Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
sotiria

Αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Recommended Posts

τώρα να ρωτήσω και εγώ κάτι άσχετο

αφού είσαι μηχανολόγος πως θα υπογράψεις τα αρχιτεκτονικά της οικδομικής άδειας

 

Ερώτημα 2

καλά το κατάλαβες θα τα κάνεις όλα σε 1 άδεια

Συνένωση, αλλαγή χρήσης και εσωτερικές διαρρυθμίσεις

----

Για το ΚΕΝΑΚ θέλουμε περισσότερα στοιχεία

Share this post


Link to post
Share on other sites

Διαμέρισμα 70τμ θέλει ο ιδιοκτήτης του να το μετατρέψει σε βιοδιαγνωστικό κέντρο.

Χρειάζεται αλλαγή χρήσης?

Επειδή ασχολούμε με τα δημόσια έργα (τα οποία έχουν πατωσει για τα καλά) και δεν γνωρίζω καλά τα των πολοεδομιών, αξίζει να ασχοληθώ με την όλη διαδικασία ή απλά θα μου φάει χρόνο με το τρέξιμο και το όφελος θα είναι μηδέν?

Share this post


Link to post
Share on other sites

γενικά ορισμένες αλλαγές χρήσεις είναι πιο χρονοβόρες και από 6όροφο

και σου πρήζουν τα συκώτια

 

ξεκίνα από το ΦΕΚ

Share this post


Link to post
Share on other sites

δηλαδή, πάνω κάτω, θα χάσω κάνα μήνα για κάνα πεντακοσάρικο?

αν ειναι έτσι μάλλον δεν αξίζει τον κόπο:(:(:(:(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ε όχι και πεντακοσάρικο!! Η ελάχιστη αμοιβή είναι 1100 περίπου. Από εκεί και πέρα ζητάς αυτά που κρίνεις εσύ. Και καλά το ένα μήνα που είπες το θεωρώ υπεραισιόδοξο. Βάλε 3 με 4 να σαι μέσα

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eχει μελέτη - επίβλεψη και πιθανότατα μηχανολογικά .

Να δείς αν επιτρέπεται αυτή η χρήση από από τον κανονισμό και από την πολεοδομία .

Μπορεί να μην είναι απλό θέμα .

Share this post


Link to post
Share on other sites

παιδιά σας ευχαριστώ... ας το αναλάβει άλλος... έτσι κι αλλιώς έχει και άλλη προσφορά στα χέρια του... τσάμπα να το κάνω αποκλείεται :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για να μην ανοίγω άλλο το κρεμάω εδώ στο πλέον σχετικό θέμα που βρήκα.

Ρυθμίσαμε με το Ν. 3843 το φθινόπωρο, ημιυπαίθριο χώρο σε ισόγειο κατάστημα ιδιοκτησίας φίλου μου. Το κατάστημα αποτελείται βάση σύστασης, από ισόγειο και υπόγειο με εσωτερική επικοινωνία με σκάλα ως ενιαία ιδιοκτησία. Με το υπόγειο δεν ασχοληθήκαμε καθόλου καθώς μέχρι τώρα ήταν νοικιασμένο σε ρουχαλάδες, παπουτσάδες κλπ. οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν (το υπόγειο) ως αποθήκη. Ξενοικιάστηκε και βρήκε ενοικιαστές οι οποίοι προτίθενται να ανοίξουν τυροπιτάδικο το οποίο θα είναι και παρασκευαστήριο. Έχω την εντύπωση ότι τέτοια χρήση σημαίνει "υγειονομικού ενδιαφέροντος". Θα τους βόλευε να είναι το παρασκευαστήριο στο υπόγειο, το οποίο όμως όπως καταλαβαίνω δεν είναι χώρος κύριας χρήσης. Τι προτείνετε σε αυτή την μπερδεμένη περίπτωση να γίνει;

