Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Kυκλοφορητής boiler


Dimitris_81

Recommended Posts

Καλήμερα,

έχω μια ερωτηση. Στο σπίτι που νοικιάζω έχει boiler (στο υπ'ογειο) με συλλέκτη και κυκλοφορητή. Πρόσφατα κάηκε ο κυκλοφορητής και ήθελε αντικατάσταση. Ο ιδιοκτήτης μου ζητησε τα λεφτά γιατί λέει εγώ το χρησιμοποιώ. Δεν είχε γίνει ποτέ έλεγχος από τον ιδιοκτήτη ουτε στον κυκλοφορητή ουτε για αντιψυκτικό. Τελικά τον άλλαξε αλλά μου ζητάει κάθε χρόνο να του κάνω συντήρηση εγώ πλέον. Ο υδραυλικός τοποθέτησε έναν wilo είναι καλός? Και αν εγώ πληρώνω τη συντήρηση ποιος πληρώνει πιθανή ζημιά? Δλδ αν κάηκε από υπερφόρτωση του ρεύματος πχ φταιώ εγώ? Σκέφτομαι να ρωτήσω δικηγόρο να μου φτιάξει ένα χαρτί ώστε να το υπογράφει και ο υδραυλικός και ο ιδιοκτήτης. Η νομοθεσία τι λέει για τέτοιες περιπτώσεις?

ευχαριστω

 

 

(1) Το κείμενο της δημοσίευσης  πρέπει να είναι τονούμενο. Κάνε επεξεργασία και διόρθωσε το, διαφορετικά θα επέλθει διαγραφή του θέματος.

(2) Ενημέρωσε τη συντονιστική ομάδα αν δεν είσαι ιδιώτης να μεταφερθεί το μήνυμα στη σωστή θεματική ενότητα (έχεις ποστάρει στην ενότητα ιδιωτών)

Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής   για να έχεις μια απρόσκοπτη συμμετοχή στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Dimitris_81
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 22/7/2018 at 9:50 ΠΜ, Dimitris_81 said:

Καλήμερα,

έχω μια ερωτηση. Στο σπίτι που νοικιάζω έχει boiler (στο υπόγειο) με συλλέκτη και κυκλοφορητή. Πρόσφατα κάηκε ο κυκλοφορητής και ήθελε αντικατάσταση. Ο ιδιοκτήτης μου ζητησε τα λεφτά γιατί λέει εγώ το χρησιμοποιώ. Δεν είχε γίνει ποτέ έλεγχος από τον ιδιοκτήτη ουτε στον κυκλοφορητή ουτε για αντιψυκτικό. Τελικά τον άλλαξε αλλά μου ζητάει κάθε χρόνο να του κάνω συντήρηση εγώ πλέον. Ο υδραυλικός τοποθέτησε έναν wilo είναι καλός? Και αν εγώ πληρώνω τη συντήρηση ποιος πληρώνει πιθανή ζημιά? Δλδ αν κάηκε από υπερφόρτωση του ρεύματος πχ φταιώ εγώ? Σκέφτομαι να ρωτήσω δικηγόρο να μου φτιάξει ένα χαρτί ώστε να το υπογράφει και ο υδραυλικός και ο ιδιοκτήτης. Η νομοθεσία τι λέει για τέτοιες περιπτώσεις?

καθώς επίσης τι αναλαμβάνει ο ιδιοκτήτης και τι ο νοικάρης.

ευχαριστώ

 

 

Edited by Dimitris_81
Link to comment
Share on other sites

σε γενικές γραμμές ο ενοικιαστής είναι υπεύθυνος για την συντήρηση και για ότι καταστρέψει ...

ο ιδιοκτήτης οφείλει να αντικαταστήσει ότι χαλάσει από φυσική φθορά.

Άρα καλώς πλήρωσε αυτός την αντικατάσταση και καλώς σου ζητάει να αναλάβεις την συντήρηση που δεν έκανες !

Ο wilo είναι καλός, τη ζημιά την πληρώνει ο ιδιοκτήτης ... και από βαθιά γεράματα να κάηκε ο κυκλοφορητής πάλι ο ιδιοκτήτης πληρώνει.

Μιλάω από εμπειρίας ... εννοείται προτείνω να μιλήσεις και με δικηγόρο !!!!

