Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αρχικό πόρισμα για τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική εξέδωσε το τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών


Engineer

Recommended Posts

Το τανγκό θέλει πάντα 2. Και ο πολίτης και το κράτος έχουν ευθύνες. Όσο πάμε να βγάλουμε ως πολίτες την ουρά μας απέξω τόσο δε θα λύνεται το πρόβλημα. Γιατί η προσφορά ακολουθεί την ζήτηση. Αν δεν υπήρχε ζήτηση με θεμιτά και αθέμιτα μέσα δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

Όπως δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν το κράτος στο 1ο αυθαίρετο έπαιρνε μία μπουλντόζα και το έκανε lego...

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 30
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

κι ένα άσχετο σχετικό

όταν κάποτε έκανα αναφορά στην εισαγγελία για κάποια περίπτωση (δημοτική κατασκευή) που δημιουργούσε κινδύνους αδιεξόδων σε περίπτωση πυρκαγιάς (επικαλούμενος έκθεση σε κίνδυνο της δημόσιας υγείας και ασφάλειας) η απάντηση ήταν ότι δεν επεμβαίνουν προληπτικά οι εισαγγελείς, αλλά αν γίνει πυρκαγιά θα το λάβουν υπόψη στη διερεύνηση των αιτίων. επειδή δεν κάθισα φρόνιμα και το έστειλα στη προϊσταμένη εισαγγελία στην Αθήνα η απάντηση ήταν η ίδια.

όλα καλά και άγια και κάν'τε το σταυρό σας (το μισοφέγγαρο, το σφυροδρέπανο, ό,τι θέλετε) μη γίνει το κακό.

τέλεια!!

Edited by imhotep
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Επιστήμονες της πλάκας.. Βγάζουν πορίσματα κατόπιν εορτής. Που ήταν όλοι αυτοί οι φωστήρες να προειδοποιήσουν στο παρελθόν για μια κατάσταση που γνώριζαν; Κάνανε τουμπεκί. Τώρα θέλουν να μας πούνε ότι βγάζουν και πορίσματα... 

  • Like 2
  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οι καθηγητές ως καθηγητές, τα πράγματα αυτά τα λένε χρόνια και μαζί με τους φοιτητές τους έχουν καλύψει σχεδόν όλη την Ελλάδα με μελέτες φυσικών καταστροφών. Μάλιστα αυτά τα διδάσκουν επειδή η νομοθεσία κάποια στιγμή απαίτησε να ξεκινήσουν οι δήμοι τέτοιες μελέτες, άρα θα έπρεπε και οι μελλοντικοί απόφοιτοι να τις γνωρίζουν, ελπίζοντας κι όλας ότι η γνώση αυτή θα αποτελούσε και εφόδιο διορισμού.

Από κει και πέρα, η δουλειά τους είναι να τα διδάσκουν στην τάξη και να τα δημοσιεύουν σε περιοδικά και συνέδρια, το ότι η πολιτεία δεν αξιοποίησε αυτή τη γνώση δεν είναι ευθύνη των καθηγητών. Είναι σα να λες ότι αν η πολιτεία δεν εφαρμόσει κάτι σωστό που γράφτηκε στο φόρουμ φταίμε εμείς που δε καταφέραμε να το διαδώσουμε περισσότερο.

Η αδιαφορία της πολιτείας και η ανικανότητα των αιρετών να παρακολουθούν επιστημονικές εξελίξεις είναι το ένα σκέλος. Το άλλο σκέλος είναι η αδιαφορία και η ανικανότητα του κοινού, ακόμα και των μηχανικών, να παρακολουθούν τη διαθέσιμη γνώση επί του θέματος και τις τυποποιημένες πια διαδικασίες για την πρόληψη και να τις απαιτούν με την ψήφο τους (τουλάχιστον).

Ακριβώς το ίδιο με τη Μάνδρα, όπου είχαν χαράξει δρόμους και κτίρια μέσα σε πλημμυρικό πεδίο. Πανεπιστημιακές μελέτες και μοντέλα υπήρχαν, αλλά ούτε η πολιτεία ούτε οι πολίτες έδωσαν ποτέ σημασία. Δεν είδα ας πούμε καμια διαδήλωση μετά την πλημμύρα για να πιεστούν οι αρμόδιοι να κάνουν κάτι.

Edited by georgios_m
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς, η πηγή: http://www.geol.uoa.gr/index.php/el/component/content/article/307-2010-08-02-15-43-18/ekdiloseis-tmimatos/2168-fires-mati-2018.html

Βεβαίως, δεν πρόκειται περί "πορίσματος".
Επίσης, δεν πρόκειται περί "πραγματογνωμοσύνης" ή περί "έρευνας".

Πρόκειται -ως φαίνεται- περί αυτοψίας στο πλαίσιο ενός γενικότερου ενδιαφέροντος. Κρίνοντας από τις αναγραφόμενες ειδικότητες, οι άνθρωποι δεν φαίνεται να σχετίζονται επιστημονικά ή επαγγελματικά με το αντικείμενο.

