Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την καταγραφή της καταστροφής στην Αττική


Engineer

Recommended Posts

Ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Copernicus / Emergency Management Service – Mapping της Ε.Ε. για την άμεση χαρτογράφηση περιοχών που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες δασικές πυρκαγιές στην Αττική

Κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γ.Γ.Π.Π. ενεργοποίησε ως Εθνικό Σημείο Επαφής την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για τις περιοχές της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες δασικές πυρκαγιές, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων πολιτικής προστασίας που εμπλέκονται στη διαχείριση των συνεπειών από το καταστροφικό φαινόμενο.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων, για τις περιοχές που έχουν πληγεί.

Η χαρτογράφηση των περιοχών που έχουν πληγεί, από την υπηρεσία Copernicus Emergency Management Service/Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποτελέσει απαραίτητη πληροφορία για τους φορείς που εμπλέκονται στο έργο της καταγραφής των ζημιών, της αποκατάστασης, καθώς και στον προγραμματισμό έργων και δράσεων που συνδέονται με νέους πιθανούς επαγόμενους κινδύνους (εδαφική διάβρωση, κατολισθήσεις κ.λπ.).

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γ.Γ.Π.Π. σε όλους τους φορείς που εμπλέκονται, προς υποβοήθηση του έργου τους, δωρεάν.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Από Copernicus / Emergency Management Service ... η καμένη περιοχή στο Μάτι !

(δεν την ανεβάζει ως jpeg !)

 

EMSR300_02RAFINA_01DELINEATION_MAP_v1_300dpi.pdf

Edited by dib
Link to comment
Share on other sites

τρολαρουν  τους  νεκρους  

λιγη  ντροπη  από  μια  υπηρεσια  που  εχει  σκοπο  υπαρξης

την προστασια  των  πολιτων  δεν  θα  εβλαπτε .

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πατάνε στην άγνοια των περισσοτέρων για την ύπαρξη αυτής της πλατφόρμας που δίνει εικόνες και λογισμικό δωρεάν στον καθένα. Τώρα που τους χρειάστηκε να δείξουν ότι κάνουν κάτι μας το παρουσιάζουν για καινούριο. 

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ που νόμισα ότι ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Πολυκράτης και ότι τέθηκαν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε DEFCON 3...

Link to comment
Share on other sites

Ωραία και τι νόημα έχει αυτό για το δια ταύτα; Λες και δεν βλέπουν τις ζημιές το θέμα είναι η προστασία βρεεεε

Link to comment
Share on other sites

Πέραν του ότι η εικόνα θα σου υπολογίσει τις ζημιές με αυτόματο τρόπο, αν χαρτογραφήσεις το συμβάν θα βελτιώσεις τα υφιστάμενα μοντέλα και αυτό θα σε βοηθήσει στην καλύτερη προστασία των υπόλοιπων περιοχών.

Για να το κάνει αυτό η πολιτεία δεν ελπίζω (ενδιαφέρεται κυρίως για το πρώτο με τις αποζημιώσεις), πιο πιθανό πιστεύω τα ιδιωτικά κανάλια να το ενσωματώσουν στα δελτία καιρού ή οι ερασιτέχνες μετεωρολόγοι να αναπτύξουν κάποιο αυτοσχέδιο σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης που να τρέχει μέσα στα κοινωνικά δίκτυα..

Edited by georgios_m
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.