1) Να κάνουμε 2ο φάκελο για ρύθμιση του υπογείου (αν και αυτό αποτελεί όπως είπα συμβολαιογραφικά ενιαία ιδιοκτησία με το ισόγειο) και αν ναι, ως τι θα μπορούσε να ρυθμιστεί με τον 3843 αυτό; Απλό κατάστημα; Υγειονομικού ενδιαφέροντος;

2) Να κάνουμε αλλαγή χρήσης σε υγ. ενδιαφέροντος πρώτα στο ισόγειο (ο "τακτοποιημένος" ημιυπαίθριος υποπτεύομαι ότι αναγκαστικά μένει εκτός) και στη συνέχεια "τακτοποίηση" με 3843 για το υπόγειο ώστε να μην υπάρχει το παράδοξο το ισόγειο να έχει χρήση καταστήματος βάση άδειας και ο ιδιοκτήτης να προσπαθεί να τακτοποιήσει την υπόγεια αποθήκη ως υγ. ενδιαφέροντος;

Οποιαδήπτοε άποψη καλοδεχούμενη.

Το ισόγειο είναι 24 τ.μ. + 8 τ.μ. ημιυπαίθριος. Το υπόγειο (δεν έχει φυσικό φωτισμό ούτε αερισμό και αυτό με προβληματίζει) είναι 21 τ.μ.

Share this post


Link to post
Share on other sites
οι οποίοι προτίθενται να ανοίξουν τυροπιτάδικο το οποίο θα είναι και παρασκευαστήριο. Έχω την εντύπωση ότι τέτοια χρήση σημαίνει "υγειονομικού ενδιαφέροντος". Θα τους βόλευε να είναι το παρασκευαστήριο στο υπόγειο, το οποίο όμως όπως καταλαβαίνω δεν είναι χώρος κύριας χρήσης. Τι προτείνετε σε αυτή την μπερδεμένη περίπτωση να γίνει;

 

Λόγω του ότι πολεμάω μια ανάλογη περίπτωση με την δική σου, αν είσαι τυχερός και το κτίσμα έχει ανεγερθεί με τον ΓΟΚ 73, στην Υγ. Διάταξη Α1β 8577.83 αρθ.15 παρ. 5α, υπάρχει εξαίρεση που επιτρέπει την ιδρυση και λειτουργία σε υπόγειους βοηθητικούς χώρους τμήματα εργαστηριών τροφίμων ή ποτών. Αυτό σημαίνει πώς στο ισόγειο θα πρέπει να έχει τουλάχιστον

Α. αν πουλάει λιανική 20τ.μ. παρασκευαστήριο

Β. αν διανέμει χονδρική σε άλλα καταστήματα 50 τ.μ. παρασκευαστήριο

και τα υπόλοιπα τ.μ. (βοηθητικό μέρος παρασκευαστηρίου) στο υπόγειο

 

Π.χ. βγάζω 50 τ.μ. παρασκευαστήριο στο ισόγειο και άλλα 150 τ.μ. υπόγειο

 

Διαφορετικά, αν δεν είσαι με ΓΟΚ 73, μόνο με υπόλοιπο ΣΔ ή με την τακτοποίηση, δεν έχει διευκρινηστεί όμως πλήρως αν η πολεοδομία θα δώσει την βεβαίωση κύριας χρήσης που θα απαιτήσει το Υγειονομικό. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα σε κολλήσει το Υγ/μικο.

 

ΥΓ. Η Υγ. Διαταξη 8577.83 που έχουμε στα downloads είναι out of date... Προσοχή !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κάπου είχα διαβάσει αλλά δεν μπορώ να το ξαναβρω οτι σε οικισμούς κάτω των 3000 (?) κατοίκων τα καφενεία έχουν δικαίωμα παρασκευής φαγητών τύπου ομελέτας κλπ αν σε απόσταση 500μ δεν υπάρχει ταβέρνα, ψητοπωλείο,κλπ.

 

Μήπως καποιος συνάδελφος γνωρίζει αν αυτό ισχύει και σε ποιον Νόμο ή ΦΕΚ μπορώ να το βρω?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.