 

Α! τώρα που έγραψες για την Μάνδρα: Φαίνεται ότι η εν λόγω ομάδα αρέσκεται στην ενασχόληση με τις φυσικές καταστροφές: https://docplayer.gr/66333031-Flash-flood-in-west-attica-mandra-nea-peramos-november-15-2017.html

Φυσικά με το αζημίωτο: https://diavgeia.gov.gr/doc/ΩΦΘ346ΨΖ2Ν-8ΙΚ?inline=true

Edited by AlexisPap
  • Like 1
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, ikaros13 said:

Επιστήμονες της πλάκας.. Βγάζουν πορίσματα κατόπιν εορτής. Που ήταν όλοι αυτοί οι φωστήρες να προειδοποιήσουν στο παρελθόν για μια κατάσταση που γνώριζαν; Κάνανε τουμπεκί. Τώρα θέλουν να μας πούνε ότι βγάζουν και πορίσματα... 

Oι ΄" φωστηρες" οπως τους αποκαλεις, ανεξαρτητα με το ποιοι ειναι καθε φορα,   προειδοποιουν εδώ  και πολλά χρόνια. Αλλά  ειναι πιο ευκολο να κριτικαρουμε ανωνυμα,  μεσω forum,   απο το να  διαβαζουμε η να εκφερουμε την αποψη μας επωνυμα. 

Αρχικο πορισμα ηταν.  

Μας ενοχλει ενα συμπερασμα μιας ερευνητικης ομαδας   ενω αποδεχομαστε  την καθημερινη  και πολλες φορες στοχευμενη παραπληροφορηση απο αναρμοδιους   μεσω internet η τηλεοραση,  χωρις αντιδρασεις. 

Ο καθε ασχετος εχει αποψη για ολα τα θεματα. 

 

  • Upvote 3
  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

1. Δεν κριτικάρουμε ανώνυμα. 10+ χρόνια εδω μέσα μας ξέρουν και οι πέτρες,

-2. Γράφεις, οτι ηταν αρχικό πόρισμα. Δεκτόν. Απο ποιούς? Ποιος το ζήτησε? Πως μπορεί να βγει πόρισμα σε 4 μερες μετά απο την τραγωδια?

3. Για δες λιγο τι κανουν αλλες χωρες. Οι Αγγλοι μετα το Greenfelt ανεθεσαν στους κορυφαιους του engineering να διερευνησουν και να αναφέρουν. Καλά καταλαβες, ΟΧΙ σε τίποτα ερευνητές του Πανεπιστημιου, αλλά στις ίδιες τις εταιρίες που κάνουν τις μελέτες. Και αυτοί ανταποκρίθηκαν παρέχοντας τους κορυφαίους στον τομέα τους (π.χ για δες Dr Barbara Lane report - section 1 - 4. iink https://www.grenfelltowerinquiry.org.uk/evidence/dr-barbara-lanes-expert-report

4. Τί εννοεις οταν λες ότι ' καθε ασχετος εχει αποψη για ολα τα θεματα?΄. Ποιους αποκαλείς έτσι και με ποιο δικαίωμα? 

Ξαναγραφω λοιπον, ΝΤΡΟΠΗ τους που 4 μερες μετα την τραγωδια, η σπουδη τους ηταν να βγαλουν λαδι τους γελοιους διαχειριστες της τραγωδιας (Κυβερνηση, περιφερεια, δημο). 

 

Edited by banskoboy
  • Like 1
  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

8 ώρες πριν, AlexisPap said:

Α! τώρα που έγραψες για την Μάνδρα: Φαίνεται ότι η εν λόγω ομάδα αρέσκεται στην ενασχόληση με τις φυσικές καταστροφές: 

Κρίνοντας από τις αναγραφόμενες ειδικότητες, οι άνθρωποι δεν φαίνεται να σχετίζονται επιστημονικά ή επαγγελματικά με το αντικείμενο.

Ε, δουλειά ψάχνουν, δεν ασχολείται κανένας άλλος και μέσα από αυτές τις δημοσιεύσεις θα καθιερώθούν ως οι καλύτερα σχετιζόμενοι με το αντικείμενο.

Link to comment
Share on other sites

http://www.in.gr/2018/07/29/greece/vradyflegeis-vomves-mati-kineta-kai-rafina/

φαίνεται, πως όλες οι απόψεις των ειδικών συγκλίνουν σε κοινό σημείο 

και πριν αρχίσουμε να ρίχνουμε βέλη ένθεν κακείθεν, ας αναρωτηθούμε τι θα έκανε ο καθείς εξ ημών, αν ήταν στη θέση οιουδήποτε κρινόμενου

ας αρχίσουμε να φερόμαστε ως homo sapiens και όχι ως σκυλάκια του Παβλοφ

και προς τούτο

τροφή για (περι)σκεψη

Edited by tetris
  • Upvote 2
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Πράγματι, οι απόψεις των "ειδικών" συγκλίνουν σε ένα κοινό σημείο:

- Υπήρχαν δέντρα, τα δέντρα είναι εύφλεκτα, τα δέντρα κάηκαν...
- Ανάμεσα στα δέντρα είχε και σπίτια, κάηκαν και τα σπίτια...

Πρόκειται ασφαλώς για μεγάλη και χρήσιμη επιστημονική ανακάλυψη...

  • Like 2
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.