Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος


Recommended Posts

Αυτό θα το μάθω αύριο που θα πάω Πολεοδομία για να αναζητήσω και τον φάκελο της οικοδομής. Θα ενημερώσω και εδώ καθώς από τα προηγούμενα που διάβασα άλλοι λένε ότι κάθε ΚΥΕ θέλει αλλαγή χρήσης και άλλοι όχι.

Το άλλο που δεν καταλαβαίνω είναι που θα βρω τις προδιαγραφές. Αρχικά βρήκα το ΥΔ Α1β/8577/83 (ΦΕΚ 526/τ.β/24-9-1983) όπου αναφέρονται αναλυτικά αποστάσεις, διαστάσεις, ύψη κλπ αλλά μετα είδα ότι καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε από Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/ οικ. 96967/2012, (2718/Β/8.10.2012) στο οποίο όμως αναφέρονται γενικά πράγματα. Που πρέπει να βασιστώ για τις απαιτούμενες διαστάσεις wc και προθαλάμου, ύψος τοίχου που πρέπει να καλυφθεί με πλακίδια κλπ?

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 381
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

συναδελφε με την νεα υγειονομικη διαταξη καταργηθηκε η παλια . αρα οτι βλεπεις σε αυτην ισχυει. ομως βλεπεις οτι ειναι πολυ γενικη και οχι τοσο ειδικη οσο η παλια. λοιπον στη νεα διαταξη δεν αναφερονται διαστασεις κτλ . αλλα στις περισσοτερες περιπτωσεις σου λεει να εξυπηρετει την δυναμικοτητα της επιχειρησης . ετσι γενικα. λοιπον απλα για να εχεις εναν μπουσουλα και να ξερεις περιπου τι απαιτουν οι υγειονομικοι υπαλληλοι θα στηριχτεις στην παλια διαταξη. οχι ομως με μεγαλη ευλαβεια. απλα ταξη μεγεθους . και βασικα θα ρωτησεις σε καθε βημα το υγειονομικο της περιοχης.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ stvxri! Να ενημερώσω ότι στην Πολεοδομία μου είπαν ότι για αυτούς κανονικά για κάθε ΚΥΕ απαιτείται αλλαγή χρήσης αλλά για μικρούς χώρους (όπως η περίπτωσή μου) κάποιοι Δήμοι δεν το απαιτούν . Σε αυτήν την περίπτωση δίνει ο μηχανικός τη βεβαίωση κύριου χώρου και η διαδικασία άδειας λειτουργίας προχωράει χωρίς την εμπλοκή της Πολεοδομίας.

Link to comment
Share on other sites

αυτο υποστηριζουμε συναδελφε και εμεις που εχουμε αναλογες αποψεις με τον stavrosa. το οτι εβγαλαν μια εγκυκλιο που λεει κατι  δεν σημαινει οτι εμεις δεν εχουμε γνωμη πανω στο θεμα και θα κανουμε ευλαβικα οτι λεει. δεν γινεται επειδη εσυ θελεις να κανεις ενα αναψυκτηριο με περαστικους πελατες να πας να κανεις αλλαγη χρησης. και μετα παλι καταστημα για ρουχα. και να λεμε χιλιαρικα στους πελατες για αμοιβες. ο νομος λεει ποτε απαιτειται αδεια για αλλαγη χρησης. οταν αλλαζουν τα στατικα ή οψεις ή θεσεις σταθμευσεις. ή ειναι σε κατηγορια αλλη πχ χωρος συναθροισης κοινου.

απλα πιστευω οτι οι αδειες δομησης και πρεπει και οι οικοδομικες αδειες να μπορουν να ενημερωνονται ανα πασα στιγμη. εαν γινει αυτο για τις παλιες αδειες οικοδομης τοτε ναι μπορω να παω να ενημερωσω οτι η χρηση αλλαζει και γινεται απο καταστημα ρουχων σε αναψυκτηριο για περαστικους. δηλ με λιγη δουλεια και αρα μικρη επιβαρυνση για τον πελατη.

μεχρι να γινει αυτο δεν καουμε κατι για αλλαγη χρησης και αρα δεν εμπλεκεται πουθενα η πολεοδομια.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα. Είμαι νέος μηχανικός και πρόσφατα μου ανατέθηκε η πρώτη μου άδεια για καταστήμα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Διάβασα προηγούμενες αναφορές αλλά δεν έχω βγάλει ακριβές συμπέρασμα (πιθανώς και λόγω μη σχετικής εμπειρίας), γι'  αυτό και θα ήθελα τη γνώμη σας. Ο πελάτης μου διαθέτει ένα οίκημα 100 τ.μ. το οποίο στην ο.α. αναφέρεται ως κατάστημα Σε ένα μέρος του 20τ.μ. περίπου, το οποίο θέλει να διαχωρίσει από το υπόλοιπο, θέλει να φτιάξει ένα κατάστημα λιανικού και χονδρικού εμπορίου (πώληση καφέ και λοπών ειδών, όχι καφετέρια αλλά κατάστημα που θα εφοδιάζει καφετέριες και λοιπά καταστήματα με πρώτες ύλες). Ο διαχωρισμός θα γίνει με γυψοσανίδες και θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου υγειονομικού κανονισμού. Χρειάζεται αλλαγή χρήσης σε ΚΥΕ; Επίσης, αρκεί άδεια μικρής κλίμακας ή 48ωρη για τη διαμόρφωση του χώρου με γυψοσανίδες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

