Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος


sotiria

Recommended Posts

Καλησπέρα, επανήλθα με περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις!

1) Λοιπόν από τη στατική μελέτη που συνοδεύει την οικοδ.άδεια έτους 2001και αφορά την προσθήκη μεταλλικού παταριού στο παραπάνω κατάστημα έχω τα εξής δεδομένα:

           ΜΌΝΙΜΑ: 1,35 /  ΚΙΝΗΤΑ: 1,50  / ΣΥΝΤΕΛ. ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ: 1,00  /  ΣΥΝΤΕΛ. ΣΥΜΠΕΡΙΦ. q=4  / ΣΥΝΤΕΛ. ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ: 1  / Ψ2=0,30

βγάζουμε κάποιο συμπέρασμα από αυτά??? 

 

2) Θέλω να βγάλω μια Ε.Ε.Μ.Κ. σε αυτό το εστιατόριο προκειμένου να φτιάξω δύο τοίχους από γυψοσανίδα. Η απορία μου είναι, πώς μπορώ να δηλώσω ότι ΔΕΝ είναι στατικά επικίνδυνο το κτίσμα (δεν μιλάω για το ότι δεν θίγονται με τις διαρρυθμίσεις τα στοιχεία του Φ.Ο.) , από τη στιγμή που έχει προστεθεί χώρος στο ισόγειο και το πατάρι, που έχουν υπαχθεί στο Ν.4178/13 και δεν έχει ολοκληρωθεί η στατική μελέτη που απαιτείται...

 

3) αν θέλω να αλλάξω τη μεταλλική σκάλα προς το πατάρι μόνο ως προς την κατάληξη της στο ισόγειο  (κανει Γ κι εγω θέλω να την κάνω λοξή) τι άδεια απαιτείται?

 

Αυτά, λυπάμαι αν σας κούρασα...

 

Καλημέρα, λέει ιδιο βάρος και επίστρωση 1NΤ/m2 και κινητό 5 kNΤ/m2

καλησπέρα, έχει κάποιος άποψη επί του θέματος :confused:

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 381
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα επανέρχομαι με το ερώτημα 3) αν θέλω να αλλάξω τη μεταλλική σκάλα προς το πατάρι μόνο ως προς την κατάληξη της στο ισόγειο  (κανει Γ κι εγω θέλω να την κάνω λοξή) τι άδεια απαιτείται?


βασικά επειδή θα βγάλω ΕΕΜΚ έλαγα μήπως το πέρναγα εκεί αλλά δεν περιλαμβάνεται στις εσωτερικές διαρρυθμίσεις μάλλον....έχει τύχει σε κανέναν σας? Μόνο με άδεια δόμησης μπορώ να προχωρήσω σε αυτήν την αλλαγή?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Σε εστιατόριο που λειτουργεί από το 1962 με νόμιμη άδεια λειτουργίας ως ταβερνα-οβελιστηριο επιβλήθηκε πρόστιμο 100.000 ευρώ επειδή δεν έγινε λέει αλλαγή χρήσης σε συνάθροισης κοινού.

Η οικοδομική άδεια είναι του 1960 και στα σχέδια της πολεοδομίας το ισόγειο αναφέρεται ως κατάστημα. Από τότε που χτίστηκε η οικοδομή λειτουργεί η ίδια επιχείρηση.

Έχει βάσh αυτό το πρόστιμο? Το υπολόγισαν με τιμή ζώνης X επιφάνεια! Λες και είναι τελείως αυθαίρετο!

Edited by vk2626
Link to comment
Share on other sites

100.000€ επειδή δεν το έχουν δηλώσει σαν χώρο συνάθροισης κοινού!!!!! Μα σαν ταβέρνα λειτουργεί, δεν είναι χώρος συνάθροισης κοινού η ταβέρνα? Τι άλλο θέλαν δηλαδή??

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα kan62, που ξενυχτας και εσύ αυτές τις μεγάλες ώρες... και ήθελα να σε ρωτήσω kan62, νόμιμο είναι στη Δυτική Ελλάδα να το βλέπουν έτσι? Το λέει κάποιος νόμος δηλαδή? Μην κάθεται εδω η καθε ΥΔΟΜ να μας λέει ότι θέλει..

Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μερικών δεν μας κάνει νόμο. Όποια θέση και αν έχουν στην ιεραρχία.

Απλά σε κάποιες περιοχές ο ραγιαδισμός ανθεί ειδικά όπου δεν υπάρχουν διαδικασίες ελέγχου, καταλογισμός ευθυνών ή διάθεση για στοιχειώδη μελέτη.

Με λίγο λίπασμα άγνοιας και μικροσυμφερόντων μπορεί να γίνει κήπος ...

Link to comment
Share on other sites

αίσχος! Αν αληθεύουν τα λεγομενα του "Συνφορουμιστα", οτι του έβαλαν 100Κ προστιμο, εχει αδεια για ταβερνα και δεν εχει να "λειτουργει ως χωρος συνάθροισης", "όπως τα λένε", Ντροπη μονο

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

μεταγενέστερο μήνυμα: Μου εξηγεί κάποιος την αρνητική ψήφο?

Edited by Arche
συμπληρωση μηνυματος
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

ρε παιδιά μιλάτε για το ίδιο πράγμα?

Ο vk σας λέει ότι έχει βγει άδεια για κατάστημα αλλά το λειτουργεί ως ΧΣΚ. και η ΥΔΟΜ επέβαλε πρόστιμο γιατί δεν είχε γίνει η αλλαγή χρήσης ως ώφειλε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.