Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δωρεάν διάθεση Ευρωκωδίκων & Προσαρτημάτων τους


 
Georgios Anamateros

Recommended Posts

Φαίνεται ότι κάποια ιστοσελίδα αγόρασε τα δικαιώματα των ΕΚ και πολλών άλλων κανονισμών και τα δημοσίευσε. Νομίζω ότι δεν είναι και τόσο νόμιμο όλο αυτό και σίγουρα το περίφημο κειμενάκι δεν είναι επίσημο ή των ΕΚ. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι κανονισμοί είναι εδώ.

Πάντως σε τι ακριβώς ακυρώνομαι και μου βάζετε το -1 ? Τι δεν ισχύει από αυτά που λέω ?

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

On 14/10/2020 at 6:48 ΜΜ, tetris said:

Από τη στιγμή που (παρά την ανάρτηση του lamlos) εξακολουθείς να εμμένεις στα ίδια, ενισχύεις την άποψη ότι η διαφωνία σου έχει να κάνει με το ότι φοβάσαι (αν επιτραπεί η δωρεάν διάθεση) πως πιάστηκες κορόϊδο που τα πλήρωσες. 

Αυτή είναι η ουσία της άποψής σου, κι όλα τα υπόλοιπα είναι περιτύλιγμα... 

Εσύ είσαι μεγάλο πνεύμα συνάδελφε. Αδικείσαι !

Παράθεση

 

είσαι και τεμπελάκος :mrgreen:

από πολύ πρόχειρη έρευνα

https://www.phd.eng.br/wp-content/uploads/2015/02/en.1996.1.1.2005.pdf

 

Συνάδελφε, δεν γνωρίζω για τα πνευματικά δικαιώματα του michanikos.gr, αλλά το link δεν είνια επίσημη σελίδα για αγορά των Eurocodes και κανονικά το link πρέπει να σβηστεί από την διαχείριση. Eπίσης δεν είναι οι τελευταίοι Ευρωκώδικες και αυτό θέτει σε κίνδυνο τις μελέτες.

Με τέτοιες σκέψεις και ιδεές βάζετε σε κίνδυνο συναδέλφους αλλά και διαχειριστές και ιδιοκτήτες των sites.


 

Edited by Steelman
  • Like 1
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

On 15/10/2020 at 6:20 ΜΜ, nik said:

Νομίζω ότι δεν είναι και τόσο νόμιμο όλο αυτό

Στο about του public.resource.org λέει ότι έχουν διαμάχη με την astm (american society for testing and materials για τους... τεμπελακους!!), και απότι βλέπω δεν τους λες κ "κάποιο" σάιτ, όπως το λινκ που έβαλε ο τετρις.

Πάντως ευχαριστούμε για το λινκ!! Κ html να παίρνουμε κ τα σχηματάκια άνετα!!

Εγώ αν κ διαφωνώ με αυτά που λες, σου πάτησα like, γιατί τουλάχιστον κρατάς ένα λέβελ.

Το λινκ του τετρις βγαίνει πρώτο πρώτο στο google αν γράψεις ec τάδε τάδε pdf, οπότε Άνθρωπε από Ατσάλι, δεν νομίζω ότι τρέχει κ τπτ που το πόσταρε. Σιγά το μυστικό! Έχει και αυτό ακριβώς το ίδιο κείμενο με του lamlos, στο λινκ του Νικ αντί για edict of government λέει preamble. @lamlos θα ήθελα πολύ να μας ξαναθυμηθείς και να μας ξεκαθαρίσεις την κατάσταση. EDIT: και στο resource.org στα pdf το ίδιο έχει.

Επιπλέον Ατσαλένιε _είναι_ οι τελευταίες εκδόσεις, έχω αγορασμένη την έκδοση για 'μοναχικό' μελετητή από τον ΕΛΟΤ και κατεβάζω αυτά για το κινητό κ γιατί καταλαβαίνω καλύτερα το αγγλικό κείμενο (go figure...). Μερικά μέρη τα έχω ξεκοκκαλίσει, δεν έχω βρει καμμία διαφορά.

Στη διαφωνία είμαι υπέρ της ανοιχτής διάθεσης φυσικά, όχι μόνο των τελικών κανονισμών αλλά και όλης της έρευνας που οδηγεί στην κάθε έκδοση. Στο CIDECT, παρεπιπτόντως, θα βρείτε καταπληκτικά κείμενα πάντως, για όσους κάνουν κοιλοδοκούς.