για το χωρισμα με γυψοσανιδες κανεις 48ωρη γνωστοποιηση εργασιων. αυτο το ειδος καταστηματος μπορει να ειναι ΚΥΕ αλλα δεν ειναι χωρος συναθροισης κοινου δηλ με καθημενους πελατες. αρα θεωρειται απλο εμπορικο καταστημα. αρα δεν χρειαζεται αλλαγη χρησης.

το υπολοιπο 80τμ δεν θα χρησιμοποιηθει σε τιποτα? αποτι καταλαβαινω οχι. αρα δεν χρειαζεται κατι επιπλεον απο αυτα που ειπα πριν. μια 48ωρη και εισαι οκ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω μία απορία σε σχέση με αυτή την 48ωρη που αναφέρετε για την δημιουργία ξεχωριστού καταστήματος. Ουσιαστικά είναι σαν να χωρίζουμε άτυπα την υφιστάμενη οριζόντιο ιδιοκτησία (ενιαίο κατάστημα) δημιουργώντας και μία άλλη. Αν δεν προχωρήσει σε τροποποίηση της συστάσεως (που δεν νομίζω να επιθυμεί) και πάει να ενοικιάσει ένα από τα δύο νέα κομάτια, στο ενεργειακό πιστοποιητικό που θα απαιτηθεί και θα φαίνονται διαφορετικά μ2 από εκείνα που θα φαίνονται δηλωμένα στο Ε9 (ενιαίο κατάστημα), όπως και το ότι δεν θα υπάρχει αριθμός κτηματολογίου στο ένα από τα δύο, δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα; Μπορεί ακόμα να πουλήσει το ένα εκ των δύο, αφού τα εγκεκριμένα σχέδια (άδεια) δεν θα αποτυπώνουν την υφιστάμενη κατάσταση;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ευχαριστώ stvxri! Να ενημερώσω ότι στην Πολεοδομία μου είπαν ότι για αυτούς κανονικά για κάθε ΚΥΕ απαιτείται αλλαγή χρήσης αλλά για μικρούς χώρους (όπως η περίπτωσή μου) κάποιοι Δήμοι δεν το απαιτούν . Σε αυτήν την περίπτωση δίνει ο μηχανικός τη βεβαίωση κύριου χώρου και η διαδικασία άδειας λειτουργίας προχωράει χωρίς την εμπλοκή της Πολεοδομίας.

Αυτό που αναφέρεις αγαπητέ Συνάδελφε το έχω ξανακούσει !

 

1) Γνωρίζει κανείς εάν αυτό βασίζεται σε κάποιον/ους κανόνα/ες δικαίου και εάν ναι σε ποιόν/ούς ;

 

2) Τι ορίζεται ως "μικρός χώρος" και πού ορίζεται αυτό ;

 

3) Στην περίπτωση που δε βασίζεται σε κάποιον/ους κανόνα/ες δικαίου, προκειμένου ο χώρος να είναι "καθαρός", δε θα πρέπει κανονικά να πραγματοποιηθεί αλλαγή χρήσεως από (εμπορικό) κατάστημα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ;

Edited by Antiermitianos
Link to comment
Share on other sites

Κτίριο που λειτουργει σαν κατάστημα εδώ και πολλά χρόνια,
έχει ανεγερθεί προ του '55 και έχει σχετική βεβαίωση δημάρχου (για προ του '55).
Στην βεβαίωση αυτή αναφέρεται σαν "κτίριο" και όχι σαν κατάστημα αλλά εδώ και χρόνια το "κτίριο" λειτουργει

σαν (εμπορικο) κατάστημα οπότε και δεν χρειάστηκε άδεια λειτουργίας.

Σήμερα, ο ιδιοκτήτης μου έφερε ένορκη βεβαίωση 2 ατόμων - δική του και ενός άλλου -  παρουσία συμβολαιογράφου στην οποία δηλώνουν
πως το κτίριο λειτουργούσε προ '80 σαν καφενείο (αλλά χωρις να έχουν στα χέρια τους σχετική άδεια λειτουργίας).

Από τα παραπάνω, καλύπτομαι να δώσω βεβαίωση για χώρο συνάθροισης κοινού κατά τη γνώμη σας;

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.