Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος


sotiria

Recommended Posts

Μιλάμε για αυτά που διαβάσαμε στο σχόλιο του vk.

Λειτουργεί από το 1962 ως ΚΥΕ και του βάζουν πρόστιμο γιατί δεν έκανε αλλαγή χρήσης σε χώρο συνάθροισης κοινού. Δηλαδή ότι νάναι .. ή μάλλον ξέρουμε τι είναι αλλά ...

Πρόστιμο μπαίνει μόνο σε αυθαίρετο και μόνο αφού πρώτα η ΥΔΟΜ εξετάσει ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ το φάκελο του ακινήτου. Εξετάζεται υποχρεωτικά από το ΣΥΠΟΘΑ.

Η αλλαγή χρήσης ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ έγινε αυθαιρεσία το 1986 και ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΠΑΙΤΕΤΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΑΥΤΗ. Πολλές αλλαγές χρήσης γίνονται ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ χωρίς να απαιτείται άδεια.

Το 1962 ότι δεν ήταν κατοικία ή ειδικό κτήριο ήταν κατάστημα. Ας θυμηθούμε τις στήλες στο δεύτερο φύλλο του αδειόφυλλου...

Οι χώροι συνάθροισης κοινού χαρακτηρίζονται μετά το 1989 (Κτηριοδομικός). Μέχρι τότε έχουμε και ογκομετρικό προϋπολογισμό. Χρήσεις έχουμε από το 1987.

Χώροι συνάθροισης κοινού μπορούν να φιλοξενήσουν χρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, μπορεί όμως και να μην είναι απαραίτητο (κρεοπωλείο)...

Δεν υπάρχει χρήση ΚΥΕ !

Για τον τρόπο που υπολογίστηκε το πρόστιμο δεν θα σχολιάσω ... απλά επιβεβαιώνει ότι από πίσω βρίσκεται καταγγελία και συνέργεια σε εκβιασμό.

Τα πράγματα είναι απλά ... ΣΥΠΟΘΑ, ΣΕΔΔ, δικαστήρια και πολλή υπομονή !

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 381
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@kan62

To έπιασες το θέμα. Η παραπάνω περίπτωση είναι στη Θεσσαλονική μετά από καταγγελία νέου ιδιοκτητη στην οικοδομή (καθηγήτη πανεπιστημίου παρακαλώ). Με το έτσι θέλω, θέλει να κλείσει επιχείρηση 60 ετών που κανένας άλλος δεν έχει παράπονο.

Μετά από έρευνα του επιχειρηματία, ο οποίος είναι τυπικότατος, βρέθηκε απάντηση σε ερώτημα του το έτος1988 από την ίδια πολεοδομία ότι ο χώρος είναι κύριας χρήσης και επιτρέπεται η χρήση του ως εστιατόριο-οβελιστήριο. Νομίζω είναι παράλογη η έκθεση αυτοψίας, αλλά μόνο το στρες και το άγχος που δημιουργούνε φτάνει.

@Arche

H αρνητικη είναι μάλλον γιατί συγχέεις την άδεια λειτουργίας με την πολεοδομική άδεια ώς προς την χρήση. Το να κάνεις αλλαγή χρήσης ένα χώρο π.χ. σε συνάθροισης κοινού-εστιατόριο δεν σημαίνει ότι δεν απαιτείται η αντίστοιχη άδεια λειτουργίας και το αντίστροφο φυσικα. Το υγειονομικό ή ο αντίστοιχος φορέας έκδοσης της σχετικής άδειας λειτουργίας δεν εξετάζει το πολεοδομικό μέρος ως προς τη χρήση (δεν τα γνωρίζουν κιόλας). Τους αρκεί να είναι νομίμως υφιστάμενο το κτίριο απλά

@maneni

Όφειλε(?) τελικά να κάνει αλλαγή χρήσης, σύμφωνα και με τα όσα παραθέτει παραπάνω ο @kan62

Edited by vk2626
Link to comment
Share on other sites

μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά. Εννοούσα ως ώφειλε κατά την άποψη της ΥΔΟΜ. Εγώ ως μηχανολόγος δεν μπορώ να έχω εμπεριστατωμένη άποψη επί του θέματος. Αλλά επενέβηκα γιατί είδα ότι άλλα έλεγες εσύ και άλλα σχόλια διάβαζα από κάτω, όπως ήδη αναφέρθηκες....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Σε ισόγειο κτίριο για το οποίο δεν έχει εκδοθεί ποτέ οικοδομική άδεια, στον τίτλο ιδιοκτησίας περιγράφεται ως κατάστημα και με αναδρομή σε παλαιότερους τίτλους προκύπτει ότι προυφίσταται του έτους 1955. Προκειμένου να λειτουργήσει εστιατόριο χρειάζεται να κατατεθεί αλλαγή χρήσης σε κατάστημα υγειονομικου ενδιαφέροντος?

 

Link to comment
Share on other sites

Αν το κατάστημα έχει οικοδομική άδεια πριν από το 1987 (δηλαδή προ του διαχωρισμού των καταστημάτων σε «απλά» και ΚΥΕ) και αναφέρεται ως «κατάστημα» στην άδεια, δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής χρήσης αρκεί να τηρούνται οι προδιαγραφές για λουτρό, ΑΜΕΑ κ.

πηγη

https://www.taxydromos.gr/Real Estate/274035-pote-den-xreiazetai-adeia-gia-allagh-xrhshs-se-ktirio.html

Edited by dimitris GM
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Γεια σας, θα ήθελα να κάνω αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε χώρο συνάθροισης κοινού. Έχει ασχοληθεί κανείς σας? Γίνετε κανονικά με έκδοση οικοδομικής άδειας η υπάρχει άλλος τρόπος?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Σε ενοικιαζόμενα δωμάτια το υπόγειο έχει ξεμπαζωθει και έχει γινει δήλωση αυθαιρέτου με χρήση κατάστημα. Ο ιδιοκτητης θελει να παρει αδεια να πουλαει αναψυκτικα και καφεδες η και τοστ στους ενοικους,θα χρειασθεί άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφεροντος ;Το πρόβλημα μου είναι το ύψος το οποίο είναι 2,60μ.Μηπως εφ'όσον είναι ηδη κατάστημα μπορεί να προσπερασθει;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.