Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ανανέωση Πυρασφάλειας σε χώρο συνάθροισης κοινού


iero4

Recommended Posts

Γειά σας συνάδελφοι, είμαι νέος μηχανικός και έχω αναλλάβει την ανανέωση του πιστοποιητικού πυρασφάλειας σε 2 κατασκτήματα (snack bar). Ρώτησα στην πυροσβεστικη υπηρεσία να μου πουν την διαδικασία και τα δικαιολογιτικά που χρειάζεται. Μου δώσανε υπεύθυνες δηλώσεις που θα χρειαστούνε οι οποίες όμως είναι για ενοικιαζόμενα δωμάτια με το πρόσχημα οτι είχε χαλάσει ο εκτυπωτής τους.

 

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση ξέρω οτι χρειάζεται εξουσιοδώτηση του ιδιοκτήτη προς εμένα, ένα παράβολο 10 ευρώ, το τιμολόγιο αγοράς των πυροσβεστήρων, μία υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και μία του μηχανικού.

 

Θα ήθελα να ρωτήσω: Η υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να κάνω εγώ και ο ιδιοκτήτης είναι αυτή του νόμου Ν.1599/1986?

 

Επείσης, ο ιδιοκτητης έχει αλλάξει οπότε λογικά χρειάζομαι και το συμβόλαιο?

 

Και τέλος, το προηγούμενο πιστοποιητικό έχει λήξει πρίν σχεδόν ένα χρόνο. Θα χρειαστεί καινούργια μελέτη?

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ελπίζω οι απαντήσεις σας να βοηθήσουν και άλλους νέους μηχανικούς.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.Αν και νέα μηχ. έχω 2-3 εμπειρίες πάνω στο θέμα.Οτι γνωρίζω θα σου πω.

Σε αυτές τις περιπτώσεις αλλαγής ιδιοκτήτη αυτό που γίνεται ουσιαστικά είναι ανανέωση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.Αυτό υπηρεσιακά το διαχειρίζονται οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου.Άνάμεσα στα λοιπά δικαιολογητικά που ζητάνε τα οποία μπόρω να στα πω αναλυτικά αν θές, ζητάνε και πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Το παράβολο που μου αναφέρεις και την εξουσιοδότηση δεν τα έχω ξανακούσει.

Πιστοποιητικό

Η πυροσβεστική θέλει μόνο να καταθέσεις την μελέτη. Αφού την εγκρίνει και σου στείλουν ειδοποίηση ότι έχει εγκριθεί ο ιδιώτης εφαρμοζει στο κατάστημα ότι προστάζει η μελέτη σου.Ξαναπάς πυροσβεστική έχοντας μαζί σου.α)Υπογεγγραμένη δήλωση από σένα σαν μηχανικό ότι όλα τοποθετήθηκαν και λειτουργούν κανονικά.Στο ίδιο έντυπο θα βάλεις να υπογράψει ο μηχανολόγος που γέμισε και τοποθέτησε τους πυροσβεστήρες μην το ξεχάσεις για το δικό σου καλό!!!β)Υπογεγγραμένη δήλωση από τον ιδιώτηότι όλα τοποθετήθηκαν και λειτουργούν κανονικά. Τιμολόγια αγοράς όλων των παραπάνω.Κι έτσι θα λάβεις το νέο πιστοποιητικό πυρασφάλειας.Μου φαίνεται δύσκολο να αποδεχτούν το παλιό γιατί από ότι ξέρω οι απαιτήσεις ήταν άλλες παλιότερα εξάλλου για πόσο παλιό μιλάμε??

 

Τα έντυπα που μου λες ότι σου έδωσαν είναι τυποποιημένα κ τα παίρνεις αποό την πυροσβεστική δεν είναι απλές υπέυθυνες δηλώσεις...

Υπάρχουν κι ένα σωρό άλλα που θα ζητήσουν από τον ιδιοκτήτη όταν πάει στο δήμο με το πιστοποιητικό έτοιμο.Αν ξαναχρειαστείς ρώτα με..

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ...ομολογώ οτι μπερδεύτικα λίγο. Θα επικοινωνήσω αύριο με την Π.Υ. για να τους ξαναρωτήσω γιατί υποπτεύομαι πως έχουν αλλάξει λίγο τα πράγματα...

Link to comment
Share on other sites

δεν χρειάζεται νέα μελέτη. απλά ζητάς ανανέωση του παλιού πιστοποιητικού στη νέα επωνυμία προσκομίζοντας και το μισθωτήριο με το οποίο επιβεβαιώνεις τη νέα επωνυμία. νέα μελέτη χρειάζεται μόνο στην περίπτωση που έχουν γίνει αλλαγές στους χώρους ή στις ποσότητες υγραερίου που πιθανόν χρησιμοποιεί η επιχείρηση. τα λοιπά δικαιολογητικά είναι αυτά που αναφέρεις, δηλαδή οι υπ. δηλώσεις ιδιοκτήτη - μηχανικού, τιμολόγιο αναγόμωσης και δήλωση, απόδειξη για το βιβλίο και εξουσιοδότηση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.