρια των καθέτων τέμνουν το περίγραμμα του Κτηματολογίου

3. Δεν αλλάζεις τίποτε (ως προς την αρίθμηση των καθέτων) σε σχέση με την πράξη σύστασης. Εδώ, βέβαια, μπορεί να υπάρχουν διαφορές μεταξύ αρχικής σύστασης και πραγματικότητας. Για το λόγο αυτό καλό θα είναι, πριν τη σύνταξη του τελικού σχεδίου, να συνεννοηθείς με συμβ/φο και υποθηκοφύλακα/κτηματοφύλακα

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ @tetris
Mια τελευταία διευκρίνηση / σύνοψη επί του ΔΓΜ για σύσταση καθέτων στην περίπτωση που υπάρχει εντός επιτρεπτών ορίων απόκλιση πραγματικού γεωτεμαχίου  από το ΚΑΕΚ.

Eτσι όπως τα λέμε , για κάθε μία  εκ των υπό σύσταση καθέτων θα πρέπει να έχω  στο εγχαρτο ΔΓΜ

1. Το πραγματικό πολύγωνο
2. Πίνακα συντεταγμένων πραγματικών σημείων

3. Το θεωρητικό πολύγωνο βάσει ΚΑΕΚ. ( αυτό που προκύπτει από το vst_final )
4.  Πίνακα συντεταγμένων θεωρητικών σημείων βάσει ΚΑΕΚ

5. Πραγματική διαχωριστική γραμμή
6. Πίνακα συντεταγμένων σημείων πραγματικής διαχωριστικής γραμμής

7. Θεωρητική  διαχωριστική γραμμή ( αυτή που προκύπτει από το line_xm_vst )
8. Πίνακα συντεταγμένων σημείων θεωρητικής διαχωριστικής γραμμής

Σωστά ?

Και ως  υπολογιζόμενο εμβαδόν πολυγώνου κάθετης από τις συντεταγμένες ποιο από όλα θα βάλω στο ΔΓΜ ?  το πραγματικό ή το θεωρητικό ?

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Εφόσον οι κάθετες είναι υπό σύσταση, οι μόνες γραμμές που θα φαίνονται στο (έγχαρτο) σχέδιο είναι το πραγματικό περίγραμμα του οικοπέδου και τα όρια των καθέτων (με διακεκομμένη γραμμή).

Πίνακες συντεταγμένων κορυφών θα φτιάξεις για το οικόπεδο και για κάθε κάθετη 

Επίσης, θα αναφέρεις τις συντεταγμένες των σημείων στα οποία τα όρια των καθέτων τέμνουν το περίγραμμα του Κτηματολογίου

Για πιο σίγουρα, συνεννοήσου με Συμβ/φο

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάδελφοι ερώτηση.. σε υποβολή ΔΓΜ βγάζει το παρακάτω μήνυμα.. σπάω το κεφάλι μου κάνω και ξανακάνω δοκιμές δεν μπορώ να το λύσω με τίποτα.. μήπως κανείς καμιά ιδέα? Τι είναι αυτή η συντεταγμένη που μου βγάζει από κάτω?

image.jpeg.7bea7899207b3c1f9291ea168c93ef84.jpeg

Link to comment
Share on other sites

6 ώρες πριν, tetris said:

Έλεγξε πάλι την κλειστή polyline του DGM_PROP_FINAL. Ίσως κάπου να έχει ξεφύγει από τα όρια του PST_KAEK

(στο σημείο που αναφέρει?)

Ευχαριστώ πολύ... Τελικά λύθηκε με τον εξής τρόπο: έβαλα όλα τα ΚΑΕΚ που είχα γραμμένα στα οικόπεδα στο layer 0 και μόνο αυτά που με ενδιέφεραν τα άφησα στο PST_KAEK..και άκουσον άκουσον λύθηκε ως δια μαγείας!! Και μετά από 4 ώρες που τις παίζαμε με το laptop τελικά ευχαρίστησα το θεό για ακόμα μια δημιουργική μέρα στη δουλειά που ασχολήθηκα με καθαρά μηχανικής φύσης θέματα και πήγα για ύπνο.. ευχαριστώ για την απάντηση και το χρόνο σου πάντως συνάδελφε! Καλή συνέχεια 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα. Ελπίζω η ερώτηση μου να μην εχει απαντηθεί παραπάνω- η αναζήτηση που έκανα δε μου έδωσε αποτέλεσμα.

Θέλω να παραδώσω Τοπογραφικό με ψηφιακή υπογραφή για να επισυναφθεί σε πράξη αναγνώρισης ορίων. Επομένως επί του τοπογραφικού φαίνονται δυο όμορα ακίνητα . Θα πρέπει να εκδόσω 2 ΚΗΔ , δηλαδή 1 για κάθε ακίνητο ή μπορώ επι ενός ψηφιακού τοπογραφικού να χρησιμοποιήσω 2 κλειστές topoprop   και να εκδώσω 1 ΚΗΔ? 

Ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

On 24/5/2022 at 12:42 ΜΜ, Polytexnitis said:

Κανονικά ένα ΚΗΔ αρκεί. Το ΚΗΔ σημαίνει Κωδικός Ηλεκτρονικού Διαγράμματος και αναφέρεται στο Διάγραμμα. Όπως ένα συμβόλαιο μπορεί να περιγράφει μέσα πάνω από 1 ακίνητα, ομοίως και ένα Τοπογραφικό Διάγραμμα μπορεί να αφορά 2 ή 3 ή 1000 ιδιοκτησίες. 

Στην πράξη, κάποιοι συμβολαιογράφοι και κάποιοι προισταμενοι Κτηματολογικών γραφείων δεν καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν και ζητούν ξεχωριστό ΚΗΔ για κάθε ακίνητο, οπότε για να τελειώνεις, ανεβάζεις 2 φορές το ίδιο ακριβώς πράγμα ώστε να πάρεις 2 ΚΗΔ.

 

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.