Σε ένα τόσο σοβαρό επιστημονικό αντικείμενο, ο ελιτισμός κ η "μπίζνα" δεν έχουν θέση.

Αν έχεις τη θέση που λέει η υπογραφή σου, κρίμα που τα λες αυτά. Από την άλλη μπράβο σου υπερασπίζεσαι το πόστο σου κ τα συμφέροντα σου, τα αφεντικά θα είναι πολύ περήφανα. Εγώ σαν μελετητής ντρέπομαι που τα διαβάζω (νταξει δε κοκκινίζω κιόλας, τα χω ξανακούσει).

Θεωρώ την όποια περαιτέρω συζήτηση για το θέμα ανούσια. (Αν κ την παρακολουθώ με ενδιαφέρον κυρίως ανθρωπολογικό).

Και για ένα ακόμα λόγο (είναι ανούσια) είναι απίθανο να αλλάξει κάτι, τουλάχιστον μέχρι να έχουμε νέα από τη κόντρα resource.org-astm. (το οποίο Νικ μας δείχνει ότι δεν είναι όλα ένας νεοφιλελεύθερος μονόδρομος, εκτός κ αν το επιλέγεις), αλλά καλά (sic) τα ψέμματα, είναι πολλά τα λεφτά Άρη.

Δεν είμαι σίγουρος βέβαια ότι ο στόχος που πουλιούνται είναι το κέρδος (καλό είναι πάντα ένα εξτραδακι, αλλά το τεχνητό barrier to entry (κ για μηχανικούς κ για προγραμματιστές που θέλουν να ασχοληθούν). Μη μαζευόμαστε κ πολλοί, χαλάει η μοιρασιά!

Τα μικρά γραφεία δυστυχώς βάλλονται από παντού, σε σημείο που πλέον νομίζω κάτω από 4 άτομα γραφείο δεν την παλεύει. Αυτό μικραίνει το κόστος, το οποίο μπορείς να το μοιραστείς κ με άλλα γραφεία, αρκεί να βρεις κάποιον να κάνει printscreen 8.500 σελίδες....

Ξέρω ξέρω είναι παράνομο, το ίδιο κ η απαγόρευση της ελεύθερης κυκλοφορίας της γνώσης, η οποία για να παραχθεί χρηματοδοτείται από την ένωση, λέμε εμείς.

Εσείς τα πόστα σας κ εμείς τα δικά μας.

Αυτά, σόρι για το σεντόνι, δεν έχω να πω κάτι άλλο επί του θέματος.

Φιλάκια σε όλους, συνεχίστε τον καυγά έχει πολύ πλάκα!

Edited by zazeng
Link to comment
Share on other sites

6 ώρες πριν, zazeng said:

Δεν είμαι σίγουρος βέβαια ότι ο στόχος που πουλιούνται είναι το κέρδος (καλό είναι πάντα ένα εξτραδακι, αλλά το τεχνητό barrier to entry (κ για μηχανικούς κ για προγραμματιστές που θέλουν να ασχοληθούν). Μη μαζευόμαστε κ πολλοί, χαλάει η μοιρασιά!

Ντάξει, αυτό είναι ξεκάθαρο. Αλλά ένα τέτοιο φίλτρο και στο συγκεκριμένο αντίτιμο μάλλον τα μικρά γραφεία προστατεύει παρά τις μεγάλες εταιρείες. Τα μικρά βέβαια γραφεία που επενδύουν στη στατική τους εξειδίκευση.

Γενικά, από όσους υπερασπίζονται τη δωρεάν διανομή πόσοι πραγματικά ζουν από τους ευρωκώδικες και πόσοι το σκέφτονται ακαδημαϊκά;

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

16 λεπτά πριν, georgios_m said:

φίλτρο

Το σκεφτόμουν κ γω αυτό που λες και δεν έχεις άδικο, ένα φιλτρο, θωρητικά, κάνει καλό στον κλάδο.

Αλλά,

1) Ξέρω πολύ καλύτερους μελετητές από μένα, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στο κείμενο κ βασίζονται στο implementation του κάθε προγράμματος για την ασφάλεια της υπογραφής του. Τα οποία εδώ που τα λέμε τα βασικά κάνουν, όχι παπάδες. Κ δε μιλάω για το fespa. Βάλε μια σύνθετη διατομή στο robot κ διάβασε προσεκτικά το τεύχος...