(τα παραπάνω ισχύουν βέβαια εφ' όσον δεν είχατε συμφωνήσει κάτι άλλο στο ιδιωτικό συμφωνητικό της μίσθωσης)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Επανέρχομαι στο θέμα του κυκλοφορητή. Το καλοκαίρι κάηκε ο κυκλοφορητής. Τον άλλαξε ο ιδιοκτήτης. Μέχρι τώρα όλα καλά. Εδώ και 2-3 ημέρες που έχει συννεφιά ανάβω το θερμοσίφωνα με την αντίσταση. Το θέμα είναι ότι το νερό κρυώνει αφού ο κυκλοφορητής στέλνει το ζεστό νερό στην ταράτσα που είναι ο συλλέκτης. Η διαφορά θερμοκρασίας έχει ρυθμιστεί στο 8-10 βαθμούς μεταξύ συλλέκτη & boiler. Υποθέτω ότι για κάποιο λόγω (ξαφνικά) κάτι έχει γίνει με τις θερμοκρασίες. Ο κυκλοφορητής είναι wilo και ο αυτοματισμός charmeg. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει που μπορεί να οφείλεται αυτό??? 

Link to comment
Share on other sites

Ελέγχεις τις ρυθμίσεις του αυτοματισμού.

Αν δεν έχεις manual, το βρίσκεις από google!

Αν η εξωτερική θερμοκρασία πέσει πολύ χαμηλά, υπάρχει περίπτωση να στέλνει ζεστό νερό ο controller για να μη παγώσει το νερό στον συλλέκτη (αυτό κανονικά διαρκεί ελάχιστα λεπτά της ώρας, αν διαθέτει τέτοια λειτουργία ο controller).

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Τον είχα κλείσει κι εχθές το πρωί τον άνοιξα. Σήμερα το πρωί δούλευε ο κυκλοφορητής έχοντας κρυώσει τελείως το νερό του θερμοσίφωνα. 

ο controller δείχνει να δουλεύει κανονικά. Δε βγάζει κάποιο σφάλμα. 

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν εχθές τον είχα κλείσει, σήμερα τον άνοιξα η θερμοκρασία στο συλλέκτη ήταν 100 βαθμοί στο καζάνι 25. κατέβασε νερό και η θερμοκρασία στο συλλέκτη έπεσα στους 42 βαθμούς το καζάνι ανέβηκε στους 30. Η διαφορά θερμοκρασίας έχει ρυθμιστεί στους 10 βαθμούς το θέμα είναι ότι εδώ και 2 ώρες δεν έχει σταματήσει να δουλεύει ο κυκλοφορητής και η διαφορά θερμοκρασίας είναι στους 12-13 βαθμούς. Οι ρυθμίσεις είναι σωστές γιατί πριν 1 εβδομάδα περίπου άνοιγε κι έκλεινε κανονικά.

Συνήθως έπεφτε η θερμοκρασία και μόλις εμφανιζόταν η διαφορά των 10 βαθμών κατέβαζε νερό.

 

Οι διαδοχικές δημοσιεύσεις στο ίδιο θέμα απαγορεύονται. Τα μηνύματά σου έχουν συγχωνευτεί. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

On ‎29‎/‎12‎/‎2018 at 2:30 ΜΜ, Dimitris_81 said:

 Η διαφορά θερμοκρασίας έχει ρυθμιστεί στους 10 βαθμούς το θέμα είναι ότι εδώ και 2 ώρες δεν έχει σταματήσει να δουλεύει ο κυκλοφορητής και η διαφορά θερμοκρασίας είναι στους 12-13 βαθμούς.

Αυτό που αναφέρεις σαν "θέμα" είναι η φυσιολογική λειτουργία, και πρέπει να συμβαίνει όσο υπάρχει ηλιοφάνεια.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή να κυκλοφορεί το νερό και να κρυώνει το νερό του θερμοσίφωνα?? Τώρα που δεν έχει ήλιο πάλι κυκλοφορεί το νερό. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι το ζεστό νερό ανεβαίνει πάνω. Δεν κόβεται η λειτουργία του κυκλοφορητή.

Είτε ο αισθητήρας θερμοκρασίας έχει κάποιο θέμα είτε ο 4 μηνών κυκλοφορητής

ο Κυκλοφορητής μόλις φτάσει η διαφορά θερμοκρασίας 10 βαθμών κατεβάζει νερό και σταδιακά η διαφορά αυτή μειώνεται αφού μπαίνει κρύο νερό και σταματάει ο κυκλοφορητής.

 

Οι διαδοχικές δημοσιεύσεις στο ίδιο θέμα απαγορεύονται. Τα μηνύματά σου έχουν συγχωνευτεί. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.