Κρίμα δεν είναι αυτοί οι άνθρωποι να μην έχουν πρόσβαση, όπου θελουν, όσο θέλουν, οπότε θέλουν;

Δε σε κάνει καλύτερο μηχανικό ο κανονισμός αυτός, αλλά ένας σοβαρός κ αφοσιωμένος μελετητής μπορεί να βρει τα εργαλεία σε αυτόν να κάνει παπάδες. Να μελετήσει δλδ το οτιδήποτε.

2) Από την άλλη έχουμε τον κάθε κατσαπλιά που με ένα μαύρο κουτί που λέγατε προηγουμένως πουλάει στατικά με το κιλό, ο οποίος χέστηκε για την όλη συζήτηση.

Οπότε κάνει τίποτα αυτό το φίλτρο;

Πραγματικά πιστεύω ότι είναι μια νεοφιλελεύθερη κοτσάνα όλο αυτό. Ποιμενική λογική από τα βοσκοτόπια της Μογγολίας το 4.000πχ. Τα ίδια λέγανε και για το open source στα 90s κ δες τώρα που είναι το software industry, χάρη στο άνοιγμα αυτό.

Η γνώση κ οι ιδέες δεν είναι φράγκα, όσο τις μοιραζόμαστε πολλαπλασιάζονται και βελτιώνονται, δεν λιγοστεύουν.

Όντως για κάποιον αποφασισμένο, ακόμα κ για ένα άτομο, η σόλο έκδοση δεν έχει απαγορευτικό κόστος και σαν χρήστης το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους. (Μετά το γ@μ#στ€ρό λινκ του Νικ βέβαια... ακονίστε τα αγγλικά σας!)

Θενκς για τη σοβαρή απάντηση, μεγαλύτερο πρόβλημα θεωρώ τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε, τις τιμές κ την ποιότητα τους παρά αυτό.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@zazengΑν θες γίνε πιο συγκεκριμένος σχετικά με το τι θα ήθελες να σας ξεκαθαρίσω, για να μην μαντεύω και χαλάω την ροή της ωραίας σας (μας) συζήτησης. (εκτός κι αν καλύπτεσαι από τα ακόλουθα)

Το θέμα νομίζω με το κειμενάκι έχει εξαντληθεί προς το παρόν και με την επερχόμενη αναθεώρηση των Ευρωκωδίκων (μέσα στο 2022 νομίζω) εδώ θα είμαστε και θα τα ξαναλέμε - πιο ζωηρά -.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι η έρευνα θα πρέπει να πληρώνεται αλλά όταν ένα κείμενο γίνεται υποχρεωτικό σε μια χώρα (αποφασίζει το κράτος γι' αυτό), θα πρέπει να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους μελετητές (λ.χ. αγορά σε επίπεδο κράτους και δωρεάν διανομή - ή όποια άλλη φαεινή με περισσότερο ζουμί για όλους -  δυνητικά όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα σχεδιασμού, αποτίμησης, ενίσχυσης της κατασκευής τους με σύγχρονα μέσα). Υπάρχει βέβαια και η λογική του φίλτρου που αναφέρεται παραπάνω, με την οποία δεν συμφωνώ και την θεωρώ βασικό υπεύθυνο των μαύρων κουτιών κλπ. Αντιθέτως, το φίλτρο στα προσόντα του μελετητή δεν θα ήταν άσχημη ιδέα - αφού βλέπω ότι υπάρχει γενικότερα διάθεση για φιλτραρίσματα -.

Τέλος, σε επίπεδο έρευνας - πιστεύω - ότι περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν εργασίες με αποτελέσματα άλλων ερευνητών - σε παρεμφερές αντικείμενο - , αν είναι πειραματική η έρευνα θα έλεγα και τα διάφορα πρότυπα με τα οποία τυποποιείται μια δοκιμή - ας το θεωρήσουμε άτυπη συμφωνία μεταξύ ερευνητών -, οπότε αυτά ΝΑΙ, θα πρέπει να πληρώνονται από τον κάθε επίδοξο ερευνητή. Άλλωστε, οι κανονισμοί είναι γνώση που έχει ήδη αποκτηθεί και δεν ενδιαφέρει και τόσο ερευνητικά (αυτή είναι η μισή αλήθεια).

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@lamlos..... ❤️ χαχαχααχ

Απλά ήθελα να μας πεις αν έχεις καμμία καλύτερη ιδέα για την προέλευση του κειμένου, γιατί κ εγώ κατά τα άλλα θα μπορούσα αν ήθελα να κάνω ένα printscreen τα pdf μου να τους βάλω μια στρογγυλή σφραγίδα και ένα κείμενο που να λέει "εγώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο όνομα της ανάπτυξης..." και να τα μοιράζω.
Αν και για να είναι στο resource.org και στο archive.org δεν πρέπει να είναι λοβιτούρα.

Κατά τα άλλα δεν συμφωνούμε στα σημεία, ούτε χρειάζεται, αλλά ναι μια πιστοπόίηση θα λειτουργούσε όντως σαν φίλτρο και θα γλυτώναμε από τους κατσαπλιάδες που φέρνουν καταστροφή κ μόνο.

Η έρευνα προφανώς θα πρέπει να πληρώνεται, επίσης δεν νομίζω ότι όσοι συμμετέχουν στη συγγραφή των ευρωκωδίκων έχουν παράπονο μισθολογικά.

Αυτά τέλος η πολυλογία.

Σας αφήνω με την πρώτη ρύθμιση της δουλειάς μας από τον κο Χαμουραμπί.

Αν ένας χτίστης χτίσει ένα σπίτι και η κατασκευή του δεν είναι στέρεα, και το σπίτι που έχτισε γκρεμίστηκε προκαλώντας τον θάνατο του ιδιοκτήτη, ο χτίστης θα θανατωθεί.

Αν προκαλέσει τον θάνατο του γιού του ιδιοκτήτη, θα θανατωθεί ο γιός του χτίστη.

simple no? (και σε ανοιχτή θέα παρακαλώ)

Code-de-Hammurabi-1.jpg

 

Edited by zazeng
Link to comment
Share on other sites

On 17/10/2020 at 8:34 ΠΜ, zazeng said:

Αν έχεις τη θέση που λέει η υπογραφή σου, κρίμα που τα λες αυτά. Από την άλλη μπράβο σου υπερασπίζεσαι το πόστο σου κ τα συμφέροντα σου, τα αφεντικά θα είναι πολύ περήφανα.

🤣🤣🤣

Συνάδελφε με κάνεις και γελάω. Όταν διαβάζω λέξεις όπως τα "αφεντικά" καταλάβαίνω ότι έπεσα σε περίπτωση.
Τώρα για τα υπόλοιπα δεν έχει νόημα. 

Να γνωρίζεις ότι η γνώση πληρώνεται, αλλιώς και στα φροντιστήρια δεν θα πληρώναμε αλλα και κανείς από εμάς δεν προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες.

Οι Ευρωκώδικες είναι εργασία πολλλών έτων όπως και έρευνας και πολύ απλά πρέπει να πληρωθεί. 

 

Edited by Steelman
  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

Χαχαχα, δε θα διαφωνήσω για το περίπτωση, ούτε στο ότι έχει κάποιο νόημα η συζήτηση, σε τέτοιο λεβελ πόρωσης.

Η γνώση κ πληρώνεται κ χαρίζεται, υπάρχουν κ τα δύο. Κατά τη γνώμη μου το πρώτο είναι κοντόφθαλμη στρατηγική κ το πληρώνουμε περισσότερο σαν κλάδος (δες κατσαπλιάδες  με μαύρα κουτιά).

Τεσπά, αυτά από μένα, όπως είπα δεν έχω να πω κατι άλλο, ήδη επαναλαμβάνομαι, σου έβαλα κ θετικό ψηφαλάκι έτσι γιατί με έφτιαξες με το περίπτωσή :)

Τεχνικά πάντως αυτό που κάνεις λέγεται ad hominem κ δεν προάγει τη συζήτηση, είναι τρολ συμπεριφορά. Σε τιμάει λιγότερο κ από τις απόψεις σου. Κ το τελευταίο είναι άποψη μου, το πρώτο όχι.

Καλημέρα κ καλή βδομάδα σας ευχομαι κ καλές δουλειές.

 

Edited by zazeng
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.